Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Ρήξεις και ανατροπές στο δήμο Ξάνθης

Ρήξεις και ανατροπές στο δήμο Ξάνθης

0
dhmarxopoulos parousiasi1

Άλλαξε 4 από τους 6 αντιδημάρχους του ο δήμαρχος Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλος

Αποχώρηση Τσέπελη από την διοίκηση του δήμου μετά από 25 χρόνια! Δηλώσεις των νέων και η …πικρία του παλιού!

Σε σαρωτικές αλλαγές …ριζοσπαστικού χαρακτήρα προέβη ο δήμαρχος Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλος αλλάζοντας την μορφή και την δομή του διοικητικού σχήματος του δήμου ένα χρόνο περίπου μετά την ανάληψη της θητείας του. Από τους 6 αντιδημάρχους του άλλαξε του 4 παρέχοντας τη δυνατότητα σε μια νέα φουρνιά δημοτικών συμβούλων να δοκιμαστούν σε καίριες διοικητικές θέσεις και να αφήσουν το δικό τους στίγμα στα πεπραγμένα του δήμου.

Αυτοί που μένουν – Αυτοί που φεύγουν – Αυτοί που έρχονται

Σύμφωνα με την απόφαση του δημάρχου που κοινοποιήθηκε στον Τύπο παραμένουν στις θέσεις τους και με τις ίδιες αρμοδιότητες οι: Γιώργος Παπασταματίου, αντιδήμαρχος Οικονομικών και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, αντιδήμαρχος Σταυρούπολης. Αποχωρούν από τα καθήκοντά τους οι Μανώλης Τσέπελης, αντιδήμαρχος τεχνικών Υπηρεσιών, Απόστολος Αγκόρτσας, αντιδήμαρχος Δόμησης και αδειοδοτήσεων, Χασάνογλου Φερντούν, αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Δέσποινα Παρτσαλίδου, Αθλητισμού, Πολιτισμού και Κοινωνικής Πρόνοιας. Τους αντικαθιστούν με την σειρά που αναφέρονται: οι Θωμάς Ηλιάδης, Κίρατζη Ερκάν, Μποζ Ραμαδάν και Μιχάλης Λομβαρδέας. Η μόνη διαφοροποίηση εντοπίζεται στις αρμοδιότητες καθώς «σπάει» στα δύο η υπηρεσία Δόμησης και το κομμάτι της Πολεοδομίας το αναλαμβάνει ο Κίρατζη Ερκάν ενώ την Δόμηση ο κ. Λομβαρδέας. Την Πολιτική Προστασία που είχε ο κ. Τσέπελη αναλαμβάνει ο Παναγιώτης Ταρενίδης.

«Αναίμακτη» η αποχώρηση Τσέπελη;

Αδιαμφισβήτητα η πιο …ριζοσπαστική αλλαγή προσώπου είναι αυτή του Μανώλη Τσέπελη που 25 χρόνια διατηρούσε συνεχώς διοικητικές θέσεις στο δήμο και η αντικατάσταση του με τον Θωμά Ηλιάδη αντιπρόεδρο στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΞ και επί Τσέπελη και επί Σδρέβανου. Η κίνηση αυτή ασφαλώς έχει και πολιτική σημασία αλλά και ρίσκο για τον δήμαρχο Ξάνθης καθώς είναι φυσικό να έχει προκαλέσει αναταράξεις στην δημοτική παράταξη που μπορεί να μη βγήκαν προς τα έξω αλλά – σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας – έχουν εκδηλωθεί εντονότατα μάλιστα. Ωστόσο ο κ. Τσέπελης ήταν πολύ προσεκτικός στις δηλώσεις του. Ευχήθηκε «Καλή επιτυχία» σ’ αυτούς που αναλαμβάνουν και η μοναδική φράση που άφησε να διαφανεί η πικρία του ήταν: «Θα φανεί η διαφορά στον χρόνο»!

Δηλώσεις των νέων και η …πικρία του παλιού!

Απ’ την πλευρά του ο κ. Ηλιάδης που αναλαμβάνει τα καθήκοντα του κ. Τσέπελη δήλωσε πως τον τιμά η εμπιστοσύνη του δημάρχου στο πρόσωπό του και πως θα προσπαθήσει να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του επιδεικνύοντας εργατικότητα και αποτελεσματικότητα. Τις ευχαριστίες του προς τον δήμαρχο εξέφρασε ο κ. Λομβαρδέας επισημαίνοντας πως η κίνηση του δημάρχου δείχνει πως αντιμετωπίζει επί ίσοις όροις όλους του δημοτικούς συμβούλους και θέλει να τους δώσει την ευκαιρία να δείξουν τι αξίζουν. Σημείωσε δε ότι είναι πολύ τιμητικό αυτό για εκείνον και ότι θα αξιοποιήσει τις εμπειρίες του στον αθλητισμό και στη δημοσιογραφία και θα προσπαθήσει να φανεί αντάξιος της εμπιστοσύνης του δημάρχου. Ο Κίρατζη Ερκάν δήλωσε στο «Ε» πως ο δήμαρχος Ξάνθης απέδειξε ότι τηρεί τις υποσχέσεις που έδωσε προεκλογικά και αυτό συμβάλλει στην ενότητα της παράταξης. Αναγνώρισε ότι αναλαμβάνει ένα δύσκολο έργο (τραπεζοκαθίσματα – αδειοδοτήσεις καταστημάτων) και είπε πως θα επιδιώξει να είναι συνεργάσιμος με του επαγγελματίες της πόλης αλλά θα εφαρμόσει τον νόμο σ’ όσους δεν συμμορφώνονται και τον καταπατούν. Τέλος ο κ. Μποζ Ραμαδάν που αναλαμβάνει την καθαριότητα χαρακτηρίζει «λογικές» τις αλλαγές και ότι ο δήμαρχος έδειξε συνέπεια με τις δεσμεύσεις του σημειώνοντας πως αυτές οι αλλαγές δεν διαταράσσουν την ενότητα της παράταξης. Αναγνώρισε ως σημαντικό το έργο του προκατόχου του κ. Φερντούν στο τομέα της Καθαριότητας και δήλωσε πως έχει επίγνωση των δυσκολιών να διατηρηθεί η πόλη καθαρή με τόσο λίγο προσωπικό ωστόσο είπε πως θα προσπαθήσει και θεωρεί πως θα τα καταφέρει ιδίως αν έχει την συνεργασία των δημοτών, κάτι που θα επιδιώξει για να έχουμε ένα καθαρό δήμο.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
Mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η τουριστική προβολή της ΑΜΘ συνεχίστηκε και στην TRAVEL EXPO CYPRUS 2024

Στην έκθεση αυτή συμμετείχε για μια ακόμη φορά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θρ…