Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Έρχονται 500 Γερμανοί εφοριακοί για να βοηθήσουν στην πάταξη της φοροδιαφυγής

Έρχονται 500 Γερμανοί εφοριακοί για να βοηθήσουν στην πάταξη της φοροδιαφυγής

0
eforiakoi1

Βοήθεια και από ΗΠΑ

Την έλευση 500 Γερμανών εφοριακών, οι οποίοι θα μπορούσαν να δώσουν τα φώτα τους στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών στην προσπάθεια που κάνει για την πάταξη της φοροδιαφυγής, πρότεινε το Βερολίνο στην Αθήνα. Επίσης, η Ουάσιγκτον αποστέλλει στην Αθήνα στελέχη του IRS για τον ίδιο λόγο. Εννοείται ότι και στις δύο περιπτώσεις, η ελληνική κυβέρνηση έδωσε την έγκριση της.

Ο στόχος είναι προφανής: να δημιουργηθεί επιτέλους η υποδομή στην χώρα, ώστε να παταχθεί το φαινόμενο της φοροδιαφυγής. Αξίζει να σημειωθεί ότι η προηγούμενη κυβέρνηση, μολονότι της είχε γίνει ανάλογη πρόταση από το Βερολίνο, την είχε αρνηθεί, κυρίως από το φόβο του πολιτικού κόστους που θα συνεπάγονταν μια θετική ανταπόκριση.

Η παρούσα κυβέρνηση, ωστόσο, έχοντας νωπή την εκλογική εντολή, αποφασίζει να αξιοποιήσει την γερμανική βοήθεια, που προσφέρεται σε αυτό το μέτωπο, για να χτυπήσει διαφυγόντα έσοδα. Σε ότι αφορά τα στελέχη του περίφημου IRS, δηλαδή του τρομερού αμερικανικού μηχανισμού κατά της φοροδιαφυγής, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τη σχέτική πρόταση κατέθεσε ο ίδιος ο Τζακ Λιου, υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, στον Ελληνα ομόλογο του, ο οποίος την αποδέχθηκε αμέσως. Απομένει αυτές οι πρωτοβουλίες να πάρουν άμεσα σάρκα και οστά.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Φορολογικές δηλώσεις 2024: Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή τους

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι φορολογούμενοι – Οι νέες προθεσμίες Την αυλαία για την υποβολή τ…