Σχόλια 15/6/13

0
Αφού δεν κατοχύρωσαν το ΝΕΡΙΤ ας το κάνουν ΞΕΝΕΡΙΤ!
Θωμάς Βουγιουκλής
 
 
Θέλει επαγρύπνηση
Δεν είναι πρόθεση της εφημερίδας μας να πανικοβάλουμε τους συμπολίτες με το θέμα της εμφάνισης της ελονοσίας στην περιοχή μας.
Οι ειδικοί έχουν περιλάβει το νομό μας στις 17 πιθανές περιοχές να εμφανισθεί νέο κρούσμα ελονοσίας. Και βέβαια η ελονοσία θα προέλθει από τα κουνούπια.
Το φαινόμενο είχε παρουσιασθεί πέρυσι στον κάμπο του νομού, με τις όποιες αρνητικές επιπτώσεις. Οι συνεχείς δε βροχοπτώσεις του Ιουνίου, έχουν αυξήσει τις πιθανότητες εμφάνισης ελονοσίας ή του ιού του Δυτικού Νείλου ο οποίος ιός ταλαιπώρησε πάρα πολλούς ανθρώπους, η ταλαιπωρία των οποίων συνεχίζεται μάλιστα ακόμη.
Γι’ αυτό απαιτείται λήψη μέτρων προφύλαξης. Μέτρα, όχι πανικός.
«Ε»
 
Μια πρόταση
Μέχρι ν’ αποκατασταθεί η κυκλοφορία στη γνωστή γέφυρα της Περιφερειακής οδού, οι κάτοικοι της πέραν της γέφυρας περιοχής εξυπηρετούντο από χωματόδρομο που παρέκαμπτε τη γέφυρα.
Όμως, οι βροχές δημιούργησαν λακκούβες στο δρόμο και πλέον είναι αδιάβατος! Επειδή η ολοκλήρωση της γέφυρας φαίνεται πως αργεί, οι κάτοικοι ζητούν από το δήμο να φροντίσει να ρίξει λίγο χαλίκι για να ξαναγίνει ο παράδρομος βατός και εξυπηρετικός. Στο κάτω κάτω της γραφής, δημότες του δήμου Αβδήρων εξυπηρετεί.
«Ε»
 
Στη Θάσο
Ωραία η Θάσος. Βασικά, πάντα είναι ωραία η Θάσος, παρά την ρήση ενός φίλου ότι είναι πολύ… 80es. Γι’ αυτό είναι ωραία, γιατί δεν έβαλαν ακόμα «χέρι» στις παραλίες, την φύση και τον τρόπο καλοκαιρινής διασκέδασης.
Πάντως παρά τις προβλέψεις, οι επαγγελματίες του νησιού τονίζουν ότι ακόμα η κίνηση είναι πεσμένη κι ακόμα πιο πεσμένη, σε σχέση με την περσινή αντίστοιχη περίοδο, αλλά γι’ αυτό μάλλον φταίει ο καιρός, καθώς το Πάσχα που είχε μίνι καύσωνα γινόταν χαμός στο νησί.
«Ε»
 
Νέες τάσεις
Οι μέρες είναι δύσκολες όπως και να τις δει κανείς με όποια οπτική γωνία. Όμως, υπάρχουν και αισιόδοξα μηνύματα από πολλές πλευρές που δεν θα πρέπει να τα προσπερνάμε αδιάφορα.
Όπως τους ολοένα περισσότερους νέους που επιστρέφουν στην ύπαιθρο, όχι με στείρα βουκολική νοσταλγία αλλά με γνώσεις, έμπνευση και δημιουργική διάθεση για μια άλλου τύπου αξιοποίηση των προϊόντων της ελληνικής γης.
Ή τους τόσους νέους γιατρούς και νοσηλευτές που, απλήρωτοι μήνες ολόκληρους στα νοσοκομεία μας, εξακολουθούν να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους με αυτοθυσία και αίσθημα αποστολής. Ή τον ανθρωπιστικό εθελοντισμό που αναπτύσσεται με όλο και πιο οργανωμένες μορφές γύρω μας, πάλι από νέους κυρίως, και μπορεί να σε κάνει να ριγήσεις από συγκίνηση στη σκέψη ότι τόση ευαισθησία κατόρθωσε να περάσει αλώβητη μέσα από τις μυλόπετρες της κυνικής κουλτούρας του λάιφ στάιλ.
Δεν έχουν βρει ακόμη πολιτική έκφραση αυτές οι καινούργιες τάσεις. Αλλά θα βρουν. Οι παλιές νοοτροπίες θα πεθάνουν μαζί με τους φορείς τους. Πίσω τους έρχονται διάδοχοι, αλλά όχι και κληρονόμοι. Η χώρα θ’ αλλάξει, είτε κάποιοι το θέλουν είτε όχι!
«Ε»
 
Τουριστικό
Οι τουρίστες δεν επισκέπτονται την Ελλάδα με κριτήριο ότι θα διαμείνουν τις ημέρες των διακοπών τους σε μία υπερπολυτελή μονάδα. Η Ελλάδα δεν είναι Ντουμπάι. Οι παραδεισένιες παραλίες της δεν είναι τεχνητές, είναι φυσικές. Το συγκριτικό της πλεονέκτημα είναι οι φυσικές ομορφιές της. Οι τουρίστες που κατά παράδοση υποδέχεται κάθε καλοκαίρι η χώρα, εκτός από τους Βαλκάνιους, είναι Σκανδιναβοί, Αυστριακοί, Γερμανοί. Άνθρωποι που δουλεύουν σκληρά όλο το χρόνο, που, επιπλέον, λόγω κλιματολογικών συνθηκών, δεν βλέπουν ήλιο μέσα στο χειμώνα.
Αν η Ελλάδα καταλήξει ένας τεχνητός παράδεισος, θα είναι σα να έχει κάνει ένα κακής ποιότητας λίφτινγκ…
«Ε»
 
Προκαταρκτική έρευνα για τα οικονομικά της ΕΡΤ
Εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας για την ΕΡΤ προκειμένου να διερευνηθεί η τέλεση τυχόν ποινικών αδικημάτων, έδωσε η Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου, μετά από την επιστολή που της έστειλε ο Γιάννης Στουρνάρας.
Η κ. Ράικου, έδωσε εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διερευνηθεί σε σχέση με την ΕΡΤ η τέλεση τυχόν ποινικών αδικημάτων ως προς την προμήθεια εξοπλισμού, τις αναθέσεις παραγωγών και τις συμβάσεις έργου για παροχή υπηρεσιών.
Η προκαταρκτική, που θα διερευνήσουν οι επίκουροι εισαγγελείς διαφθοράς, Πόπη Παπανδρέου και Αντώνης Ελευθεριάνος, θα επεκταθεί σε βάθος 10ετίας.
 
Μια άλλη θεώρηση
Εργαζόμενοι στο BBC περίπου 600. Εργαζόμενοι στην ΕΡΤ 2.500. Οι περισσότεροι με την παλιά γνωστή ελληνική διαδικασία. Διαβάστε ρουσφέτι. Τα σχόλια δικά σας.
VEN.KAR.
 
Νέο σχέδιο Μαξίμου για το άμεσο άνοιγμα της ΕΡΤ
Το άνοιγμα της ΕΡΤ εντός Ιουλίου, φαίνεται ότι επεξεργάζεται το Μέγαρο Μαξίμου μετά την επικίνδυνη, για την κυβέρνηση, τροπή που παίρνουν τα πράγματα.
Σύμφωνα με το νέο σχέδιο και προκειμένου να ικανοποιηθούν οι δύο κυβερνητικοί εταίροι οι οποίοι ζητούν «ανοιχτή ΕΡΤ», ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του σε συνεργασία με τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο και νυν εκκαθαριστή της ΕΡΤ, Γκίκα Μάναλη προτείνουν τη λειτουργία της ΕΡΤ με επαναλήψεις και υποτυπώδες “live” πρόγραμμα και την πρόσληψη μερικών δεκάδων ή και εκατοντάδων ήδη εργαζόμενων στην ΕΡΤ με δίμηνες συμβάσεις, προκειμένου να υποστηρίζουν το συγκεκριμένο πρόγραμμα.
Σε συνάντηση που είχε χθες ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Δ. Σταμάτης με το Φώτη Κουβέλη, συζητήθηκε το σχέδιο αυτό αλλά η ΔΗΜΑΡ το απέρριψε, ενώ αρνητική είναι και η θέση του ΠΑΣΟΚ.
Με δεδομένη την κατηγορηματική στάση του πρωθυπουργού για κλείσιμο της ΕΡΤ, το αδιέξοδο για τους κυβερνητικούς εταίρους παραμένει…
 
Η τηλεόραση είναι «γυμνή» χωρίς την ΕΡΤ
Μπορεί να γκρίνιαζαν κάποιοι για την εισφορά υπέρ ΕΡΤ στα τιμολόγια της ΔΕΗ και να ασκούσαν κριτική για το πρόγραμμα της όμως 3 μέρες σήμερα χωρίς ΕΡΤ και φάνηκε η πολιτιστική φτώχεια και η ανεπάρκεια της ιδιωτικής τηλεόρασης. Μας απέμειναν μόνο οι εκπομπές μαγειρικής, κάποια τηλεπαιχνίδια extreme spor που πρέπει να είσαι μέχρι 15 ετών για να παρακολουθήσεις και κάποιες τηλεπερσόνες που πάνε πακέτο και κλαίνε γοερά μέσα στα πανάκριβα μοντελάκια τους για να κάνουν τηλεθεάσεις και τέλος ατέλειωτες επαναλήψεις κάποιων σήριαλ. Μια εικόνα παρακμής στα ιδιωτικά κανάλια…Τώρα ανακαλύπτουν κάποιοι την αξία της ΕΡΤ που παρότι δεν είχε υψηλή τηλεθέαση ωστόσο όλες της οι εκπομπές έφεραν αυτή την πολιτιστική αύρα. Κάλυπταν ένα ευρύ φάσμα σε γνωστικά αντικείμενα και ενδιαφέροντα και πέρα απ’ αυτό ήταν ο συνδετικός κρίκος με τον απόδημο ελληνισμό. Ίσως έπρεπε να τη χάσουν κάποιοι για ν’ ανακαλύψουν αυτό που είχαν και δεν το εκτιμούσαν όσο θα’ πρεπε!
Μ.Ξ.
 
Η απόλυτη υποκρισία…
Κανείς ίσως, και πολύ περισσότερο και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ που γνώριζαν τα πράγματα εκ των έσω δεν πρεσβεύουν ότι όλα ήταν «αγγελικά πλασμένα» στην ΕΡΤ ή ότι δεν χρειαζόταν αλλαγές. Όλοι ήξεραν τα στραβά, όλοι τα βίωναν στο πετσί τους. Αλλά ποιος ευθύνεται γι αυτό; Ποιος ευθύνεται για την κακοδιαχείριση στην ΕΡΤ; Ποιος έκανε σωρηδόν προσλήψεις ημέτερων; Ποιος χρησιμοποιούσε την ΕΡΤ σαν κομματικό παραμάγαζο; Μα όλες οι κατά καιρού κυβερνήσεις μηδέ καμιάς εξαιρουμένης! Και να δούμε τα πεπραγμένα της τωρινής; Ποια έδινε τους παχυλούς μισθούς στα ανώτερα στελέχη που είχαν αποδείξει τις δημοσιογραφικές τους ικανότητές ας πούμε …γονατίζοντας μπροστά σε τραγουδίστριες ή προσλάμβανε δήθεν τηλεπαρουσιάστριες κόρες υπουργών που δεν μπορούν να προφέρουν ούτε το ρο; Ποιος ευθύνεται γι αυτά κ. Σαμαρά που τώρα ξαφνικά ανακαλύψατε ότι κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της ΕΡΤ; Αν μην τι άλλο είναι υποκριτικό και ανέντιμο για μια κυβέρνηση να αποποιείται των δικών της ευθυνών και να τις μετακυλύει στους εργαζομένους τους οποίους και τιμωρεί αφήνοντάς τους άνεργους!
Μ.Ξ.
 
Δεν θα του βγει του Σαμαρά…
Ο τρόπος που διαχειρίστηκε το θέμα της ΕΡΤ η κυβέρνηση και προσωπικώς ο κ. Σαμαράς καθώς με δική του απόφαση έπεσαν οι διακόπτες το βράδυ τη Τρίτης φωτογραφίζει το πραγματικό πρόσωπο της ΝΔ όταν πέσει η μάσκα…. Είναι τυχαίο άραγε πως μόνο στην Χρυσή Αυγή και στον Καρατζαφέρη βρήκε υποστηριχτές;. Πότε άλλη φορά στα χρόνια της μεταπολίτευσης είδαμε μπρος στους δέκτες μας την εν ψυχρώ εκτέλεση ενός καναλιού που έχει ταυτιστεί με την νεώτερη ιστορία του τόπου; Ήθελε να την εξυγιάνει; Και ποιος τον εμπόδιζε να το κάνει εν λειτουργία; Αλλά μάλλον ήθελε να κάνει επίδειξη δύναμης ο Πρωθυπουργός! Μήπως ζήλεψε τον …Ερντογάν και πώς χειρίστηκε τους εξεγερμένους της πλατείας Ταξίμ; Ή δεν έβρισκε ποιους ν’ απολύσει και προκειμένου μη του τραβήξει τ’ αυτί η τρόικα θυσίασε τους εργαζόμενους της ΕΡΤ ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου για απολύσεις και στις άλλες ΔΕΚΟ; Πολύ φοβάμαι όμως ότι δεν θα του βγει το σχέδιο. Μάλλον δεν περίμενε τόση αντίδραση στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό αφού σχεδόν στην πλειοψηφία τους τα διεθνή ΜΜΕ τάχτηκαν υπέρ της συνέχισης της λειτουργίας της ΕΡΤ και καταδίκασαν την πράξη αυτή της κυβέρνησης.
Μ.Ξ.  
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 9 Μαΐου 2024

Γιορτινό Ι Φάγαμε και ήπιαμε, θα έλεγα υπερβολικά για αρκετούς από μας, άλλοι χόρεψαν δημο…