Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Δεν απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί της Ξάνθης

Δεν απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί της Ξάνθης

0

Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
 
Στην απεργία που προκήρυξε η ΟΕΝΓΕ και ξεκίνησε από χθες,Δευτέρα 19 Ιουλίου, δεν ακολουθούν οι νοσοκομειακοί γιατροί της Ξάνθης,λόγωέλλειψης προσωπικού. Η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ξάνθηςκ.Θεοδώρα Λεπτίδου- Κερεστετζή εξηγεί τους λόγους που δεν απεργούν οιγιατροί τουνοσοκομείου της πόλης μας, λέγοντας ότι: «είμαστε λίγοι ούτως ή άλλως,λείπουνκαι κάποιοι με τις καλοκαιρινές τους άδειες και ουσιαστικά λειτουργούμεσανπροσωπικό ασφαλείας».
Γι’ αυτό άλλωστε και η πενθήμερη απεργία που αποφάσισε ηΟΕΝΓΕ περιορίστηκε σε τρεις ημέρες, αφού αυτό διαπιστώθηκε και σε άλλανοσοκομεία της Περιφέρειας και του κέντρου.
Ωστόσο, οι νοσοκομειακοί γιατροί της πόλης μας στηρίζουν τηνανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ, που τάχθηκε κατά του συστήματος εφημεριών πουπροκήρυξετο υπουργείο Υγείας και καταθέτει προς ψήφιση την προσεχή Τετάρτη,οπότε καιοργανώνει πανελλαδικό συλλαλητήριο στη Βουλή τη μέρα ψήφισης τουνομοσχεδίουστη Βουλή. Η ανακοίνωση αναφέρει ότι: ««Οι νοσοκομειακοί γιατροί δεν θαεπιτρέψουν στη σημερινή συγκυρία της κρίσης, της φτώχειας και τηςανέχειας ναεπιβαρυνθεί ούτε στο ελάχιστο ο πολίτης για να εξασφαλίσει τιςυπηρεσίεςπερίθαλψης που δικαιούται μέσω της γενικευμένης λειτουργίας ιδιωτικώναπογευματινών ιατρείων στα δημόσια νοσοκομεία».
Η κ. Λεπτίδου υποστηρίζει ότι το σχετικό σχέδιο νόμου θακαταλήξει σε αδιέξοδο, αφού εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να εφαρμοστεί.Ηδυνατότητα σύναψης συμβάσεων με ιδιωτικούς φορείς οδηγεί ουσιαστικά σεαπόπειραιδιωτικοποίησης της νοσοκομειακής περίθαλψης, ενώ ο τρόπος και οι πόροιπληρωμής των εφημεριών οδηγούν σε ένα σύστημα άδικο καιαναποτελεσματικό. Ηπρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών της Ξάνθης στο επιχείρημα έλλειψηςπόρων γιατην πληρωμή των εφημεριών απαντά ότι: «εμείς έχουν προτείνει ναπερικοπούν οιδαπάνες από προμήθειες και φάρμακα», όπου πληρώνονται αστρονομικά ποσάσε σχέσημε τις τιμές που εξασφαλίζουν άλλες χώρες της Ε.Ε., «αλλά δεν έχουμεδει καμίαμείωση, ίσα ίσα που ο τρόπος που επελέγη με τις ανοιχτέςδιαπραγματεύσειςαποδυναμώνει αυτή την προοπτική των περικοπών των δαπανών». Ακόμη,σχολιάζειότι: «ναι μεν η κυβέρνηση εξασφαλίζει πλειοψηφία και θα ψηφίσει τονομοσχέδιο,αλλά δε θα προχωρήσει στην πράξη» και ως παράδειγμα ανέφερε το ολοήμερονοσοκομείο, για τις νοσοκομειακές μονάδες που δεν εφημερεύουν, πράγμαπου δενυφίσταται σε κανένα νοσοκομείο της Περιφέρειας και σε λιγοστά τουκέντρου, αφούδιαθέτοντας ένα νοσοκομείο κάθε νομός βρίσκονται συνεχώς σε εφημερία.
Οι νοσοκομειακοί γιατροί, με απόφαση της ΟΕΝΓΕ, έχουνζητήσει από την υπουργό Υγείας κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου νααποσύρει τοσχέδιο νόμου και να στηρίξει από τον κρατικό προϋπολογισμό τις δαπάνεςλειτουργίας των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας της χώρας, δηλώνοντας διατεθειμένοι νασυνεχίσουν τις κινητοποιήσεις και μετά την ψήφισή του.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

3 χρόνια πέρασαν και είσαι πάντα εδώ

29 Ιανουαρίου 2007. Σε ηλικία 54 ετών έφυγε από κοντά μας ο Γιώργος Ταβουλτσίδης, ο μεγάλο…