Μαχαιρώματα βράδυ Σαββάτου

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο τηςΑλεξανδρούπολης όπου μεταφέρθηκε λόγω της κρισιμότητας της κατάστασήςτου απότο νοσοκομείο Ξάνθης, 40χρονος συμπολίτης μας, ο οποίος έπεσε θύμααγνώστουδράστη που το βράδυ του Σαββάτου τον μαχαίρωσε μπροστά στην είσοδο τουσπιτιούτου!
 
Κουκουλοφόρος με μαχαίρι
Τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν ως εξής: Ο 40χρονος Ι.Ζ. μαζί με την36χρονη σύζυγό του που κατάγονται από το χωριό Ζουμπούλι του Δήμο Μύκηςαλλάδιαμένουν σε ιδιόκτητη διώροφη κατοικία στην Ξάνθη που βρίσκεται επίτης οδού  Κατσώνη& Ψαρών, στην περιοχήΓυμναστηρίου (στο δρόμο προς τα Κιμμέρια) επέστρεφαν από  περίπου στις 23.20 στοσπίτι τους μετά απόεπίσκεψη στο σπίτι των γονιών τους όπου και άφησαν και τα δύο τουςπαιδιά. Ο40χρονος είδε φως στο σπίτι του και ανέβηκε στον πρώτο όροφο όπουδιαμένει ενώη σύζυγός του καθυστέρησε στο ισόγειο μεταφέροντας από το αυτοκίνητοπράγματααπό το χωριό. Μόλις ξεκλείδωσε και άνοιξε την εξώπορτα δέχτηκε τηνεπίθεση ενόςαγνώστου που φορούσε μαύρη κουκούλα (fullface).Ο δράστης που κρατούσε μαχαίρι του κατάφερε δύο μαχαιριέςστο στήθος και την κοιλιακή χώρα και στη συνέχεια κρατώντας τον σανόμηρο τονκατέβασε από την εσωτερική σκάλα της οικίας στην ισόγεια  είσοδο που ήταν η γυναίκατου. Να σημειώσουμεότι το θύμα που διατηρεί κατάστημα οικοδομικών υλικών με συνεταίρο απότονσυγγενικό του κύκλο στην Ξάνθη, είχε εγκαταστήσει κάμερα στην κατοικίατου όπουκαι έχει καταγραφεί το περιστατικό όμως δεν φαίνονται τα χαρακτηριστικάτουδράστη καθώς φορούσε κουκούλα. 
 
Θαρραλέα και ψύχραιμη η σύζυγος
Βλέποντας η σύζυγος αιμόφυρτο τον σύζυγό της αψηφώντας το μαχαίριτον τράβηξε από τα χέρια του δράστη ενώ αυτός προσπάθησε να μαχαιρώσεικαι τηνίδια. Με μια δεύτερη θαρραλέα και ψύχραιμη κίνηση η γυναίκα απέφυγε τομαχαίριμε το χέρι της και τραυματίστηκε ελαφρά. Η γυναίκα άρχισε να φωνάζεικαι οδράστης μπρος στο ενδεχόμενο να μαζευτεί κόσμος αστραπιαία τουςπαράτησε εκείγύρισε στο σπίτι διέφυγε από την μπαλκονόπορτα απ’ όπου είχε εισέλθει.Ησύζυγος ειδοποίησε την αστυνομία και κλήθηκε ασθενοφόρο που μετέφερετουςτραυματίες στο νοσοκομείο Ξάνθης. Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες απότονοσοκομείο Αλεξανδρούπολης ο 40χρονος βρίσκεται σε καταστολή όμως οιγιατροίαισιοδοξούν ότι σύντομα θα διαφύγει τον κίνδυνο.
 
Δεν τους λήστεψε…Μήπως τους έστησε καρτέρι;
Ο δράστης που διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση κινούμενος πεζόςαναζητείται από τις αστυνομικές αρχές. Το μαχαίρι δεν έχει βρεθεί ενώδιενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Ξάνθης. Παράλληλα έχουνπαραγγελθεί για τους παθόντες  ιατροδικαστικέςεξετάσεις. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές εξετάζεται το ενδεχόμενο τοκίνητρο  τηςαπόπειρας ανθρωποκτονίας ναβρίσκεται σε προσωπικές διαφορές που πιθανόν είχε ο δράστης με το θύμα.Οιέρευνες έχουν στραφεί προς αυτήν την πιθανότητα καθώς στο σπίτι δενβρέθηκανσημάδια διάρρηξης και ληστείας. Δεν υπάρχουν ίχνη αναζήτησης π.χ.χρημάτων ήάλλων τιμαλφών, ούτε έχει αφαιρεθεί κάτι. Αυτό οδηγεί την αστυνομία σεδύοσυμπεράσματα: Ή ο δράστης δεν πρόλαβε να κάνει τη διάρρηξη ή ότι είχεστήσειενέδρα στο θύμα και το περίμενε πίσω από την πόρτα να τον αιφνιδιάσει,προφανώςλόγω προσωπικών διαφορών.
 
Εξετάζεται  τοενδεχόμενοξεκαθαρίσματος προσωπικών διαφορών
Ο αστυνομικός διευθυντής κ. Γκοδοσίδης μιλώντας στο «Ε» επεσήμανεότι οι μεν διαρρήξεις είναι συνήθεις ιδιαίτερα τα τελευταία δύο χρόνιααν καιέχουν μειωθεί κυρίως στα χωριά μετά την εξάρθρωση της 11μελούς σπείραςπουέγινε πρόσφατα. Αυτό όμως που είναι ασύνηθες είναι η διάρρηξη νασυνοδεύεταικαι από επίθεση όπως στο παρόν περιστατικό και αυτό ενισχύει τηνυπόνοια ότικάτι άλλο συμβαίνει και δεν ήταν σκοπός του δράστη η διάρρηξη.
Να σημειώσουμε ότι ο δράστης βαρύνεται με την κατηγορία της απόπειραανθρωποκτονίας από πρόθεση  -επικίνδυνεςσωματικές βλάβες και παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή.    

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2011
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δημιουργικά και οικονομικά Χριστούγεννα

Τα Χριστούγεννα καταφτάνουν και όσο κι αν είναι η ψυχολογία πεσμένηκαι τα οικονομικά στενά…