Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 «Πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι»

«Πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι»

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
 
Θορυβήθηκε η τοπική κοινωνία από την αποκάλυψη – κατ’ αποκλειστικότητα του «Ε» σε τοπικόεπίπεδο – ότι κάποιοι κάτω απ’ την μύτη της είχαν στήσει κόλπο γκρόσοπουλώνταςεικονικά ένσημα σε άνεργους οικοδόμους, που κατέφυγαν στην παράνομη εξαγορά προκειμένου να μηνχάσουν τηνασφάλισή τους επειδή δεν συμπλήρωναν το αριθμό ενσήμων που απαιτείταιεκ τουνόμου.
 
Το ΙΚΑ διενεργεί εξονυχιστικούς ελέγχους
Όπως αποκαλύφθηκε η «δουλειά» στήθηκε ηλεκτρονικά κατά την απογραφήτων έργων (οικοδομών των Ρομά) από υποκαταστήματα του ΙΚΑ σε Χρυσούπολη– Δράμα– Ξάνθη και όπως πληροφορηθήκαμε χθες μετά από επικοινωνία μας με τηΔιευθύντρια του τμήματος Εσόδων στα κεντρικά του ΙΚΑ κα Μιχαηλίδου, ηπαρατυπία  έγινεαντιληπτή από υπαλλήλουςτου ΙΚΑ των εν λόγω υποκαταστημάτων το Σεπτέμβριο, που ανέφεραν τογεγονός στηνκεντρική διοίκηση και έκτοτε  -σύμφωναμε την κα Μιχαηλίδου – σταμάτησαν οι Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις ενώδιενεργούνταιεξονυχιστικοί έλεγχοι απ’ την πλευρά του ΙΚΑ προς όλες τις κατευθύνσειςακόμηκαι προς τους υπαλλήλους με επιτόπιους ελέγχους στα εν λόγωυποκαταστήματαπροκειμένου να διερευνηθεί η περίπτωση συμμετοχής και ευθύνης κάποιων.Παράλληλα όπως είχαμε αναφέρει από το ΙΚΑ έχει κατατεθεί μηνυτήριααναφορά προςτους ιδιοκτήτες που έχει διαπιστωθεί η παράνομη πράξη της δηλωθείσαςυπέρβασηςτου αριθμού των ενσήμων ανά έργο.  
Να σημειώσουμε ότι η κα Μιχαηλίδου δήλωσε επίσης στο «Ε» ότι τοτελικό πόρισμα θα βγει στο φως της δημοσιότητας στα πλαίσια τηςαπόλυτηςδιαφάνειας στη λειτουργία των οργανισμών του Δημοσίου.
 
Σκόπιμη η επιλογή των σπιτιών των Ρομά
Αίσθηση επίσης προκάλεσε η καταγγελία του κ. Μπουδούρ ότι μέσα στοκύκλωμα υπάρχουν και αιρετοί: «δημοτικοί σύμβουλοι», όπως είπε χωρίς νατουςκατονομάσει, αν και υπαινίχθη ότι έχουν εντοπιστεί και θα αποκαλυφθούνταονόματά τους. Να σημειώσουμε ότι η «δουλειά» φαίνεται καλά στημένη καιπροφανώςσκόπιμα στήθηκε με τα σπίτια των Ρομά, που θα ήταν πιο εύκολο γιακάποιους λόγωάγνοιας  ναυποκλέψουν κωδικούς καιΑριθμούς μητρώου έργου. Κατ’ εκτίμηση μας οι ιδιοκτήτες των σπιτιών δενφαίνεται να έχουν ανάμειξη και μάλλον αγνοούσαν τα περί ενσήμων.
Επισημαίνουμε ότι το «Ε» θα παρακολουθήσει στενά την υπόθεση σεσυνεργασίακαι με τον Τύπο της Καβάλας και της Δράμας και θα ενημερώνει αναφορικάμεοποιαδήποτε νέα εξέλιξη.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Δεν ξεχνάμε οι ξανθιώτες κ. Κοντέ!»

Αντεπιτίθεται στα ‘κατηγορώ’ του βουλευτή Ξάνθης κ. Α. Κοντού σχετικά με τους χειρισμούς τ…