Σχόλια 11/09/14

0
spanies gaies
Από εμάς το περίμεναν στην Ε.Ε., αλλά θα το βρουν από τους Σκωτσέζους…


 
 
Άρχισε να κινείται
 Για την αγορά του αυτοκινήτου ο λόγος. Που παρουσιάζει ένα «ξεμούδιασμα» τόσο ως προς τα καινούρια αλλά και τα μεταχειρισμένα. Αυτή δε η αύξηση στις πωλήσεις αυτοκινήτων κατά 27,5%, που είχαν βουλιάξει τα προηγούμενα χρόνια από την έναρξη της κρίσης, αποτελεί ισχυρή ένδειξη ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.
Στην κατεύθυνση της αύξησης πωλήσεων Ι.Χ. αυτοκινήτων βοήθησε η αύξηση του τουρισμού, διότι οι εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων αύξησαν τον αριθμό των αυτοκινήτων τους είτε με νέα ή μεταχειρισμένα.
«Ε»


 
Θα την παρακολουθήσουμε
Ημερίδα θα διοργανωθεί την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου στις 19.00 στο ξενοδοχείο Νατάσσα με θέμα τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ).
Ομιλητές θα είναι στην ημερίδα ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Δημ. Μελάς, ο Αντιπρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Κων/νος Σκιαδάς και ο Γενικός Διευθυντής της ΠΑΣΕΓΕΣ Ιωαν. Κολυβάς.
Την ημερίδα που αποσκοπεί στην ενημέρωση των αγροτών στη νέα ΚΑΠ, διοργανώνουν οι βουλευτές Αλεξ. Κοντός (πρώην υπουργός Αγρ. Ανάπτυξης) και Ευριπίδης Στυλιανίδης από τη Ροδόπη.
Πρόκειται για μία όντως πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα την οποία η εφημερίδα μας θα παρακολουθήσει για να ενημερώσει τον αγροτικό κόσμο.
«Ε»


 
Θέμα σύμπτωσης
 Δεν πρόκειται για το δικό μας Νίκο Μίχο της πρώην ΚΕΔΚΕ, αλλά για απλή σύμπτωση τόσο στο όνομα όσο και στο επώνυμο.
Λοιπόν κάποιος Νίκος Μίχος, Πόλιτικός Μηχανικός, είναι μέλος της «Επιτροπής του Τομέα Περιβάλλοντος» στο ΠΟΤΑΜΙ.
Πρόκειται για μια 52μελή επιτροπή με το όνομα «Δια ταύτα» η οποία θα επεξεργαστεί τις θέσεις του κόμματος σε 137 διαφορετικά θέματα για τη διαμόρφωση του κυβερνητικού προγράμματος του Ποταμιού.
«Ε»


 
Συντηρούν και βάφουν
 Να και μια ευχάριστη εικόνα. Με ικανοποίηση είδαμε λοιπόν χθες συνεργείο να συντηρεί και να βάφει τις μεταλλικές κολόνες που υπάρχουν κατά μήκος της επαρχιακής οδού Ξάνθης-Λάγος.
Το συνεργείο είδαμε να εργάζεται στο ύψος του FRESH και περνώντας μας «χτύπησε» η μυρωδιά της φρέσκιας μπογιάς.
Καιρός ήταν να γίνει αυτό διότι η σκουριά είχε προχωρήσει αρκετά.
«Ε»


 
Άλλοι 562 επίορκοι είδαν την έξοδο
 Στους 562 ανέρχονται οι επίορκοι υπάλληλοι που απολύθηκαν το πρώτο οκτάμηνο του 2014 από το Δημόσιο. Κατά τα έτη 2012 και 2013 είχαν απολυθεί συνολικά για ποινικούς ή πειθαρχικούς λόγους 351 υπάλληλοι (133 το 2012 και 218 το 2013).
Ανάμεσά τους υπάλληλοι που καταδικάστηκαν για σοβαρά αδικήματα, όπως υπεξαιρέσεις, σεξουαλικές παρενοχλήσεις, πλαστογραφίες κλπ, καθώς επίσης και άλλοι που συστηματικά και αδικαιολόγητα απουσίαζαν για χρόνια από τις υπηρεσίες τους ή εξαπάτησαν το Δημόσιο κατά την πρόσληψή τους ή την υπηρεσιακή τους εξέλιξη κατασκευάζοντας ή παραποιώντας τίτλους σπουδών και πιστοποιητικά.
Οι έλεγχοι συνεχίζονται, έστω και μετ’ εμποδίων, και ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί έως το τέλος του χρόνου.


 
Καταστροφή για την αγγλική οικονομία
 Κοντά στη διάλυση βρίσκεται το Ηνωμένο Βασίλειο, αν οι Σκωτσέζοι αποφασίσουν τελικά να ανεξαρτητοποιηθούν κατά το δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί τον Οκτώβρη.
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το ΝΑΙ και το ΟΧΙ στην ανεξαρτητοποίηση πάνε ψήφο-ψήφο και έχουν τρομοκρατήσει τη Βρετανική πολιτική σκηνή. Οι επικεφαλής των τριών κομμάτων σπεύδουν στη Σκωτία προκειμένου να ρίξουν όλο τους το βάρος υπέρ του ΟΧΙ στην Ανεξαρτησία, ενώ η βασίλισσα ζητά να μείνει αμέτοχη.
Πάντως διεθνείς οίκοι και μεγάλες τράπεζες προειδοποιούν ότι εάν οι Σκωτσέζοι ψηφίσουν υπέρ της απόσχισης, τότε αυτό θα σήμαινε καταστροφή για την βρετανική οικονομία.
Μάλιστα, μετά και τις πρώτες δημοσκοπήσεις που έδειξαν ότι μπορεί να επικρατήσει το “ναι” στην απόσχιση, πολλοί ήταν αυτοί που απέσυραν τα χρήματά τους από βρετανικές εταιρείες.
Με τις εξελίξεις αυτές η βρετανική στερλίνα κατρακυλά συνεχώς έναντι του ευρώ και μέχρι την ημέρα του δημοψηφίσματος η οικονομία της χώρας θα περάσει μία μεγάλη δοκιμασία.
Τη δική μας καταστροφή προέβλεπαν με κυνισμό οι βρετανοί, αλλά ήρθε και η δική τους σειρά…


 
Μια σπάνια γαία όλη η περιφέρειά μας όμως οι πολιτικοί μας είναι αλλού!
Διαβάσαμε ότι οι Κινέζοι λέει ενδιαφέρονται και τις σπάνιες γαίες της χώρας μας και μάλιστα για το λόγο αυτό θα έχουν με τον υπουργό ΠΕΚΑ κ. Μανιάτη συνάντηση. Και θυμηθήκαμε ότι στις 3 Απρίλιου του 2012 σε ρεπορτάζ μας γράφαμε: «Μια «σπάνια γαία» είναι όλη η γη της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με βεβαιωμένα πετρώματα μέσα στα οποία περιέχονται τα χημικά στοιχεία Λανθάνιο, Νεοδύμιο, Γαδολίνιο, Τέρβιο που αποτελούν την αιχμή της τεχνολογίας (χρησιμοποιούνται στην διαστημική έρευνα, στην έρευνα και τεχνολογία των κινητών τηλεφώνων και υπολογιστών) σε πάνω από 150 εκ. τόνους και σε αξία που κοστολογείται σε 500 δις δολάρια με τιμές του 2000, σύμφωνα με έρευνες του ΙΓΜΕ από τη δεκαετία του 1980. Επιπρόσθετα μια «χρυσή γαία» είναι επίσης η γη της Θράκης αφού στην περιοχή του Έβρου και της Ροδόπης υπάρχουν διαπιστωμένοι 100 τόνοι χρυσού εκ των 400 τόνων συνολικά που έχουν διαπιστωθεί στη χώρα μας.
«Σπάνιες γαίες» «κοιμούνται» στη γη μας! «Ύπνος βαθύς» για τους πολιτικούς…»!
Πόσο δίκιο είχαμε…
Μ.Ξ.


 
Καλά τι «πανηγύρι» είναι αυτό που γίνεται με τον ΕΝΦΙΑ…
 Πραγματικά το θέατρο του παραλόγου …Κι όλα αυτά για να βρουν μια φόρμουλα και να μας σφάξουν και να νομίζουμε ότι μας κάνουν και εκπτώσεις! Οι άνθρωποι δεν πάνε καλά! Νομίζουν ότι τρώμε κουτόχορτο. Μας σφάζουν να ξαναπληρώσουμε ότι τόσα χρόνια αποκτήσαμε με κόπο και ιδρώτα. Θα μας φορολογούν κάθε χρόνο αυτά που μας έχουν ήδη φορολογήσει. Ο στόχος είναι να χάσει ο έλληνας την ιδιοκτησία του . Να μην έχει σπίτια όπως οι Γερμανοί! Να περάσουν όλα στα χέρια των τραπεζών και μια ωραία πρωία ν’ αγοράσουν τις τράπεζες και μεις να μείνουμε χωρίς ένα κεραμιδί πάνω απ το κεφάλι μας!
Να εκεί θα μας καταντήσουν…
Μ.Ξ.


 
 Η εποχή των υδροσιφώνων
 Οι διπλοί ανεμοστρόβιλοι που έπληξαν το Άγιον Όρος την Κυριακή άνοιξαν έναν νέο κύκλο συζητήσεων σχετικά με το φαινόμενο και την επικινδυνότητα του. Ωστόσο, οι επιστήμονες σημειώνουν ότι πρόκειται για ένα συνηθισμένο φαινόμενο και ειδικά το καλοκαίρι στην Βόρεια Ελλάδα.
Αν και εμφανίζονται καθ’ όλη την διάρκεια του έτους, το φαινόμενο είναι πιο έντονο τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.
Ο υδροσίφωνας δεν είναι παρά αέρας που περιστρέφεται με ταχύτητα μεγαλύτερη των 120 χλμ την ώρα σε ένα περίπου κατακόρυφο ή πλάγιο άξονα και συνδέεται με την βάση ενός νέφους. Οι θαλάσσιοι σίφωνες δεν είναι τόσο ισχυροί, όσοι εκείνοι της ξηράς, μπορούν να διαλύσουν σκάφη, ενώ αν βγουν στην ξηρά προκαλούν ανυπολόγιστες καταστροφές.
Όπως προκύπτει λοιπόν από τα παραπάνω, δεν χρειάζεται να υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία για το φαινόμενο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.
Γ.Τ.


 
Ανοίγουν τα σχολεία
 Χτυπάει σήμερα το κουδούνι για τους μαθητές της πόλης μας καλώντας τους στη νέα σχολική χρονιά. Βιβλία, τσάντες, γραφική ύλη και ότι άλλο χρειάζεται, έχει επιστρατευτεί ώστε τα παιδιά να μπορούν να ανταπεξέλθουν στα νέα τους καθήκοντα. Αν και η Παιδεία στην χώρα μας αιμορραγεί -ή μάλλον ακριβώς για αυτό το λόγο- γονείς και μαθητές θα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους ότι η κατάκτηση της γνώσης είναι προσωπική υπόθεση του καθενός και πως τα βιβλία και οι καθηγητές δεν είναι τίποτα άλλο παρά μέσα για την επίτευξη αυτού του στόχου.
Καλή σχολική χρονιά!
Γ.Τ.


 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …