Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Προεκλογικός «πυρετός» σε Άβδηρα – Τόπειρο

Προεκλογικός «πυρετός» σε Άβδηρα – Τόπειρο

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
Τρέχουν και δεν φτάνουν οι υποψήφιοι δήμαρχοι σε Τόπειρο καιΆβδηρα προκειμένου να «κλείσουν» τα ψηφοδέλτιά τους και ναοριστικοποιήσουν τασχήματα και τα προγράμματα  μετα οποίαθα διεκδικήσουν την ψήφο των δημοτών τους. Απ’ την μια η πίεση πουυφίστανταιαπό τη στενότητα του χρόνου καθώς τους απομένει ακριβώς ένας μήνας γιατηνανακοίνωση του ψηφοδελτίου (15 Οκτωβρίου η καταληκτική ημερομηνία), απ’τηνάλλη ο υπέρογκος αριθμός υποψηφίων (αναλογικά με τον πληθυσμό σ.σ. σεΆβδηρα 90σε Τόπειρο περίπου 80) αλλά κυρίως η διαπιστωμένη απροθυμία και ηεκφρασμένηεπιφυλακτικότητα των πολιτών να ασχοληθούν με τα κοινά – γεγονός πουιδιαίτεραπροβληματίζει και χρήζει περαιτέρω ανάλυσης – αποτελούν τους «βρόγχους»τωνυποψηφίων! Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και οι «παλιοί»αυτοδιοικητικοί όπωςο κ. Χατζηευαγγέλου και ο κ. Τσολακίδης αντιμετωπίζουν κάποιες μικρέςδυσκολίεςστο να ολοκληρώσουν τους συνδυασμούς τους για όλους τους λόγους πουπροαναφέραμε.
 
Στον δήμο Τοπείρου:Αισιόδοξοι Χατζηευαγγέλου – Μίχογλου…
 «Είμαι έτοιμος καιενευθέτω χρόνω θα ανακοινώσω το συνδυασμό μου», δηλώνει ο εν ενεργεία καιεκ νέουυποψήφιος κ. Στέλιος Χατζηευαγγέλου. Σύμφωνα με πληροφορίες μας έχεισχηματίσειένα συνδυασμό διευρυμένο, «με αυτοδιοικητικά και όχι κομματικάχαρακτηριστικά»,όπως συνηθίζει να λέει, στον οποίο συμμετέχουν πολλοί μουσουλμάνοι.Είναιγνωστό ότι ο κ. Χατζηευαγγέλου είχε και κατά πληροφορίες μας συνεχίζεινα έχειμια εξαιρετική διεισδυτικότητα στην μειονότητα του δήμου του και όπωςσυνηθίζεινα λέει : «Είμαι δήμαρχος χριστιανών και μουσουλμάνων χωρίς διακρίσεις.Στοδήμο μας δεν υπάρχουν πολίτες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας». Και ίσως αυτό ν’ αποτελεί και μιααπάντηση σ’ όσαόλο αυτό τον καιρό λέγονται από υπερπατριωτικούς κύκλους για τα… ψώνιατωνμουσουλμάνων του Τοπείρου στην Κεσσάνη της Τουρκίας με …λεφτά του δήμου!
«Πάμε πολύ καλά. Έχουμε ολοκληρώσει το συνδυασμό μας σεποσοστό 80 – 85%» δηλώνει και ο κ. Θωμάς Μίχογλου που κατεβαίνει με τηστήριξητης Ν.Δ. Πληροφορίες του «Ε» μιλούν για ολοένα και αυξανόμενη συσπείρωση της Ν.Δ. στον Τόπειροιδιαίτερα μετά και τις δηλώσεις στήριξης από Καραλευθέρη – Παυλακάκηαλλά καιαπό  ΦίλιπποΤσαλίδη. Σ’ ότι αφορά τον κ.Κοντό ο ίδιος είχε δηλώσει στο «Ε» ότι στηρίζει τις επιλογές τουκόμματος. Ο κ.Μίχογλου προσπαθεί να καταρτίσει ένα διευρυμένο ψηφοδέλτιο και όπωςεπισημαίνει: «Το ψηφοδέλτιό μας θα είναι ψηφοδέλτιο της ανατροπής.Αποτελείταιαπό νέους καθαρούς άφθαρτους και έντιμους πολίτες που θέλουν ναδουλέψουν καινα προσφέρουν στον τόπο τους. Ήρθε η ώρα της αλλαγής στον Τόπειρο. Ναφύγειεπιτέλους η διαφθαρμένη και  διαπλεκόμενηδημοτική αρχή».
 
Στα «ζόρια» οΣτολίδης…Μάλλον το διαλύουν
«Έχουμε προβλήματα…Υπάρχει πίεση προς τους συμβούλους της ΝΔαλλά και του ΠΑΣΟΚ να μην κατεβούν μαζί μας…προσπαθούμε… », παραδέχεταιοΣωτήρης Στολίδης, αφήνοντας έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην κατεβείστιςεκλογές αν δεν μπορέσει να κλείσει το συνδυασμό του. Τα προβλήματα τουκ.Στολίδη ξεκίνησαν από τότε που η Ν.Δ. έδωσε το χρίσμα στον κ. Μίχογλουκαιυπήρξε η υπαναχώρηση της ΔΗΜΤΟ Τοπείρου από την αρχική της απόφαση νατονστηρίξει.
Όσο τα πράγματα  δενείχαν πολωθεί υπήρχε χώρος για ένα ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο από ΠασόκουςκαιΝεοδημοκράτες…Τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει και μόνο ο κ. Ράπτηςπαραμένει στηθέση του. Συνεργάτες του κ. Στολίδη μιλούν για διάλυση του σχήματος καιμηκαθόδου του στις εκλογές και ότι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν τιςεπόμενεςμέρες. 
 
Στον Καλλικρατικόδήμο Αβδήρων: Χωρίς αντίπαλο…μάλλον ο Τσολακίδης
Με μόνο αντίπαλο – σύμφωνα με τα μέχρι τούδε δεδομένα – τονκ. Αντωνιάδη που θεωρείται αμφίβολο αν η υποψηφιότητά του θ’ «αντέξει»μέχριτέλους αλλά και την Αποχή και το Λευκό λόγω των γνωστών προβλημάτων μεταΆβδηρα που δημιούργησε ο τρόπος διαχείρισης του θέματος της έδρας,  κατεβαίνει στις εκλογές ουποψήφιος κ.Βασίλης Τσολακίδης μετά την αποχώρηση του Δημήτρη Γαλανόπουλου. «Τέλοςτου μήναθ’ ανακοινώσουμε το συνδυασμό μας», μας πληροφορεί ο κ. Τσολακίδης πουεπί δυομήνες τώρα επιδίδεται σ’ ένα αγώνα δρόμου προκειμένου να καταρτίσει τοσυνδυασμό του. Αν και  -όπως σημειώνει –υπάρχει συσπείρωση από  τοΠΑΣΟΚ αυτό πουαποτελεί μεγάλο πρόβλημα είναι ότι υπάρχει μια επιφυλακτικότητα καιαπροθυμίαστους πολίτες ιδιαίτερα τους νέους ν’ ασχοληθούν μετά κοινά. Και αυτό οκ.Τσολακίδης το αιτιολογεί ως τα …απόνερα μιας γενικότερης απαξίωσης τωνπολιτικών και του πολιτικού συστήματος που την πληρώνει η αυτοδιοίκηση.Αυτόπου όμως ευελπιστεί είναι να μην εισπράξει η τοπική αυτοδιοίκηση α’βαθμού τηδυσαρέσκεια από το μνημόνιο και τα μέτρα: «Ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ δεν μαςγυρίζειτην πλάτη…μας ακούει,  όμωςείναικουμπωμένος, δεν θέλει να μπλέξει…με τόσα που άκουσε και είδε…είναιφυσιολογικόνα είναι επιφυλακτικός.», τονίζει ο κ. Τσολακίδης.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας έχει κάποιες θέσεις κενές από τοσυνδυασμό του και κυρίως από την περιοχή των Αβδήρων.
 
Τέλειωσε πριν αρχίσειη υποψηφιότητα Λύρατζη
Είναι γεγονός ότι υπήρχε το ενδιαφέρον από μέρους του κ.Λύρατζη να είναι υποψήφιος στο Δήμο Αβδήρων. Ένα ενδιαφέρον πουεντάθηκε μετάτην αποχώρηση Γαλανόπουλου. Όμως κατά τα φαινόμενα δεν…θα προχωρήσει.Προχθέςτο βράδυ ο κ. Λύρατζης είχε συνάντηση με τους δημοτικούς συμβούλους τουκ.Ζλάτκου  και της καςΤσακίρη. Η συνάντησηπραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο της Γενισέας όμως απέβη άκαρπη.Το μόνοπου διαπιστώθηκε ήταν μια διάσταση απόψεων και μια γενικότερη …βαρεμάραγιαενεργοποίηση. Οι περισσότεροι δήλωσαν ότι στηρίζουν στα λόγια αλλά δενκατεβαίνουν…Αυτό λειτούργησε αποτρεπτικά για οποιαδήποτε συνέχιση τηςπροσπάθειαςτου κ. Λύρατζη παρότι έχει τις διαβεβαιώσεις του κ. Ζλάτκου και της καςΤσακίρηαλλά και του κ. Γαλανόπουλου ότι θα τον στηρίξουν
Όμως τα λόγια είναι εύκολα και στην πράξη ο κ. Λύρατζηςεκτός της δυσκολίας να συγκροτήσει ένα συνδυασμό, έχει ν’ αντιμετωπίσει το κομμάτι τηςμειονότητας και αυτό  τωνΑβδήρων πουακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί πως θα κινηθεί. Κι ο χρόνος δεν τονπαίρνει…Συνεπώς όλα δείχνουν ότι η υποψηφιότητα Λύρατζη τέλειωσε πριν αρχίσει.Την ίδιαστιγμή η πρόεδρος της ΝΟΔΕ κα Σούλα Ιακωβίδου δηλώνει αναρμόδια γιαοτιδήποτεαφορά τις υποψηφιότητες της Ν.Δ. παραπέμποντας στον κ. Μιχαλολιάκο καιστηνΕπιτροπή Εκλογικών Υποθέσεων. Έτσι όπως οδεύει η κατάσταση μάλλον η ΝΔθαμείνει χωρίς εκπροσώπηση στο δήμο Αβδήρων. 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έβαλε νερό στο κρασί της η διοίκηση

Αίσιο τέλος είχαν 8 μηνών κινητοποιήσεις με 50 στάσεις εργασίας και 24ωρες απεργίες του σω…