Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2011 «Βάλτε ένα χεράκι» για τα σκουπίδια

«Βάλτε ένα χεράκι» για τα σκουπίδια

0

Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
«Είμαστε σε ετοιμότητα για όλα ταενδεχόμενα», δηλώνει ο πρόεδρος του συλλόγου δημοτικών υπαλλήλων εναναμονή τηςαπόφασης της ΠΟΕ- ΟΤΑ για την πορεία των κινητοποιήσεων, η οποία θακρινότανστη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής αργά χθες το απόγευμα.
Όπως όλα δείχνουν και με βάση τογεγονός ότι ούτε η ΑΔΕΔΥ προκήρυξε νέο απεργιακό «κύμα», ηκινητοποιήσειςφαίνεται να αναστέλλονται για την ώρα, οπότε και ξεκινά η λειτουργίαόλων τωνυπηρεσιών του δήμου.
Η προσοχή βέβαια εστιάζεται στοχώρο της Καθαριότητας και των ενεργειών που απαιτούνται προκειμένου ναγίνει ηαποκομιδή των απορριμμάτων από την πόλη, όπου έχει συγκεντρωθεί έναςτεράστιοςόγκος σκουπιδιών, με πολλά από αυτά να είναι διασπαρμένα στους δρόμουςκαι ταπεζοδρόμια.
«Εφόσον η απεργία λήξει, ηαποκομιδή θα ξεκινήσει από τη νύχτα κιόλας», δήλωσε χθες στο «Ε» ο Δ.Γαλανόπουλος, ο οποίος εκτίμησε ότι αν ευνοήσουν και οι καιρικέςσυνθήκες, ηπόλη μπορεί να καθαριστεί σε 2-3 μέρες. «Βέβαια, θα υπάρξει μια μικρήκαθυστέρηση λόγω μεσολάβησης του σαββατοκύριακου», πρόσθεσε.
Ήδη οι εργαζόμενοι με δική τουςπρωτοβουλία καθάρισαν χθες, πριν την απεργιακή συγκέντρωση το σημείοπουβρίσκεται στο φανάρι, απ’ όπου ξεκινά η οδός Παναγή Τσαλδάρη, καθώς τασκουπίδια που είχαν συγκεντρωθεί εμπόδιζαν σε ένα μέρος τη διέλευση τωνοχημάτων και δημιουργούσαν πρόβλημα στη συγκοινωνία.
 
Συνδρομή από τις διοικητικέςυπηρεσίες
Ο Δημήτρης Γαλανόπουλος, όπως καιτην προηγούμενη φορά, ζήτησε για την πρώτη τουλάχιστον μέρα, τησυνδρομή τωνυπαλλήλων από τις διοικητικές υπηρεσίες στην Καθαριότητα, προκειμένουναεπιταχυνθεί ο καθαρισμός του κέντρου της πόλης. Για την πρόθεση αυτήενημερώθηκε και ο δήμαρχος, ο οποίος έδωσε τη συγκατάθεσή του ναυπολειτουργήσουν οι υπόλοιπες υπηρεσίες για να ενταθούν οι ρυθμοί στοντομέατης Καθαριότητας.
 
Η πολιτική επιστράτευση αφοράμόνο Αθήνα- Θεσσαλονίκη
Επιπλέον, ο κ. Γαλανόπουλοςδιευκρίνισε ότι την Ξάνθη δεν απασχόλησε καθόλου η συζήτηση σχετικά μετηνεπιβολή του μέτρου της πολιτικής επιστράτευσης, αφού αυτό αφορούσε μόνοτις ΠεριφέρειεςΑττικής και Κεντρικής Μακεδονίας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2011
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλοι οι σταυροί των υποψηφίων στις εκλογές του Επιμελητηρίου

Μαριάννα Ξανθοπούλουmarianaxan@yahoo.gr  Με πλειοψηφήσαντα  τοσυνδυασμό «Επ…