Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ομαλά θα ξεκινήσει η μεταφορά των μαθητών στην Ξάνθη

Ομαλά θα ξεκινήσει η μεταφορά των μαθητών στην Ξάνθη

0
taxi

Και στην ΑΜΘ θα αξιοποιηθούν οι απλοποιημένες διαδικασίες που ανακοίνωσε το ΥΠΕΣ. Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός, αλλά θα καθυστερήσει η ολοκλήρωση

 

Μέχρι το Φεβρουάριο έχουν πληρωθεί οι μεταφορείς για το προηγούμενο έτος. Δηλώσεις του προέδρου των ιδιοκτητών ταξί Ξάνθης Β. Γεωργιάδη

 
Σε απλοποίηση των διαδικασιών μεταφοράς των μαθητών, το σχολικό έτος 2014- 2015, προχωρά ο υπουργός Εσωτερικών, Αργ. Ντινόπουλος, με διευκρινιστική εγκύκλιο, την οποία ανέμεναν οι ενδιαφερόμενοι, προκειμένου να μη δημιουργηθούν προβλήματα και καθυστερήσεις στα σχολικά δρομολόγια.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο, στις περιπτώσεις που οι διαγωνισμοί για τη μεταφορά των μαθητών έχουν δημοσιευθεί αλλά δεν έχουν ολοκληρωθεί έως την έναρξη του σχολικού έτους, η Οικονομική Επιτροπή μπορεί να αποφασίσει την ανάθεση της εκτέλεσης των δρομολογίων στους προσωρινούς μειοδότες έως την ολοκλήρωση των διαγωνισμών, με την υπογραφή των συμβάσεων, το αργότερο έως τις 28/02/2015.
Εάν δεν έχουν αναδειχθεί προσωρινοί μειοδότες, η εκτέλεση των δρομολογίων μπορεί να ανατεθεί κατόπιν πρόχειρου διαγωνισμού. Το συμβατικό κόστος των δρομολογίων δεν μπορεί να υπερβαίνει την οριζόμενη στην 24001/11.06.2013 ΚΥΑ (Β’ 149) μέγιστη αποζημίωση.
Απαραίτητη προϋπόθεση για την εφαρμογή των παραπάνω είναι οι περιφέρειες να έχουν δημοσιεύσει τις προκηρύξεις των διαγωνισμών μεταφοράς των μαθητών.
 
Και στην ΑΜΘ θα καθυστερήσει η ολοκλήρωση του διαγωνισμού
Όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος των ιδιοκτητών ταξί Ξάνθης Βασίλης Γεωργιάδης, στην περιφέρειάς μας έχει ήδη προκηρυχθεί ο μειοδοτικός διαγωνισμός και οι ίδιοι συμμετέχουν ως συνεταιρισμός, όπως τα τελευταία πέντε χρόνια.
Όπως όλα δείχνουν και στη δική μας περίπτωση θα γίνει χρήση της διεξόδου που δίνει το ΥΠΕΣ, με την προσωρινή σύμβαση, αφού ακολουθούν χρονοβόρες διαδικασίες, όπως ο προσυμβατικός έλεγχος κλπ. «Φαίνεται ότι φέτος οι μεταφορές των μαθητών θα ξεκινήσουν χωρίς προβλήματα και με ακόμη καλύτερη ετοιμότητα απ’ ότι τα προηγούμενα χρόνια. Διορθώθηκε και το λάθος του υπολογισμού των τιμών και πλέον δεν υπάρχει καμία διαφωνία ανάμεσα σε εμάς και το υπουργείο», σημειώνει ο κ. Γεωργιάδης.
Να σημειωθεί ότι ο διαγωνισμός έχει δύο σκέλη, το μεν πρώτο αφορά τη νέα σχολική χρονιά 2014-2015 και το δεύτερο την επόμενη χρονιά 2015-2016 και άρα χωρίς επιπλέον διαδικασίες θα δρομολογηθούν οι μεταφορές το 2015.
 
Εντός Αυγούστου αναμένεται η δόση για τα δρομολόγια του 2013-2014
Σχετικά με την αποπληρωμή των σχολικών δρομολογίων στους ιδιοκτήτες ταξί, που ήταν περίπου 60 την περσινή χρονιά, έχουν πληρωθεί ως τον Φεβρουάριο και αναμένεται να λάβουν τα υπόλοιπα χρήματα σε δόσεις. Την πρώτη την περιμένουν εντός του Αυγούστου και όπως σημειώνει ο πρόεδρος των ταξί: «είναι σημαντικό να τη λάβουμε χωρίς καθυστέρηση, και γιατί αποτελεί μια «ανάσα» για τους ιδιοκτήτες ταξί, αλλά και επειδή η εγγυητική για τη συμμετοχή στο δεύτερο διαγωνισμό είναι αρκετά υψηλή, με δεδομένο ότι αφορά σε δύο χρόνια».
 
Ελένη Διαφωνίδου

ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …