Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Δυνατά μποφόρ στο πρώτο μετεκλογικό δημοτικό συμβούλιο

Δυνατά μποφόρ στο πρώτο μετεκλογικό δημοτικό συμβούλιο

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
 
 
Μέσα σε ένα μετεκλογικό περιρρέον κλίμα με τα πνεύματα ακόμηοξυμμένα από το σχεδόν οριακό αποτέλεσμα πραγματοποιήθηκε το πρώτομετεκλογικόκαι το προτελευταίο με την παρούσα σύνθεση δημοτικό συμβούλιο τηνΔευτέρα 29Νοεμβρίου το απόγευμα.  Οιεπικεφαλής τωνπαρατάξεων έδειχναν να ακροβατούν προκειμένου να μην παρασυρθούν απόοτιδήποτεειπώθηκε ένθεν και ένθεν κατά την προεκλογική περίοδο, όμως  κάποιες φορές αυτό δενέγινε εφικτό. Έτσι οκ. δήμαρχος συνεχάρη τους δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων γιατηνεκλογή τους, ο δε κ. Πούλιος έκανε λόγο για την αναγκαιότητα ευρέωνσυναινέσεωνκαι συλλογικών αποφάσεων προκειμένου ν’ αντιμετωπιστούν οι αντίξοεςσυνθήκεςαλλά ο κ. Μαλκότς …παρέκκλινε της ομαλής πορείας τονίζοντας: «Ο κ.δήμαρχοςαντί να’ ολοκληρώσει το δίκτυο αποχέτευσης στα Κιμμέρια προτίμησε νασυντηρήσειτο δίκτυο απορρόφησης ψήφων»!
 
Τα «ήξεις αφήξεις» του δημάρχου για το θέμα τωνκαμουφλαρισμένωνκεραιών
Κυρίαρχο θέμα στο συμβούλιο που τέθηκε στα προ ημερησίας ως ερώτησηαπό τον επικεφαλής «Πολίτες για την Ξάνθη» κ. Νίκο Ανταμπούφη η ύπαρξηαρκετώνπαράνομων κεραιών κινητής τηλεφωνίας μερικές απ’ αυτές κοντά σε σχολείααλλάκαι στο Δημαρχείο Ξάνθης. Μάλιστα ο κ. Ανταμπούφης επικαλούμενοςσχετικόέγγραφο (10/11/2010) της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών καιΤαχυδρομείων(ΕΕΤΤ) όπου αναφέρεται ρητά ότι «…η εκάστοτε Πολεοδομική Υπηρεσίαδύναται ναδιατάξει την κατεδάφιση αυτών αυτεπάγγελτα ζήτησε από τον κ. δήμαρχοκαι τοδημοτικό συμβούλιο να παρθεί μια απόφαση όπου θα απαγορεύει παρόμοιεςκατασκευές σε κατοικημένες περιοχές και επιπλέον να επιληφθεί άμεσα ηπολεοδομία και να κατεδαφίσει τις κατασκευές αυτεπάγγελτα. Σ’ αυτό τοαίτημασυνεπικούρησε και ο κ. Πούλιος τονίζοντας ότι το δημοτικό συμβούλιομπορεί ναπάρει άμεσα μια ομόφωνη απόφαση και να την αποστείλει στο εισαγγελέαώστε ναυπάρξει άμεσα η εντολή κατεδάφισης και η διακοπή της εκπομπής από τιςκεραίεςαποδεικνύοντας και την ηθική του συμπαράσταση προς τους πολίτες πουπλήττονται.
Παρά τις «πιέσεις» της αντιπολίτευσης ο κ… δήμαρχος προσέγγισε τοθέμα τελείως γραφειοκρατικά, προσκολλημένος στους τύπους και όχι στηνουσία καικαλυπτόμενος πίσω από  τιςνόμιμεςενέργειες τις οποίες πραγματοποίησε η πολεοδομία. Δηλαδή να κάνειαυτοψία, ναχαρακτηρίσει παράνομες τις κατασκευές και να επιβάλλει πρόστιμα.Αμφισβήτησε τηδυνατότητα του δήμου να τις κατεδαφίσει …αν και κατενόησε ότι η υπόθεσηθα πάειμακριά γιατί ακολουθούν προσφυγές και πολιτικά δικαστήρια από τιςεταιρείες. Τογεγονός ότι μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση κάποιοι πολίτες θασυνεχίσουν ναδέχονται ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία των …παράνομων κεραιών δεν φάνηκενα τοναπασχολεί ούτε ακόμη και όταν ο κ. Σταύρος Λαφτσόπουλος, από την ομάδαπολιτώνπου διαμαρτυρήθηκαν για τις κεραίες στην οδό Δημοκρίτου τον πλησίασε(έξω απότο δημοτικό συμβούλιο) και του είπε: «Μας απογοητεύσατε κ. δήμαρχε…ΗΕΕΤΤ τολέει καθαρά ότι μπορείτε να λειτουργήσετε αυτεπάγγελτα και να τιςκατεδαφίσετεαλλά εσείς βάλατε απλά πρόστιμα…».
 
«Πήξαμε» στα έργα…
Απ’ τα 40 εντός ημερησίας θέματα τα 36 αφορούσαν παραλαβές έργων!Έργα μικρά και μεγαλύτερα. Διαμορφώσεις, αποκαταστάσεις σε φρεάτια και, συντηρήσειςδικτύων, ασφαλτοστρώσεις σε δρόμους ή δρομάκια, κατασκευές τοιχίωνκ.λ.π. στουςοικισμούς εκ των οποίων πολλά στα Κιμμέρια. Το γεγονός ότι όλα αυτά ταέργαήρθαν στο πρώτο μετεκλογικό δημοτικό συμβούλιο προκάλεσε την αγανάκτησητηςμείζονος αντιπολίτευσης η οποία άφησε αιχμές ότι πρόκειται για…προεκλογικάγραμμάτια που τώρα εξοφλούνται ιδιαίτερα δε όταν αναφέρθηκε ένα έργοπου δόθηκεμε απευθείας ανάθεση σε υποψήφιο της παράταξης Στυλιανίδη ο οποίος καιεκλέχτηκε! Η απάντηση του δημάρχου ήταν η συνήθεις: «Αν έχετε στοιχείαγνωρίζετε το δρόμο…τον έχετε περπατήσει πολλές φορές» , εννοώντας τηννομικήοδό και υπενθυμίζοντας τον προεκλογικό χαρακτηρισμό που είχα αποδώσειστον κ.Πούλιο στην τελευταία του ομιλία όταν τον χαρακτήρισε «δικομανή».
Υπ’ όψιν ότι όλα αυτά τα θέματα εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία με τηνμείζονα αντιπολίτευση να καταψηφίζει ενώ άλλοτε με την συναίνεση καιάλλοτε όχιτου κ. Ανταμπούφη και του κ. Μαλκότς.
 
«Άναψαν τα αίματα» για τις προσλήψεις στους παιδικούς και γιατα180.000 ευρώ συμπληρωματικά έργα της πλατείας…
 
¨Όμωςστο δημοτικό συμβούλιο ήρθαν και με την μορφή επείγοντος ορισμέναθέματα και μερικά απ’ αυτά προκάλεσαν έντονη κόντρα ιδιαίτερα του κ.Ξυνιδη μετον δήμαρχο. Πρόκειται για το θέμα της έγκρισης για πρόσληψη με δίμηνεςσυμβάσεις 5 βρεφονηπιοκόμων στους παιδικούς σταθμούς για κάλυψη τωνκενών απόσυνταξιοδότηση. Επαναλήφθηκε η γνωστή ιστορία με τον κ. Ξυνίδη νακατακεραυνώνει τον κ., Χρηστίδη και τον κ. Δήμαρχο για μια πρακτική πουεπαναλαμβάνεται καταλογίζοντας τους έλλειψη προγραμματισμού,προχειρότητα καιπαράνομες προσλήψεις. Τα πνεύματα οξύνθηκαν ακόμη περισσότερα όταν στο 8οθέμα που αφορούσε την τροποποίηση τεχνικού προγράμματος δόθηκαν δύο διαφορετικές εισηγήσεις τηςυπηρεσίας για μεταφορά κονδυλίων από ένα κωδικό σε κάποιον. Ο κ.Ανταμπούφηςέκανε λόγο για υποβάθμιση της διαδικασίας του δημοτικού συμβουλίου.Τέλος ηκόντρα Ξυνίδη – δημάρχου  κράτησεμέχριτο τέλος που συζητήθηκε το θέμα της έγκρισης συμπληρωματικής σύμβασηςμε τοποσό των 180.000 ευρώ για έργα  (πεζοδρόμια,συμπληρωματικές παρεμβάσεις) στη Μ. Βόγδου που δεν περιλαμβάνονταν. Ηανάγκηπου επιβάλει αυτή την τροποποίηση προήλθε από την δημιουργία 10 θέσεωνστηνπιάτσα ΤΑΧΙ κάτι που δεν προβλέπονταν στην αρχική μελέτη , εξήγησε ουπεύθυνοςτεχνικής υπηρεσίας κ. Τερζόγλου. Άστραψε και βρόντηξε ο Θανάσης Ξυνίδηςτονίζοντας ότι δεν δικαιολογούνται τόσα χρήματα για αυτές τιςπαρεμβάσεις ενώ οΧρίστος Πούλιος υπενθύμισε ότι είναι γνωστή η τακτική του ράβε – ξήλωνετηςδημοτικής αρχής, υπενθυμίζοντας ότι η Ηρώων λίγο πριν γίνει το έργο τηςενοποίησης είχε ασφαλτοστρωθεί και κατόπιν ξηλώθηκε…

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ισχύει για ένα ακόμη μήνα η περαίωση

Ανάσα για τους επαγγελματίες που έχασαν την περαίωση – το φορολογικό κλείσιμο των βιβλίων …