ΣΥΝ πλην 4!

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
 
Βαρύ το κλίμα στο ΣΥΝ μετά την αποχώρηση των 4 βουλευτών μεεπικεφαλής τον Φώτη Κουβέλη. Αυτό ήταν το γενικό συμπέρασμα τηςσυνέντευξηςΤύπου που παραχώρησε το απόγευμα της Πέμπτης το μέλος της ΠολιτικήςΓραμματείαςτου ΣΥΝ Γιάννης Μπαλάφας που επισκέφτηκε την Ξάνθης προκειμένου ναπαραστεί στηΝομαρχιακή Ολομέλεια του Συνασπισμού. «Ανεπηρέαστη από την κρίση στοεσωτερικότου ΣΥΝ και την αποχώρηση των ανανεωτικών θα παραμείνει η δημοτικήκίνηση πουπρόσκειται στο Συνασπισμό» έσπευσε να υπογραμμίσει ο γραμματέας τηςΝ.Ε. ΣΥΝΞάνθης κ. Νίκος Καλιαμπάκας προς αποφυγήν παραξηγήσεων…
«Οι εκπρόσωποι όλων των ρευμάτων αλλά και του ευρύτερουχώρου της Αριστεράς που συγκρότησαν και συνεχίζουν να απαρτίζουν τηδημοτικήκίνηση στην Ξάνθη με επικεφαλής το Νίκο Ανταμπούφη, δεν πρόκειται ναδιαχωριστούν. Ήδη υπήρξε συζήτηση με τους ανανεωτικούς καιδιευκρινίστηκε ότιθα κατέλθουν με το ίδιο σχήμα στις Δημοτικές Εκλογές.», δήλωσε στουςδημοσιογράφους.
 
Κρίσιμες στιγμές γιατο ΣΥΝ
«Μη ρεαλιστική κίνηση» χαρακτήρισε την αποχώρηση τωνανανεωτικών ο κ. Μπαλάφας, καθώς οι διαφορές δεν ήταν τέτοιας κλίμακας  που να την δικαιολογούν:««Δεν ήταν τέτοιαςκλίμακας οι διαφορές που δικαιολογούν την αποχώρηση. Από την πλευρά μαςδενπρόκειται να ρίξουμε λάδι στη φωτιά. Καλούμε τους συντρόφους να μείνουνστοκόμμα γιατί κανείς δεν περισσεύει. Υπάρχουν μπροστά μας μάχες και κύριαστιςδημοτικές και περιφερειακές εκλογές.», ενώ απαντώντας σε ερώτηση γιαπιθναήσυρρίκνωση του ΣΥΝ, είπε:«Ο Συνασπισμός δεν βάλλεται από συντρόφους ηφίλουςαλλά από τις κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις του τόπου. Είμαστε ένα μικρόκόμμα καιόλοι ασχολούνται με μας. Είναι σίγουρο όμως ότι ο ΣΥΝ ενοχλεί και είναιπολυτέλεια να διαχωρίζεσαι τώρα. Προφανώς δεν έγιναν όλα με τονκαλύτερο δυνατότρόπο στο ΣΥΝ αλλά η ιστορία της αποχώρησης των συντρόφων νομίζω ότιδενμπορούσε να αποφευχθεί.».
Αναφερόμενος σε θέματα της πολιτικής και οι οικονομικήςεπικαιρότητας και σ’ ότι αφορά το ασφαλιστικό και τον εργασιακό τομέασημείωσε:«Η κυβέρνηση προωθεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο με αρκετά επώδυνεςαλλαγές καιαναρωτιέμαι πως είναι δυνατόν ο κύριος Λοβέρδος να μιλάει με τόσομεγάλη άνεσηγια αλλαγές που θα γίνουν  στηζωήεκατομμυρίων ελλήνων ως προς τα όρια ηλικίας και το ύψος των συντάξεων  τις επόμενες δεκαετίες.Δεν είναι μια υπόθεσηπου θα τελειώσει αύριο και θα είμαστε μια χαρά,. Θα υπάρξει μια μεγάληςδιάρκειας ύφεση με συνέπειες τραγικές στο εισόδημα και στην απασχόληση,όπωςεπίσης και στον τρόπο που θα κινηθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.  Η πολιτική που είναιαποφασισμένοι ναυλοποιήσουν δεν θα συνοδευτεί από αναπτυξιακή πνοή.»

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεχίζουν οι απεργιακές κινητοποιήσεις ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ

Ελένη Διαφωνίδουelenidfn@yahoo.comΓια μια ακόμα φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα κατεβαίνο…