Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Με απουσίες συνεχίζεται η προετοιμασία της Skoda Ξάνθη

Με απουσίες συνεχίζεται η προετοιμασία της Skoda Ξάνθη

0
degouzman

Οριστικά «εκτός μάχης» για το μπαράζ παραμονής ο Σολάρι

 

«Κόντρα» στα προβλήματα η καλή εικόνα στο φιλικό με τη Βέροια

 
 
Με προβλήματα – απρόοπτα ή αναμενόμενα – συνεχίζεται η προετοιμασία της Skoda Ξάνθη για τον αγώνα μπαράζ του ερχόμενου Ιουνίου, όπου θα κριθεί η παραμονή της στη Super League.
Το σημαντικότερο εξ’ αυτών είναι η απουσία του Εστέμπαν ¨Τάνο¨ Σολάρι, ο οποίος επέστρεψε… πρόωρα στην Αργεντινή και εκτός απροόπτου χάνει οριστικά τον αγώνα μπαράζ.
Ο ¨στράικερ¨ της ξανθιώτικης ομάδας και πρώτος σκόρερ του φετινού πρωταθλήματος, λόγω του τραυματισμού του δεν έχει ελπίδες για να προλάβει το μπαράζ κι έτσι αναχώρησε για την πατρίδα του όπου θα ακολουθήσει πρόγραμμα αποθεραπείας.
Ο Σολάρι που τραυματίστηκε στο φιλικό με τον Γάζωρο (ρήξη έσω πλάγιου συνδέσμου) θα μείνει εκτός προπονήσεων για τουλάχιστον ένα μήνα κι έτσι δεν θα μπορέσει να ακολουθήσει την προετοιμασία της υπόλοιπης ομάδας, όμως έχει προγραμματιστεί η επιστροφή του την ημέρα του μπαράζ, έτσι ώστε να εμψυχώσει τους συμπαίκτες του για το κρίσιμο ματς.
 
Χάνει μέρος της προετοιμασίας ο Ντε Γκούζμαν λόγω Εθνικής
 Μία ακόμη απουσία μετράει ο Νίκος Κεχαγιάς για τις επόμενες ημέρες, καθώς ο Τζούλιαν Ντε Γκούζμαν θα ταξιδέψει στην Αυστρία για να ενσωματωθεί στο καμπ προετοιμασίας της Εθνικής Καναδά. Ο αμυντικός μέσος της Skoda Ξάνθη βρίσκεται στα πλάνα του Ομοσπονδιακού Τεχνικού του Καναδά, Μπενίτο Φλόρο, για τα δύο φιλικά που θα διεξαχθούν επί αυστριακού εδάφους την Παρασκευή (απέναντι στη Βουλγαρία) και την Τρίτη (με Μολδαβία) κι έτσι κλήθηκε στην αποστολή όπου θα ενσωματωθεί τις επόμενες ημέρες. Αυτό όμως σημαίνει ότι ο Ντε Γκούζμαν θα χάσει κάποιες ημέρες από την προετοιμασία της Skoda Ξάνθη, όπως και το φιλικό του ερχόμενου Σαββάτου απέναντι στην Πιρίν (στην πόλη Γκράντσκι της Βουλγαρίας).
Να σημειώσουμε ότι από το επερχόμενο φιλικό θα απουσιάσουν και οι τραυματίες Μπαξεβανίδης, Παΐτο και Κομεσίδης, με τους δύο πρώτους να υπολογίζονται για το μπαράζ, αντίθετα με τον Κομεσίδη η αποθεραπεία του οποίου θα καθυστερήσει κι άλλο.
 
Καλή εικόνα στο φιλικό
 «Κόντρα» στα αρκετά προβλήματα, η ξανθιώτικη ομάδα πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στο φιλικό με τη Βέροια, γεγονός που χαροποίησε τα μέλη της ομάδας και έδωσε μία νότα αισιοδοξίας για τη συνέχεια.
Η φιλική αναμέτρηση που έγινε την περασμένη Παρασκευή στην πόλη της Ημαθίας βρήκε την Ξάνθη νικήτρια με το ευρύ 1-5, με τα γκολ να σημειώνονται από τους Σολτάνι, Μάνταλο, Τριάδη, Μαρίν και Ράνος, ενώ για τους γηπεδούχους σκόραρε με απευθείας φάουλ ο Μπαργκάν.
Αυτό που ήθελε να δει ο Κεχαγιάς ήταν η ετοιμότητα των παικτών του και φυσικά να τους διατηρήσει σε αγωνιστικούς ρυθμούς. Μπορεί οι παίκτες της Βέροιας να βρίσκονται ήδη σε διακοπές εδώ και περίπου ένα μήνα, αλλά ο βαθμός ετοιμότητας ήταν εμφανής.
Για την Skoda Ξάνθη αγωνίστηκαν οι: Κυριακίδης (56′ Τσέμα), Μπέρτος, Φλίσκας, Γούτας (56′ Χοσέμι), Τσαμούρης (77′ Κολλαρας), Βασιλακάκης (80′ Μπαρέττας), Ντε Γκουζμαν (56′ Ορφανίδης), Μαρίν (56′ Κάλβο), Τριάδης (71′ Παπαδημητρίου), Μάνταλος (71′ Ρούμπεν), Σολτάνι (56′ Ράνος).
 
Τα βλέμματα στραμμένα στα πλέι – οφ Β’ Εθνικής
Εν τω μεταξύ σήμερα θα διεξαχθεί η 11η αγωνιστική των πλέι – οφ της Β’ Εθνικής και καθώς το ¨μίνι πρωτάθλημα¨ οδεύει προς το τέλος, στην ξανθιώτικη ομάδα ελπίζουν να ξεκαθαρίσει κάπως η κατάσταση για να γίνουν πιο ασφαλείς προβλέψεις σχετικά με τον αντίπαλο στα μπαράζ. Να υπενθυμίσουμε ότι από τη διαδικασία θα προβιβαστούν οι δύο πρώτες ομάδες ενώ η 3η θα αντιμετωπίσει τη Skoda Ξάνθη σε ουδέτερη έδρα με έπαθλο ένα εισιτήριο στη Super League της νέας σεζόν.
Μέχρι στιγμή πάντως οι βαθμολογικές διαφορές είναι μικρές και μπορεί να ανατραπεί η κατάταξη, γι’ αυτό στη Skoda δεν μπορούν να κάνουν κάτι άλλο από το να… περιμένουν και να παρακολουθούν όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια των πλέι – οφ της Β’.
Η εικόνα στα πλέι οφ ανόδου της Β’ Εθνικής έχει ως εξής:
Βαθμολογία πλέι – οφ Β’ Εθνικής (σε 10 αγώνες):
1. Κέρκυρα 19
2. Νίκη Β. 17
3. Ηρακλης Ψαχ. 17
4. Ολυμπιακός Β. 17
5. Χανιά 15
6. Ηρακλής 14
7. Αιγινιακός 12
8. Φωστήρας 9
Η επόμενη (11η) αγωνιστική:
Αιγινιακός – Ηρακλής (18.00)
Χανιά – Νίκη Βόλου (18.00)
Φωστήρας – Κέρκυρα (18.00)
Ολυμπιακός Βόλου – Ηρακλής Ψαχνών (18.00)
 
Δημήτρης Καλτέκης
 dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ’ Εθνική: Αυλαία την Κυριακή με την 34η αγωνιστική

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές Με την 34 και τελευταία αγωνιστική ολοκληρώνεται το πρωτάθλη…