Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Προσαγωγή στην Ξάνθη για αφισοκόλληση

Προσαγωγή στην Ξάνθη για αφισοκόλληση

0
afisokollisi

 Συνελήφθη μέλος της ΚΕΕΡΦΑ που κολλούσε αφίσες για το αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 22 Μαρτίου

 

Στο σημείο βρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, που άσκησε μήνυση

 
Με καταγγελία αντιδρά η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) στην προσαγωγή μέλους τους με την κατηγορία της παράνομης αφισοκόλλησης. Ανάλογο περιστατικό σημειώνεται για πρώτη φορά στην πόλη μας (ή έστω σπανιότατα) παρόλο που στην πόλη σε αφισοκόλληση επιδίδονται όχι μόνο πολιτικά κόμματα και οργανώσεις, αλλά και δεκάδες καταστήματα και κέντρα διασκέδασης.
Σύμφωνα με την καταγγελία της ΚΕΕΡΦΑ, στο σημείο της αφισοκόλλησης προσέτρεξαν 4 άνδρες της Διεύθυνσης Ασφάλειας, ένα περιπολικό και 2 μηχανές της “Δίας” για να συλλάβουν τη σύλληψη. Έκπληξη επίσης προκαλεί το γεγονός ότι μαζί με το όχημα της Ασφάλειας κατέφθασε και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Θεοδωρίδης Αναστάσιος, ο οποίος υπέβαλλε μήνυση!
Τα μέλη της ΚΕΕΡΦΑ Ξάνθης στη σχετική καταγγελία που έδωσαν στη δημοσιότητα αναφέρουν: «η αφισοκόλληση γινόταν στο πλαίσιο της καμπάνιας για την Παγκόσμια μέρα Δράσης κατά του Ρατσισμού και του Φασισμού στις 22 Μάρτη. Στις 22 Μάρτη θα γίνουν διαδηλώσεις σε όλες τις πρωτεύουσες της Ευρώπης αλλά και στην Νέα Υόρκη και τη Μελβούρνη ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό. Στην πορεία που οργανώνεται στη Θεσσαλονίκη καλούν οι μεγαλύτερες εργατικές ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα της Β. Ελλάδας, οι κοινότητες των μεταναστών, καλλιτέχνες κ.α.
Η κίνηση του Αντιδημάρχου να μηνύσει τους αντιφασίστες και τους αντιρατσιστές που μάχονται για να μην υπάρχουν Φαρμακονήσια και Λαμπεντούζες αποτελεί προκλητική επίθεση στα δικαιώματα και τις ελευθερίες όλων και δείχνει ξεκάθαρα ότι η καθαριότητα είναι μόνο το πρόσχημα για την καταστολή του αντιφασιστικού και αντιρατσιστικού κινήματος. Δεν μας τρομοκρατούν. Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για την ενότητα του εργατικού κινήματος, τα δικαιώματα των μεταναστών, για να μην ξαναβγούν στο δρόμο οι μαχαιροβγάλτες νεοναζί δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν. Σε στιγμές έξαρσης του κυβερνητικού αυταρχισμού την ώρα που ετοιμάζονται απολύσεις 8.000 εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα, το κλείσιμο και οι συγχωνεύσεις σχολείων και νοσοκομείων, επιτίθενται στην ελευθερία της έκφρασης και του τύπου, οι ίδιοι που έριξαν μαύρο στην ΕΡΤ».
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στα ραντάρ των Ινδών ελληνικά λιμάνια – Τα σχέδια για Αλεξανδρούπολη

Διαγωνισμοί για την πώληση ή και παραχώρηση υποδομών και ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ Τρεις διαγ…