Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Πρωτοφανής επίθεση σε εφοριακό στο παζάρι

Πρωτοφανής επίθεση σε εφοριακό στο παζάρι

0
pazari xanthis-empros
 

 Έμπορος φρούτων επιτέθηκε στην ελέγκτρια που επιχείρησε να καταγράψει παράβαση σε βάρος του για μη έκδοση απόδειξης λιανικής πώλησης

 
 
Πρωτόγνωρο ήταν το περιστατικό που σημειώθηκε το Σάββατο στο παζάρι, όταν έμπορος φρούτων επιτέθηκε σε εφοριακό, η οποία επιχείρησε να καταγράψει παράβαση σε βάρος του για μη έκδοση απόδειξης λιανικής πώλησης.
Συνεργείο προληπτικού ελέγχου αποτελούμενο από δύο εφοριακούς, υπαλλήλους της ΔΟΥ Ξάνθης διενήργησε το Σάββατο προγραμματισμένο έλεγχο στο παζάρι, όπου και διαπίστωσε την παράβαση από την πλευρά του εμπόρου. Όταν η εφοριακός επιχείρησε να την καταγράψει δέχθηκε επίθεση από τον έμπορο, ο οποίος άρπαξε τον υπηρεσιακό φάκελο από τα χέρια της ελέγκτριας με σκοπό να σκίσει τα Υπηρεσιακά Σημειώματα Ελέγχου. Την τελευταία στιγμή παρενέβη κάποιος μεγαλύτερος σε ηλικία, ο οποίος, αντιλαμβανόμενος την κρισιμότητα μιας τέτοια ενέργειας, κατάφερε να κατευνάσει κάπως τα πνεύματα. Ωστόσο, ο εν λόγω έμπορος επιτέθηκε φραστικά στα μέλη του συνεργείου ελέγχου και τους απείλησε να μην ξαναπατήσουν στο παζάρι. Ελαφρώς τραυματίστηκε η ελέγκτρια στο χέρι. Άμεσα ειδοποιήθηκε ο επόπτης ελέγχου, ο οποίος έσπευσε στο σημείο, ενώ παρενέβη και η ομάδα ΔΙΑΣ.
Για το περιστατικό ανακοίνωση εξέδωσε ο σύλλογο υπαλλήλων ΔΟΥ Ξάνθης που καταδίκασε το συμβάν, με το αίτημα από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των υπαλλήλων της Εφορίας που συμμετέχουν στα συνεργεία προληπτικού ελέγχου. «Τίθεται σε κίνδυνο η σωματική τους ακεραιότητα, καθώς και η εργασιακή τους αξιοπρέπεια», σημειώνει το ΔΣ του σωματείου, που επισημαίνει ότι οι υπάλληλοι που αναλαμβάνουν τους εν λόγω ελέγχους δεν έχουν επιπλέον αμοιβή, ενώ συχνά δεν κάνουν χρήση της άδειας που προβλέπεται λόγω φόρτου εργασίας.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνελήφθη διαρρήκτης επιχειρήσεων στην Ξάνθη

Έκλεψε τηλεόραση από επιχείρηση και προσπάθησε να διαρρήξει άλλα δύο καταστήματα   Συ…