Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2011 Δεν «ίδρωσε το αυτί» του Ανδρικόπουλου

Δεν «ίδρωσε το αυτί» του Ανδρικόπουλου

0

Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
«Αφού θες να φύγεις, φύγε», είπεούτε λίγο ούτε πολύ ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης κ. ΠαναγιώτηςΑνδρικόπουλος στον μέχρι πρότινος γραμματέα ΔΣ του ΕΒΕ κ. ΖήσηΚατσαρίκα, χωρίςνα δείχνει να «πολυιδρώνει το αυτάκι του», τόσο για την παραίτησηΚατσαρίκα όσοκαι για τη συζήτηση που άνοιξε η ενέργεια αυτή σχετικά με τη λειτουργίατουΕπιμελητηρίου, την συμμετοχή και δραστηριοποίηση των μελών τηςΔιοίκησής του καιτην απήχηση των αποφάσεων και ενεργειών του στα μέλη του.
Ο κ. Ανδρικόπουλος, μόλιςεπέστρεψε στο πόστο του από τις διακοπές του Πάσχα ζήτησε να κατατεθείκαιεγγράφως η παραίτηση Κατσαρίκα, πράγμα που έγινε κι έτσι από χθεςεπισήμωςπλέον ο κ. Κατσαρίκας δεν ανήκει στη Διοίκηση του ΕΒΕ. Στην επόμενητακτικήσυνεδρίαση τα μέλη ΔΣ θα εκλέξουν το νέο γραμματέα.
Σχετικά, με το «ντόρο» πουπροκάλεσε η δημόσια επιστολή παραίτησης του κ. Κατσαρίκα ο κ.Ανδρικόπουλος δενέκρυψε τη δυσαρέσκειά του τόσο για τον τρόπο που αυτή ανακοινώθηκε, όσοκαι γιατη φιλολογία που αναπτύχθηκε χωρίς να περιληφθεί η γνώμη του ίδιου τουπροέδρουτου ΕΒΕ.
Ειδικότερα, ο κ. Ανδρικόπουλοςδήλωσε στο «Ε» ότι πληροφορήθηκε από τα Μέσα Ενημέρωσης για τηνπαραίτηση τουάλλοτε δεξιού του χεριού στη Διοίκηση του ΕΒΕ, αφού λίγες μέρες πρινεκπροσωπούσε το όργανο στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής ΈνωσηςΕπιμελητηρίωνΕλλάδος στη Λαμία. «Αν είχε κάποιες διαφωνίες θα μπορούσε πρώτα ναενημερώσειεμάς, αν κάποιος θέλει να φύγει πρώτα το γνωστοποιεί», σημειώνει οπρόεδρος τουΕΒΕ με μία δόση πικρίας και αγανάκτηση, αφήνοντας αιχμές για «άλλουςλόγους»που υποκίνησαν την παραίτησή του, αναφερόμενος παράλληλα «απ’ έξω απ’έξω» στοέντονο ενδιαφέρον που εκδήλωσε ο π. γραμματέας για να ηγηθεί της νέαςΔιοίκησηςτου Επιμελητηρίου Ξάνθης, «αν και δεν βρήκε πρόθυμους υποστηρικτές».
Σχετικά δε, με τα όσα ακολούθησαντην παραίτηση Κατσαρίκα, τη δυσαρέσκεια των μελών του και τον έντονοπροβληματισμό συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, που ως αποτέλεσμα είχε,κατάπως φέρεται,  ναπαραιτηθεί από τη θέσητου οικονομικού επόπτη και ο Χρήστος Παμπουκίδης, ο κ. Ανδρικόπουλοςλέει απλά noproblem. «Δεν υπάρχει πρόβλημα. Όποιος θέλει μπορεί ναέρθει και να δει ότι το ΕΒΕείναι το μόνο όργανο που λειτουργεί», επισημαίνει ο ίδιος, πουαναφορικά με τηνμη ανταπόκριση των μελών ΔΣ στις συλλογικές ενέργειες απαντά: «όλοιθέλουν ναεκλεγούν και μετά απέχουν. Αυτό δε συμβαίνει μόνο στο Επιμελητήριο καιείναιαναμενόμενο να συμβεί. Κάποιες φορές γίνονται και έκτακτες συνεδριάσειςκαιείναι φυσιολογικό κάποιοι να δηλώνουν αδυναμία. Το θέμα είναι ότι τοΕΒΕπαράγει έργο και το κάνει εκεί που πρέπει».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2011
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δημιουργικά και οικονομικά Χριστούγεννα

Τα Χριστούγεννα καταφτάνουν και όσο κι αν είναι η ψυχολογία πεσμένηκαι τα οικονομικά στενά…