Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Με τα φανάρια χαλασμένα και σβηστά…

Με τα φανάρια χαλασμένα και σβηστά…

0
fanaria 1-empros
Χωρίς φανάρια η περιοχή της Πλατείας Ελευθερίας
 
Βλάβη στο ηλεκτρονικό σύστημα και θ’ αποκατασταθεί τη Δευτέρα από ειδικό συνεργείο
 
Κυκλοφορικό κομφούζιο από το πρωί της Παρασκευής 5 Απριλίου στην ευρύτερη περιοχή της Πλατεία Ελευθερίας και στις οδούς Ηρώων στο ύψος της Δημοτικής Αγοράς, 40 εκκλησιών, Μπρωκούμη και 28ης Οκτωβρίου. Η αιτία; Τα χαλασμένα φανάρια που είχαν σαν αποτέλεσμα τον αποσυντονισμό πεζών και αυτοκινήτων.
 
Όποιος προλάβαινε περνούσε…
Πλήρες χάος προκλήθηκε στη Ηρώων όταν πεζοί και αυτοκίνητα αντάλλασσαν σινιάλα για να συνεννοηθούν…για να περάσουν από την διάβαση. Το ίδιο συνέβαινε και στην πλατεία Ελευθερίας και στην άνοδο και στην κάθοδο. Το ίδιο παρατηρήθηκε και από την πλευρά της 28ης Οκτωβρίου. Πεζοί και οδηγοί ρύθμιζαν την κατάσταση κατά το δοκούν ενώ δεν έλειψαν οι εκνευρισμοί και γενικά η ταλαιπωρία.
Σβηστά όλο το Σαββατοκύριακο
Τα χέρια ψηλά σηκώνει το Τμήμα Ηλεκτρολόγων της Τεχνικής υπηρεσίας του δήμου καθώς μας πληροφόρησαν η βλάβη είναι ηλεκτρονική και είναι δουλειά της Siemens, να παρέμβει. Επισημαίνει ότι η εν λόγω εταιρεία έχει την αποκλειστική συντήρηση των ηλεκτρονικών σηματοδοτών παγκοσμίως. Έτσι οι ηλεκτρολόγοι του δήμου αυτό που μπορούν να κάνουν είναι να κάθονται και να περιμένουν το συνεργείο που θα έρθει από την Θεσσαλονίκη για την αποκατάσταση της βλάβης. Κι αυτό το περιμένουν την Δευτέρα καθώς μεσολαβεί Σαββατοκύριακο το οποίο και μοιραία θα περάσει με τα φανάρια σβηστά και με αυξημένο τον κίνδυνο ατυχήματος ιδιαίτερα την νύχτα.
Θα επιληφθεί η Τροχαία
Και μπορεί μεν ο δήμος να μην έχει άμεση ευθύνη για τη βλάβη έχει όμως γιατί δεν ενημέρωσε άμεσα την Τροχαία Ξάνθης. Ο Διοικητής της Τροχαίας κ. Ρίζος δήλωσε άγνοια του θέματος, μας διαβεβαίωσε όμως ότι θα επιληφθεί και θα μπει τροχονόμος ώστε να ρυθμίζει την κυκλοφορία ιδιαίτερα το Σάββατο και τις ώρες αιχμής.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …