Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Κοινωνικό…Κυνοκομείο στην Ξάνθη

Κοινωνικό…Κυνοκομείο στην Ξάνθη

0
adespota-empros
Στον εθελοντισμό την κοινωνική εργασία και τις χορηγίες στρέφεται ο αντιδήμαρχος Τάσος Θεοδωρίδης για να κτίσει το Κυνοκομείο
 
Συνεργάζονται οι Σύλλογοι Φιλόζωων. Βροχή οι φόλες σε αδέσποτα και οικόσιτα. 7 νεκρά κουτάβια στον Πολύσιτο
 
 Αλλάζει ρότα ο δήμος Ξάνθης και μιας και δεν μπορεί να κατασκευάσει ένα Δημοτικό Κυνοκομείο, δημιουργώντας έτσι μια υποδομή για τα αδέσποτα ζώα της πόλης, λόγω έλλειψης πόρων και προγραμμάτων χρηματοδότησης, μπαίνει στη διαδικασία να στραφεί στην τοπική κοινωνία ψάχνοντας για… χορηγούς προκειμένου να κατασκευαστεί ένα …κοινωνικό Κυνοκομείο!
Στροφή στον εθελοντικό και στην κοινωνική εργασία
Είδε και απόειδε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας – Πρασίνου και αρμόδιος για τα αδέσποτα κ. Τάσος Θεοδωρίδης ότι αυτή η υπόθεση του Κυνομείου που «σέρνεται» επί 10 συναπτά έτη δεν έχει «φως»…Έκατσε και λογάριασε πόσα είναι τα αδέσποτα που κυκλοφορούν στην πόλη και διαπίστωσε ότι … «ούκ έστιν αριθμός» και επιπλέον ότι δεν μπορούν να τα ελέγξουν, είναι επιθετικά και όσα εμβόλια λύσσας και να κάνουν πάντα θα υπάρχει κίνδυνος …ενώ κάποιες γειτονιές είναι κυριολεκτικά απροσπέλαστες από τις …συμμορίες σκύλων που δρουν ανεξέλεγκτα …Έτσι αποφάσισε να στραφεί στον εθελοντισμό, στην κοινωνική ευαισθησία και στην κοινωνική …εργασία – πρακτικές που έχουν εφαρμογή λόγω κρίσης. Έτσι απευθύνθηκε στους δύο συλλόγους Ζωόφιλων που έχουμε στην Ξάνθη, το ΣΩ.ΖΩ. και τον ΦΟΞ ζητώντας συνεργασία και στήριξη ώστε μέσω αυτής της πρακτικής να τελεσφορήσει η το έργο του Κυνοκομείου.
Υπάρχει οικόπεδο και μελέτη
Να σημειώσουμε ότι οικόπεδο έχει παραχωρηθεί από το δήμο πολλά χρόνια πριν (απέναντι από τη ΣΕΚΑΠ ενώ υπάρχει και μελέτη κατασκευής του έργου όμως λεφτά δεν υπάρχουν! «Σκεφτήκαμε σε συνεργασία με τις Φιλοζωικές οργανώσεις ν’ απευθυνθούμε σε επιχειρήσεις γενικά στην τοπική κοινωνία να βοηθήσει όπως μπορεί και μέσω χορηγιών π.χ. σε οικοδομικά υλικά ή εθελοντική εργασία να φτιάξουμε ένα χώρο ευπρεπισμένο και σωστό που θα φιλοξενούνται και θα περιθάλπουμε τα αδέσποτα τη πόλης μας και θα μπορούμε να εφαρμόζουμε προγράμματα εμβολιασμού και στείρωσης ώστε να ελέγχουμε και τον αριθμό τους», τονίζει ο κ. Θεοδωρίδης.
Συνεργασία με τους Συλλόγους Φιλόζωων
«Εμείς θα βοηθήσουμε όπως μπορούμε σημειώνει η κα Έλενα Κρεωνά, πρόεδρος του ΦΟΞ. Ήδη συνεργαζόμαστε με το δήμο στους εμβολιασμούς για την λύσσα διαθέτοντας κτηνιάτρους μέλη του συλλόγου μας που κάνουν συστηματικά εμβολιασμούς σε αδέσποτα. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τα αδέσποτα στην πόλη και ένα κυνοκομείο είναι απαραίτητο να γίνει», τονίζει η κα Κρεωνά.  
Πέφτουν βροχή οι φόλες…
Είναι διαπιστωμένο ότι ο αριθμός των αδέσποτων έχει αυξηθεί και αυτό οφείλεται στην έλλειψη συγκεκριμένου σχεδιασμού για τα αδέσποτα και ελέγχου του αριθμού τους μέσα από προγράμματα στειρώσεων αλλά και στο γεγονός ότι λόγω κρίσης πολλά οικόσιτα και κατοικίδια εν μια νυκτί γίνονται αδέσποτα αφού οι λεγόμενοι «φιλόζωοι των παχιών αγελάδων» που τα είχαν, τα εγκατέλειψαν στον δρόμο.
Έτσι κάποιοι για να μειώσουν τον αριθμό τους, καταφεύγουν στο υπάνθρωπο μέτρο της φόλας που πλέον έχει πάρει μεγάλες διαστάσει και έχει γίνει ένα συχνό φαινόμενο.
7 νεκρά σκυλιά στον Πολύσιτο
Μόλις χθες είχαμε μια καταγγελία από κάτοικο του Πολυσίτου, ο οποίος εξοργισμένος μας κατήγγειλε ότι κάποιος ασυνείδητος στο χωριό του ρίχνει συστηματικά φόλες και σκοτώνει ζώα αδέσποτα αλλά και οικόσιτα που τυχαίνει να βγουν έξω από την αυλή του σπιτιού που διαμένουν. Και μάλιστα ότι χθες έπεσαν νεκρά από φόλα 7 μικρά σκυλάκια. Η κα Κρεωνά μας κατήγγελλε ότι φόλες βάζουν και στους Τοξότες αλλά και στην Ξάνθη στην περιοχή της Καλιθέας. Φόλες αλλά και αγριότητες και βασανισμούς κατά ζώων τελούνται και στο δήμο Μύκης όπου είχαμε πρόσφατα και επίθεση σκύλου εναντίον ηλικιωμένου που του δάγκωσε το χέρι.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …