Σχόλια 06/12/2012

0

Βρε μανία η Γερμανία να κρατάει τα ηνία!
Θωμάς Βουγιουκλής

Αλλού κι εδώ…  


Στην γειτονική Καβάλα λοιπόν ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής ΟΤΑ Βασίλης Ξουλόγης έδωσε χθες συνέντευξη Τύπου στα πλαίσια της 2ης Προκήρυξης του τοπικού προγράμματος LEADER 2007-2013 και της 1ης προκήρυξης του τοπικού προγράμματος Αλιείας ΕΠΑΛ 2007-2013 Ν. Καβάλας.
Αυτά εκεί. Με όλα τα οφέλη. Εδώ στην Ξάνθη άκρα του τάφου σιωπή. Και τα εκατομμύρια ευρώ να φεύγουν για αλλού.
Πρόταση: Να ξεκαθαρίσει το θέμα επιτέλους. Όσοι φταίνε να πληρώσουν και να σταματήσει η ερμαφρόδιτη σημερινή σχέση της ύπαρξης –ανυπαρξίας της Αναπτυξιακής.
Και κάτι τελευταίο: Εάν πρόκειται να κλείσει ας το κάνουν, μαζί με το μνημόσυνο και να τελειώνει η ιστορία. Και μεταξύ μας, μάλλον αυτό θα γίνει διότι ήδη ξεκίνησε μια άλλη ιστορία, οπότε τα παλιά τεφτέρια θα κλείσουν.
«Ε»  

 

 
Περί διαφθοράς  

 


Η διαφθορά καλά κρατεί…Πρώην δήμαρχος, σε μεγάλο δήμο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, παραπέμπεται για απάτη σε βαθμό κακουργήματος. Την ίδια τύχη έχουν και δύο διευθύντριες υπηρεσιών, ενώ τρία μέλη της επιτροπής παραλαβών συγκεκριμένων έργων, κατηγορούνται για απιστία σε βαθμό κακουργήματος.
Στον δήμαρχο έχει επιβληθεί χρηματική εγγύηση 60.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Από τους ελέγχους που διενεργούν οι αρμόδιοι φορείς της ελληνικής πολιτείας, προέκυψαν σημαντικά στοιχεία για την παράνομη δραστηριότητα και κάποιων υπαλλήλων σε νευραλγική υπηρεσία της Καβάλας.
Θα επανέλθουμε, όταν θα περάσει το πόρισμα του ΣΔΟΕ στα χέρια του άμεσα ενδιαφερόμενου αυτοδιοικητικού παράγοντα…
«Ε»      

 

Οι εκπρόσωποι του Λοβέρδου στην ΑΜ-Θ  


Ανάμεσα στους 33 φίλους και συνεργάτες του Ανδρέα Λοβέρδου που υπογράφουν την ιδρυτική διακήρυξη της Ριζοσπαστικής Κίνησης Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας (ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ.) παρά τα περί του αντιθέτου θρυλούμενα δε βρίσκεται κανένας Ξανθιώτης.
Οι μόνοι που έλκουν την καταγωγή τους από την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ή δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας είναι οι κ.κ. Κώστας Αναγνωστόπουλος (Πολιτικός Μηχανικός στο Πολυτεχνείο Ξάνθης), Χριστόφορος Σκαμνάκης (Επίκουρος Καθηγητής στο τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης) και ο Άγγελος Τερζούδης από την Αλεξανδρούπολη.
«Ε»  

 

Τουρκικά σίριαλ  


Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ερντογάν, συνεχίζει την έντονη κριτική του σίριαλ «Ο Μεγαλοπρεπής Αιώνας», όπως λέγεται στην Τουρκία το σίριαλ που στην Ελλάδα προβάλλεται με τον τίτλο «Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής».
«Ο Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής πέρασε όλη του τη ζωή πάνω στο άλογο. Δεν είναι ο χαρακτήρας που απεικονίζεται στην τηλεοπτική σειρά», δήλωσε πριν από λίγες ημέρες ο Τούρκος πρωθυπουργός, ενοχλημένος προφανώς από το γεγονός ότι το σίριαλ ασχολείται με τις ίντριγκες στο χαρέμι του σουλτάνου.
Πλέον, μετά το πρόστιμο στον παραγωγό της σειράς και τον ιδιοκτήτη του καναλιού, ο Ερντογάν προωθεί νόμο ώστε να απαγορεύεται η προβολή παρόμοιων σίριαλ για άλλα «σύμβολα» της Τουρκίας.
Δεν πειράζει, ούτως ή άλλως η προβολή τους στην Ελλάδα έχει μεγαλύτερη αξία για την Τουρκία, από το να προβάλλονται στην Τουρκία.
«Ε»    

 

Έως τις 15 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν τα προνοιακά επιδόματα  


Το αργότερο μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου θα δοθούν τα προνοιακά επιδόματα μέσω των δήμων, δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Γιάννης Ιωαννίδης.
Ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης υπέγραψε προχθές την απόφαση για την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων του Σεπτεμβρίου- Οκτωβρίου, συνολικού ποσού 110.406.620,26 ευρώ. Οι δικαιούχοι ανέρχονται σε 183.270 και η καταβολή των επιδομάτων θα γίνει άμεσα από τους δήμους της χώρας.  

 

 
31,5 δις έχουν οι Έλληνες στην Ελβετία!  

 


Στα 31,5 δισ. ευρώ υπολογίζει τις καταθέσεις των Ελλήνων στην Ελβετία ο εκπρόσωπος Τύπου της Ένωσης Ιδιωτικών Τραπεζών (Private Banks Association) της Ελβετίας, κατά την παρουσίαση της εικόνας των ελβετικών τραπεζών στη Γενεύη.
Ο κ. Μπουρκουέν τόνισε ότι, από τα περίπου 3,5 τρισ. ευρώ καταθέσεων που διατηρούν οι Ευρωπαίοι έξω από τη χώρα καταγωγής τους, το 1,05 τρισ. ευρώ βρίσκεται στις τράπεζες της Ελβετίας, 1,325 τρισ. σε τράπεζες του Λουξεμβούργου, 722 δισ. ευρώ σε τράπεζες της Αγγλίας στα Channel Islands και το Δουβλίνο, 144 δισ. ευρώ στον Παναμά και τις άλλες χώρες της Καραϊβικής, 119 δισ. ευρώ στις ΗΠΑ και 99 δισ. ευρώ στη Σιγκαπούρη.          

 

       
Χαίρε Καίσαρ  


Χαίρε Πανόπουλε, οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν!
Εάν υπήρχε λογική στο ελληνικό ποδόσφαιρο αυτά τα πράγματα που συμβαίνουν με τους προπονητές μιας χρήσης, δεν θα υπήρχαν.
Επειδή όμως η λογική και ο ελληνικός παραγοντισμός στο ποδόσφαιρο είναι δύο άγνωστες έννοιες, γι’ αυτό αναφωνούμε όλοι οι γνήσιοι φίλαθλοι της SKODA:
-Χαίρε Καίσαρ Πανόπουλε, οι υπήκοοι της Ξάνθης σε χαιρετούν. Επιδοκιμάζουν τα καπρίτσια και τις ανάλογες επιλογές σου που οδηγούν κατευθείαν στον όλεθρο.
Κι όταν ο όλεθρος πραγματοποιηθεί, επί των ερειπίων της Ρώμης, θα διαρωτηθείς τι έφταιξε!
Προφανώς όχι ΕΣΥ! Οι άλλοι έφταιξαν. Πάντα οι άλλοι φταίνε. Ο λαός, το πόπολο, οι ανίκανοι προπονητές, οι ποδοσφαιριστές, το Δ.Σ. όλοι οι άλλοι πλην του Καίσαρα!
Η ομάδα, Καίσαρ, χρειάζεται ψυχολογική (αρχικά) στήριξη. Με τον Ουζουνίδη που δεν λέει καλημέρα στον εαυτό του θα το κάνεις αυτό;
«Ε»      

Συγχωνεύσεις σχολείων  


Αν και δόθηκε σχετική εντολή πριν περίπου 2 μήνες, νωχελικά φαίνεται ότι προχωράει το ζήτημα του νέου γύρου συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων.
Στην Ξάνθη δεν αναμένεται να δούμε πολλές αλλαγές ούτως ή άλλως –άλλωστε στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ήμασταν από τους πρώτους στην ΑΜΘ- κι έτσι δε θα επηρεάσει το νέο κύμα.
Ενδεχομένως οι ιθύνοντες πάντως να προχωρήσουν τελικά σε ορισμένες περιπτώσεις που δεν «πειράχτηκαν» καθόλου τηn προηγούμενη φορά, αλλά αφορούν σε σχολεία με πολύ μικρό αριθμό μαθητών.
Ε.Δ.  

Σκοτεινιά στην πόλη  


Ένα πραγματικό κομφούζιο δημιουργήθηκε πράγματι στην πόλη τη χθεσινή ημέρα. Οι συγκυρίες ήταν τέτοιες που ήταν κλειστή για έργα η Καραολή, έκλεισε και λόγω του αγωγού ένας νευραλγικός δρόμος της Παλιάς Πόλης, ήταν και η βροχή που πρόσθεσε κι άλλα αυτοκίνητα, οπότε η κίνηση με αυτοκίνητο ζόρισε λιγάκι. Κι αυτά συμβαίνουν…
Η πραγματική σκοτεινιά όμως ήρθε, όχι από τον καιρό, αλλά από το θάνατο δύο συμπολιτών μας, του αρχιμανδρίτη π. Πολύκαρπου και της γνωστής γυναικολόγου Μιλένας Ρούζκοβα και αυτές οι ειδήσεις έφεραν θλίψη στην πόλη.
Το «Ε» εκφράζει τα συλλυπητήρια του στους συγγενείς και τον περίγυρο των εκλιπόντων
Ε.Δ.    

Ανέσυραν τα βαγόνια…


Απομακρύνθηκαν τελικά τα πέντε βαγόνια της αμαξοστοιχίας 91 Intercity, η οποία εκτελούσε το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη – Θεσσαλονίκη και εκτροχιάστηκε μετά την κατάρρευση της γέφυρας στον Πολύσιτο.
Στο μεταξύ, μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να παραδοθεί στο υπουργείο Ανάπτυξης το πόρισμα για τα αίτια του εκτροχιασμού της αμαξοστοιχίας, που παρήγγειλε προς τους προέδρους του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ο γενικός γραμματέας Μεταφορών Νίκος Σταθόπουλος. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΣΕ η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού μέχρι την αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου στην περιοχή Αμαξάδων, στα όρια των νομών Ξάνθης και Ροδόπης, γίνεται από τον ΟΣΕ, με λεωφορεία.
Μ.Ξ.  

Διαίρει και βασίλευε…  


Δεν απέδωσαν τελικά ούτε οι καταλήψεις στα δημαρχεία και στις περιφέρειες ούτε οι αντιδράσεις των δημάρχων και των περιφερειαρχών. Το υπουργείο έδειξε πως είναι αποφασισμένο να θέσει σε διαθεσιμότητα 2.000 υπαλλήλους ΙΔΑΧ και αφού δεν μπόρεσε να πείσει με το καλό τους δήμους και τις περιφέρειες να στείλουν τα στοιχεία των υπαλλήλων που υπάγονται στον νόμο εφαρμόζει άλλο τερτίπι. Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου θέτει σε διαθεσιμότητα όλους τους διοικητικούς υπαλλήλους αορίστου χρόνου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι εργάζονται σε φορείς που δεν απέστειλαν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τις σχετικές λίστες. Ο ίδιος ο υπουργός θα μπορεί να στέλνει τις σχετικές λίστες των υπό διαθεσιμότητα υπαλλήλων στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών και να περικόπτει τους μισθούς τους. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν δεν αντιδράσουν αυτοί οι υπάλληλοι και δεν στραφούν εναντίον ΙΔΑΧ που εξαιτίας τους μπαίνουν και αυτοί στο ίδιο τσουβάλι….
Γνωστή η τακτική του διαίρει και βασίλευε…
Μ.Ξ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …