Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Προσβλητικό θεωρεί το αποκριάτικο wedding party η Μητρόπολη

Προσβλητικό θεωρεί το αποκριάτικο wedding party η Μητρόπολη

0
gamos-satira

Που διοργανώνουν οι σύλλογοι των «Απαράδεκτων» και της «Νεολαί®α»

Σε ανακοίνωσή της η Μητρόπολη Ξάνθης χαρακτηρίζει την εκδήλωση «παρωδία του ιερού μυστηρίου του Γάμου»

Με ανακοίνωσή της η Μητρόπολη Ξάνθης εκφράζει τη διαμαρτυρία της για τη διοργάνωση αποκριάτικου πάρτι από τους συλλόγους των «Απαράδεκτων» και της «Νεολαί®α» με θέμα το γάμο.

Οι δύο σύλλογοι στην πρόσκλησή τους, που συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα των ΘΛΕ, σημειώνουν ότι στον εικονικό τους γάμο, παντρεύουν το κέφι των μελών και φίλων των δύο συλλόγων στο χώρο της Εμπορικής Λέσχη, με κουμπάρους τους δύο dj των συλλόγων και σημειώνουν: «Ντυθείτε γαμπροί, νύφες, κουμπάροι, θείοι, θείες, καλεσμένοι, εκκλησίες, παπάδες, παρανυφάκια, κουφέτα, στασίδια, λαμπάδες και ό,τι άλλο κατεβάσει ο νους σας κι ελάτε να παρτάρουμε στο γάμο της χρονιάς!».

Η Μητρόπολη τονίζει ότι η εκδήλωση αποτελεί «παρωδία του ιερού μυστηρίου του Γάμου» και διαπνέεται από αντιχριστιανικό πνεύμα. Επιρρίπτει δε ευθύνες και στο δήμο που ενέταξε την εκδήλωση στο πρόγραμμα του Καρναβαλιού και μεταφέρει την ελπίδα και επιθυμία της να μην επαναληφθεί κάτι ανάλογο.

Η ανακοίνωση της Μητρόπολης Ξάνθης

Στη σελίδα 41 του Προγράμματος Θρακικὲς Λαογραφικὲς Γιορτὲς 2015, 50 Χρόνια Ξανθιώτικο Καρναβάλι, το oποίο αποτελεί και το Επίσημο Πρόγραμμα των εορτών, που εξεδόθη απ το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης, με θλίψη βλέπουμε πως ο Δήμος Ξάνθης έχει συμπεριλάβει σε αυτὸ εκδήλωση στις 21/2 που οργανώνεται από τους συλλόγους «Οι Απαράδεκτοι» και «Νεολαί®α» και αποτελεί προσβολὴ και παρωδία του ιερού μυστηρίου του Γάμου.

Η παραπάνω εκδήλωση στρέφεται καταφανώς κατά της ορθόδοξης πίστης και ταυτότητας του λαού μας και γεννά εύλογες απορίες. Και επειδή κάποιοι θα μιλήσουν για το «δικαίωμα στη σάτιρα» εκφράζουμε και κάποιες εύλογες απορίες. Γιατί δεν επέλεξαν να σατιρίσουν και άλλες μορφὲς γάμου; Αν σατίριζαν π.χ. τον πολιτικὸ γάμο θα συμπεριλαμβάνονταν στο επίσημο πρόγραμμα του καρναβαλιού που διοργανώνει ο Δήμος Ξάνθης; Γιατί ο σεβασμός τους στη θρησκεία είναι επιλεκτικὸς και σατιρίζουν μόνο τον χριστιανικὸ γάμο, σεβόμενοι, πολὺ σωστά, το γάμο άλλων θρησκευτικών παραδόσεων; Γιατί αυτὸ το αντιχριστιανικὸ πνεύμα;

Η Ιερὰ Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου θεωρεί αυτονόητο πως η συμμετοχὴ κάποιου σε εκδηλώσεις όπως η ανωτέρω δεν συμβαδίζει με τη χριστιανική μας ταυτότητα. Παράλληλα διαμαρτύρεται δημόσια προς το Δήμο Ξάνθης για την υιοθέτηση της παραπάνω εκδήλωσης και ελπίζει πως κάτι αντίστοιχο δεν θα επαναληφθεί. Η τοπική μας κοινωνία έχει ανάγκη από στήριξη της κοινωνικής συνοχής και όχι απὸ εκδηλώσεις που την υποσκάπτουν.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στ. Πέτσας: Παράταση του lockdown έως τις 14 Δεκεμβρίου

Ανοίγουν τη Δευτέρα τα εποχικά καταστήματα Παρατείνονται κατά ακόμη μία εβδομάδα, έως τις …