Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Κλείνουν 7 μειονοτικά δημοτικά σχολεία στην Ξάνθη

Κλείνουν 7 μειονοτικά δημοτικά σχολεία στην Ξάνθη

0
meionotiko mantaina-empros
4 στη Ροδόπη και 1 στον Έβρο
 
Συγχωνεύσεις τμημάτων σε 7 μειονοτικά της Ξάνθης , 4 στη Ροδόπη και 2 στον Έβρο
 
Κλείνουν 7 μειονοτικά δημοτικά σχολεία στην Ξάνθη, 4 στο νομό Ροδόπης και ένα στο νομό Έβρου. Ήδη η απόφαση του υπουργείου Παιδείας έχει δημοσιευτεί στο ΦΕΚ και τίθεται σε ισχύ. Παράλληλα με την αναστολή λειτουργίας των σχολείων η απόφαση περιλαμβάνει και ανακαθορισμό των οργανικών θέσεων σε δασκάλους του ελληνόγλωσσου και του μειονοτικού προγράμματος σε άλλα 7 μειονοτικά σχολεία της Ξάνθης, σε 5 του νομού Ροδόπης και σε 2 του νομού Έβρου. Υπενθυμίζεται ότι το μέτρο των συγχωνεύσεων (νόμος Διαμαντοπούλου) ίσχυσε επί της ουσίας μόνο για τα δημοτικά σχολεία και έμειναν εκτός τα μειονοτικά. Η απόφαση αυτή απλά θέτει σε εφαρμογή τον ήδη ισχύοντα νόμο και εντάσσεται στο πλαίσιο της αναπροσαρμογής του εκπαιδευτικού χάρτη.
Προσωρινή αναστολή για 7 μειονοτικά στην Ξάνθη
Συγκεκριμένα αναστέλλεται η λειτουργία των παρακάτω μειονοτικών σχολείων:
Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Μορσίνης του Δ Ξάνθης, Μειονοτικό Δημοτικό σχολείο Μέδουσας του Δ. Μύκης, Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Χρυσού Δ. Μύκης, Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Μικρού Ορφανού Δ. Τοπείρου., Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Μικροχωρίου Δ. Τοπείρου, Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Βελοχωρίου Δ. Αβδήρων και Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Γενισέας Δ. Αβδήρων
Στο νομό Ροδόπης αναστέλλεται η λειτουργία των Μειονοτικών Δημοτικών Σχολείων: Κάτω Βυρσίνης Δ. Αρριανών, Μοναστηρίου Δ. Αρριανών, Παλλαδίου Δ. Ιάσμου και Σκιάδας Δ. Αρριανών. Τέλος στο νομό Έβρου αναστέλλεται η λειτουργία του Μειονοτικού Δημοτικού Σχολείου Περάματος του Δ. Αλεξανδρούπολης
Ανακαθορισμός οργανικών θέσεων σε 7 μειονοτικά της Ξάνθης
Και συγκεκριμένα έχουμε μειώσεις τμημάτων στα μειονοτικά δημοτικά σχολεία: 1ου Ξάνθης , Δ. Ξάνθης (από 24/θ σε 20/θ) στο 2ο Ξάνθης Δ. Ξάνθης (από 6/θ σε 4/θ), Κοτύλης Δ. Μύκης (από 4/θ σε 2/θ), Μελιβοίων, Δ.Μύκης(από 4/θ σε 2/θ), Ευλάλου Δ. Τοπείρου (από 4/θ σε 2/θ). Αυξάνονται τα τμήματα στο μειονοτικό σχολείο της Μύκης Δ. Μύκης (από 6/θ σε 8/θ) και Ευλάλου, Δ. Τοπείρου (από 4/θ σε 6/θ)
Στον νομό Ροδόπης μειώσεις τμημάτων έχουμε στα μειονοτικά δημοτικά σχολεία: Λαμπρού, Δ. Αρριανών, (από 4/θ σε 2/θ), Μεγάλου Πιστού Δ. Ιάσμου (από 4/θ σε 2/θ), Μελέτης Δ. Κομοτηνής (από 4/θ σε 2/θ), Οργάνης Δ. Αρριανών (από 4/θ σε 2/θ) ενώ αυξάνονται τα τμήματα στο μειονοτικό δημοτικό σχολείο Σαππών Δ. Μαρωνείας Σαππών (από 4/θ σε 6/θ). Τέλος μείωση τμημάτων έχουμε και σε δύο μειονοτικά δημοτικά σχολεία του νομού Έβρου και συγκεκριμένα στης Αλεξανδρούπολης , Δ. Αλεξανδρούπολης (από 10/θ σε 8/θ) και Σιδηροχωρίου Δ. Σουφλίου (από 4/θ σε 2/θ)/.
Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …