Ακροβατώντας …σε κενό εξουσίας

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
 
Τις πιο κρίσιμες ώρες εδώ και δεκαετίες περνάει η χώρα μας μετά καιτο τελεσίγραφο των Μέρκελ – Σαρκοζί που μας δείχνουν κυριολεκτικά τηνέξοδο απότην Ευρωζώνη, προσδιορίζοντας μάλιστα και το διακύβευμα αλλά και τοχρόνοδιεξαγωγής του δημοψηφίσματος αλλά και ξεκαθαρίζοντας ότι αν η απάντησηείναιαρνητική δεν θα δοθεί η 6η δόση, γεγονός που θαοδηγήσει  τη χώρα σεμια ανεξέλεγκτη χρεοκοπία.
 
Θέατρο …παραλόγου στην κεντρική πολιτική σκηνή    
Μετά και αυτή την τροπή που πήραν τα πράγματα, ραγδαίες είναι οιεξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό που συμπαρασύρουν την χώρα σε μιαπεριδίνηση μεαπροσδιόριστες και απρόβλεπτες συνέπειες. Τα κυρίαρχα χαρακτηριστικάτηςκατάστασης που επικρατεί είναι μια άνευ προηγουμένου πολιτική αστάθειακαιρευστότητα σ’ όλο το πολιτικό σύστημα που μοιάζει με κινούμενη άμμο μεπρώτητην κυβέρνηση και την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ συνεχώς να…φυλλοροεί,αφού κορυφαίοι υπουργοί όπως οι Βενιζέλος – Λοβέρδος – Χρυσοχοϊδης ,διαφοροποιούνται από την απόφαση του πρωθυπουργού για δημοψήφισμα όπωςπλήθοςβουλευτών που εκφράζουν την αντίθεσή τους και αυτό μεταφράζεται σε μια ευθεία απειλή για πτώσητης κυβέρνησης Παπανδρέου.
Σε θέατρο του …παραλόγου με έντονο σουρεαλισμό που παίζεται στηνκεντρική πολιτική σκηνή προσομοιάζει η κατάσταση με τον λαό ναπαρακολουθείαποσβολωμένος….Αντικρουόμενες δηλώσεις ένθεν και ένθεν σπέρνουν τονπανικό,επιτείνοντας την ανησυχία για το τι μέλλει γενέσθαι και δημιουργώντας την αίσθηση της πλήρους κατάρρευσηςκαι διάλυσης ενός ήδη αποσαρθρωμένου πολιτικού συστήματος που δενεμπνέει πλέονκαμιά αξιοπιστία.
 
Τα σενάρια για την επόμενη μέρα   
Καταιγιστικά τα σενάρια που έπεφταν στο τραπέζι του υπουργικούσυμβουλίου για την επόμενη μέρα. Σ’ ότι αφορά την κυβέρνηση απ’ τηστιγμή πουδιαφοροποιήθηκε ο Ε. Βενιζέλος σε σχέση με το δημοψήφισμα άνοιξε ηκερκόπορτακαι πλέον τέθηκε και θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ με κορυφαίους υπουργούς ναζητούνέμμεσα η άμεσα να κινηθούν οι διαδικασίες μέσω των οργάνων για αλλαγή.ΟΓιώργος Παπανδρέου φάνηκε να «κλονίζεται» στο θέμα του δημοψηφίσματοςενώαρχικά ήταν αμετακίνητος και  –σύμφωναμε δημοσιεύματα –  μίλησεγια «μπλόφα»προκειμένου να επέλθει συναίνεση με επιμύθιο όμως «Δεν θα γίνει δημοψήφισμα αλλά δενπαραιτούμαι», έχοντας δεδηλωμένη τη στήριξη 100 βουλευτών.  Απ’ την πλευρά τηςαντιπολίτευσης,  οΑντώνης Σαμαράς ζήτησε το σχηματισμόμεταβατικής κυβέρνησης και μετά εκλογές καλώντας την κυβέρνηση νααποσύρειάμεσα τα περί δημοψηφίσματος και αναδιπλώθηκε στο θέμα της δανειακήςσύμφασης,ζητώντας επιτακτικά την υπογραφή της. Αυτά συνέθεταν το παζλ τουπολιτικούσκηνικού μέχρι αργά το απόγευμα και άγνωστο παραμένει ποιο θα είναι τοαποτέλεσμα καθώς το θρίλερ συνεχίζεται…

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2011
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλοι οι σταυροί των υποψηφίων στις εκλογές του Επιμελητηρίου

Μαριάννα Ξανθοπούλουmarianaxan@yahoo.gr  Με πλειοψηφήσαντα  τοσυνδυασμό «Επ…