Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Στην πρόληψη επικεντρώνεται ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας

Στην πρόληψη επικεντρώνεται ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας

0
iroon_fanaria-empros

Δίνει βαρύτητα στη στάθμευση και τα τραπεζοκαθίσματα στα καφέ- μπαρ

Ετοιμάζεται να εφαρμόσει ελέγχους στα καταστήματα με προειδοποιητικό μπλοκ. Στην πρώτη παράβαση σύσταση, στη δεύτερη «καίγεσαι»    

Το «ζόρικο» πόστο της δημοτικής αστυνομίας έχει αναλάβει ο νέος αντιδήμαρχος Αλέκος Κυριακίδης, που επιχειρεί να βάλει μία ισορροπία, ανάμεσα στο πολυποίκιλο έργο της υπηρεσίας, θέτοντας προτεραιότητες αφενός στα πιο σημαντικά και αφετέρου στις καθημερινές αρμοδιότητες (κοινοποιήσεις, εξουσιοδοτήσεις) που δεν μπορούν να περιμένουν. Ο ίδιος δίνει βαρύτητα στη στάθμευση των οχημάτων σε κεντρικά σημεία της πόλης, όπου ενέχεται ο κίνδυνος ατυχημάτων, αλλά και στις παραβάσεις των καφέ μπαρ, υιοθετώντας ένα νέο μοντέλο συνεργασίας μαζί τους. Στη φιλοσοφία του, όμως μας εξηγεί ο ίδιος ο κ. Κυριακίδης, είναι από τη μια πλευρά η εφαρμογή του νόμου και από την άλλη η κατανόηση της εξαιρετικά δύσκολης οικονομικής συγκυρίας για τους επαγγελματίες και τους δημότες εν γένει.
Στο πλαίσιο της ανάληψης των καθηκόντων τους ο κ. Κυριακίδης είχε επαφές με τον πρόεδρο του σωματείου καφέ μπαρ κ. Ιντζέ και τον πρόεδρο των περιπτερούχων κ. Βασιλειάδη, στους οποίους επέστησε την προσοχή λέγοντας «βοηθείστε με για να σας βοηθήσω», το οποίο ο ίδιος ο αντιδήμαρχος παραδέχεται με ικανοποίηση ότι έγινε κατανοητό. Εξάλλου και η θέση του είναι υπεύθυνη, αφού ενδεχόμενη επιείκεια μπορεί να οδηγήσει τον ίδιο στη θέση του κατηγορουμένου, με βάση την κείμενη νομοθεσία και όπως έχουμε δει να συμβαίνει πλείστες όσες φορές στην Ξάνθη.
Ο κ. Κυριακίδης έδωσε στους δημοτικούς αστυνομικούς το μήνυμα να προσεγγίζουν με φιλικότητα τον πολίτη, γιατί έτσι θα επιτελέσουν καλύτερα το ρόλο τους, ο οποίος διαφέρει από την ΕΛ.ΑΣ., όπως είπε χαρακτηριστικά. Ιδιαίτερο βάρος δίνει ο αντιδήμαρχος στον τομέα της στάθμευσης. Μία από τις πρώτες του κινήσεις ήταν να διασφαλίσει την ανεμπόδιστη διέλευση στην οδό Ηρώων, όπου τα παρκαρισμένα επί μακρό αυτοκίνητα δημιουργούσαν προβλήματα στην κυκλοφορία. «Δε θέλω με το παραμικρό να έχουμε πρόστιμα γιατί καταλαβαίνω ότι και τα 80 ευρώ ο πολίτης δυσκολεύεται να τα πληρώσει. Θέλω οι δημοτικοί αστυνομικοί να προσεγγίζουν τους συνδημότες με κατανόηση, αλλά βέβαια όχι σε σημείο που να υποθάλπεται η παράνομη πράξη», σημειώνει ο ίδιος.  
Με προειδοποιητικό μπλοκ οι έλεγχοι στα καφέ μπαρ
«Δίνω βαρύτητα στην πρόληψη και όχι στην καταστολή», τονίζει ο κ. Κυριακίδης, εξηγώντας ότι τα συνεχή και υπέρογκα πρόστιμα απλά γεμίζουν το δήμο με οφειλές που δε θα εισπράξει. Μέσα στην εβδομάδα ετοιμάζεται να εφαρμόσει ελέγχους με προειδοποιητικά μπλοκ, τα οποία ήδη έχουν τυπωθεί. Σύμφωνα με την πρακτική του αντιδημάρχου, κατά τους ελέγχους στα καφέ μπαρ, αν διαπιστώνεται παρατυπία θα συμπληρώνεται το ειδικό μπλοκ, τα στοιχεία στη συνέχεια θα καταχωρούνται σε βάση δεδομένων και αν ο ίδιος επαγγελματίας διαπιστωθεί ότι προβαίνει ξανά στην ίδια παράβαση, θα του επιβάλλεται το πρόστιμο που προβλέπεται. Είναι, σύμφωνα με όσα μας αναλύει ο αντιδήμαρχος μία κίνηση καλής θέλησης, με την προσδοκία να εισπράξει την ίδια κατανόηση και από τους επαγγελματίες της πόλης.  
Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η τουριστική προβολή της ΑΜΘ συνεχίστηκε και στην TRAVEL EXPO CYPRUS 2024

Στην έκθεση αυτή συμμετείχε για μια ακόμη φορά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θρ…