Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 «Οι δύσκολοι καιροί απαιτούν συναινέσεις»

«Οι δύσκολοι καιροί απαιτούν συναινέσεις»

0

Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
Τις «αντοχές του» δοκίμασε οπρώτος όροφος του δημαρχιακού μεγάρου το μεσημέρι της Τρίτης, ότανσυγκεντρώθηκαν εκεί όλοι οι εκλεγέντες δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοιτουΚαλλικρατικού δήμου Ξάνθης για να αναλάβουν επισήμως τα νέα τουςκαθήκοντα,δίνοντας όρκο πίστης στην πατρίδα, υπακοής στο Σύνταγμα και εκτέλεσηςτωνκαθηκόντων τους με τιμιότητα και ευσυνειδησία, οι μεν χριστιανοί με τοχέρι στοΕυαγγέλιο η δε μουσουλμάνοι ακουμπώντας στο Κοράνι. Πρώτος ορκίστηκε οδήμαρχοςΞάνθης κ. Μιχάλης Στυλιανίδης, ανανεώνοντας τη θητεία του για τηνεπόμενητετραετία. Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ‘Πολίτες για την Ξάνθη’κ.Νίκος Ανταμπούφης έδωσε πολιτικό όρκο, πράγμα που μάλλον για πρώτη φοράέλαβεχώρα στο δήμο της Ξάνθης.
Τη δοξολογία της ορκωμοσίαςτέλεσε ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων, ο οποίος ευχήθηκε καλόκουράγιοστους νέους συμβούλους, παροτρύνοντάς τους να εξασφαλίσουν ηρεμία,γαλήνη καικαλύτερες συνθήκες ζωής για τους πολίτες και μια πόλη καθαρή καιπεριποιημένηπρος ικανοποίηση δημοτών και επισκεπτών. Συμβούλευσε ακόμη, νααποφεύγεται ηαλαζονεία, να διατηρείται η ευπρέπεια, να ακούγονται οι διαφορετικέςγνώμες καινα επιτυγχάνεται στο τέλος η συνεργασία. Άλλωστε, όπως σημείωσε: «έτσιπρέπεινα συμβαίνει παντού, και στην ιεραρχία ακούγονται διαφορετικές φωνές»καισυμπλήρωσε: «το πιο σημαντικό είναι ότι ο λαός σας εμπιστεύτηκε για νατονυπηρετήσετε σε μια εποχή λιτότητας και με υπευθυνότητα στις αλλαγές πουσυντελούνται».
 
Την επίτευξη συναινέσεωνευχήθηκαν όλες οι παρατάξεις
Τη σπουδαιότητα από συμβολικήςκαι ουσιαστικής απόψεως της ημέρας ορκωμοσίας των πρώτων δημοτικών καιτοπικώνσυμβούλων του συνενωμένου δήμου Ξάνθης εξήρε ο κ. δήμαρχος, τονίζονταςότι ηνέα Καλλικρατική εποχή, σε συνδυασμό με την οικονομική συγκυρία θέτουνως πρώτηπροτεραιότητα τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής. Αφού συνεχάρη όλουςόσουςσυμμετείχαν στις εκλογές, επιτυχόντες και μη, για το ενδιαφέρον τουςγια τακοινά, μιλώντας για τις απαιτήσεις της νέας περιόδου επεσήμανε: «όλοιμαζίανεξάρτητα από κομματικές και παραταξιακές τοποθετήσεις, και τη θέσητουκαθενός στα συμβούλια θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε τους βασικούς μαςστόχους,που πρέπει να είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των συνδημοτών, η βελτίωσητουεπιπέδου ζωής τους και η προσπάθεια για αναπτυξιακή πορεία σε συνδυασμόμε τηνΠεριφέρεια».  Απευθυνόμενοςδε στοΜητροπολίτη, υποσχέθηκε: «δε θα πικράνουμε τον κόσμο που μας τίμησε μετην ψήφοτου».
Το σύνολο των υποψήφιων δημοτικώνκαι τοπικών συμβούλων συνεχάρη και ο επικεφαλής της αξιωματικήςαντιπολίτευσηςκ. Χρίστος Πούλιος, ο οποίος παρότρυνε τους εκλεγμένους να διευρύνουντον κύκλοτων ενεργών πολιτών, μέσα από το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή πουπαρατηρήθηκεστις υποψηφιότητες των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Δίνοντας το στίγμα του τρόπου πουθα κινηθούν ως αντιπολίτευση, σημείωσε: «το εντελώς οριακό αποτέλεσμακαι οισυνθήκες της χώρας και του τόπου μας, απαιτούν συναινέσεις. Αυτό δεσημαίνειότι θα ζητήσουμε συνδιαχείριση, αλλά θα ακολουθήσουμε το θεσμικόελεγκτικό μαςρόλο, όχι με στείρα αντιπολίτευση, όπως αποδείξαμε στην προηγούμενηθητεία μας,αλλά με έλεγχο και προτάσεις». Ο κ. Πούλιος επέμεινε «στο μίνιμουμεπίπεδοσυναίνεσης» που οι καιροί απαιτούν, πράγμα που, όπως υπογράμμισε: «δενεξυπηρετείταιμε φαινόμενα τα οποία πιθανόν να διέκριναν στο παρελθόν, όπως αλαζονείακαιμονομερείς αποφάσεις» και δεσμεύτηκε η παράταξή του να παλέψει μαζί μετηδημοτική αρχή για διεκδικήσεις που αφορούν στο δήμο μας και σε θέματακαθημερινότητας των πολιτών με θετική διάθεση, προτάσεις, αλλά καισυνέπεια στοθεσμικό έλεγχο για την τέλεση του οποίου τους εμπιστεύτηκε οξανθιώτικος λαός.
Με ευχές προς το δήμαρχο, τονοποίο αποκάλεσε «σιδερένιο» και προς όλους τους συμβούλους ξεκίνησε τηνπρώτητου ουσιαστικά τοποθέτηση με τους νέους συναδέλφους του ο επικεφαλήςτουμειονοτικού συνδυασμού ‘ισότητα για το δήμο Ξάνθης’ κ. ΧουσεΐνΑχμέτολγου, οοποίος ευχήθηκε μια δυναμική συνεργασία μειονότητας και πλειονότηταςστη νέαθητεία του δημοτικού συμβουλίου. 
Παραγωγικό έργο ευχήθηκε στο νέοδημοτικό συμβούλιο και ο κ. Νίκος Ανταμπούφης ο οποίος υποσχέθηκε νασυνδράμειστις προσπάθειες της δημοτικής αρχής και το δημιουργικό έργο τωνεπιτροπών μεγνώμονα το κοινό καλό. Παράλληλα, δεσμεύτηκε ότι: «θα εξασκήσουμε μετον πιοσυνεπή τρόπο το αντιπολιτευτικό μας καθήκον απέναντι στα πεπραγμένα τηςδημοτικής αρχής, όπως και στην προηγούμενη θητεία μας».
«Σιδεροκέφαλες καισιδεροκέφαλους» αποκάλεσε τους νέους του συναδέλφους ο κ. ΓιώργοςΚολλάρος τηςΛαϊκής Συσπείρωσης, ευχόμενος μία δημιουργική θητεία και υποσχόμενος ναασκήσειαντιπολίτευση σε ότι δε βοηθάει το λαό.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Δεν ξεχνάμε οι ξανθιώτες κ. Κοντέ!»

Αντεπιτίθεται στα ‘κατηγορώ’ του βουλευτή Ξάνθης κ. Α. Κοντού σχετικά με τους χειρισμούς τ…