Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009  «Γαλάζιο» προσκλητήριο για συσπείρωση

 «Γαλάζιο» προσκλητήριο για συσπείρωση

0

Προσκλητήριο για αγώνα «χέρι – χέρι και πόρτα – πόρτα» σε πόλη και χωριά, προκειμένου να μην χαθεί ούτε μία ψήφος για τη Ν.Δ., προσκλητήριο για ενεργοποίηση όλων με στόχο τη νίκη, έστειλαν τα κομματικά στελέχη της, οι αυτοδιοικητικοί της παράταξης, οι υποψήφιοι βουλευτές της και ο Θρακιώτης υπουργός κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης από το εκλογικό κέντρο της Ν.Δ. (Ηρώων 95) που εγκαινιάστηκε την Κυριακή το βράδυ. Τόσο η παρουσία του γ. γραμματέα της περιφέρειας ΑΜΘ, κ. Σταμάτη, του γ. γραμματέα έρευνας και Τεχνολογίας κ. Φίλιππου Τσαλίδη, του νομάρχη κ. Παυλίδη, των Δημάρχων Ξάνθης κ. Στυλιανίδη, Αβδήρων κας Τσακίρη, Σταυρούπολης κ. Καρασακαλίδη, Βιστονίδας κ. Ζλάτκου, των αντιδημάρχων των αντινομαρχών, εκπροσώπων φορέων αλλά και του κόσμου της Ν.Δ. που αποτελεί την  εκλογική της βάση στο νομό και κατέκλυσε το χώρο μπρος από την δημοτική αγορά έφερε τη σημειολογία της συσπείρωσης σε επίπεδο κορυφής και βάσης σε μια προσπάθεια ανατροπής τους κλίματος ηττοπάθειας και απογοήτευσης.

Προσκλητήριο για αγώνα «χέρι – χέρι και πόρτα – πόρτα»   

«Όλοι μαζί να δώσουμε την μάχη για να διασφαλίσουμε το μέλλον του τόπου και των παιδιών», είπε ο δήμαρχος Ξάνθης κ. Στυλιανίδης που πήρε το λόγο αμέσως μετά το πέρας του θρησκευτικού μέρους της τελετής εγκαινίων ενώ ως κομματικό στέλεχος μίλησε και ο νομάρχης κ. Γιώργος Παυλίδης αναφερόμενος στα έργα που έγιναν στο νομό επί διακυβέρνησης Ν.Δ. αλλά και καταλογίζονται ανευθυνότητα αναξιοπιστία στο ΠΑΣΟΚ και στον Γιώργο Παπανδρέου ιδιαίτερα για την «επαναξιολόγηση» της συμφωνίας για τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη: «Πρέπει όλοι εμείς οι Θρακιώτες να δώσουμε μια απάντηση στον κ. Παπανδρέου για τον αγωγό γιατί πέρα από το ότι πρόκειται για εθνικής σημασίας συμφωνίας τα ανταποδοτικά οφέλη ανέρχονται σε 35 εκ. δολάρια από τα οποία μέρος θα εισρεύσει και στον νομό μας.  Το διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι το μέλλον των παιδιών μας και όλοι πρέπει να αγωνιστούμε γι’ αυτό», είπε ο κ. Παυλίδης.

Στη συνέχεια ο κ. Μωραϊτης έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας, μήνυμα για συσπείρωση του κόσμου της Ν.Δ., έπλεξε το εγκώμιο του πρωθυπουργού, αναφέρθηκε στο έργο που επιτελέστηκε στο νομό μας, αυτό: των αναδασμών, του αρδευτικού, της ολοκλήρωσης της Εγνατίας, της τουριστικής αναβάθμισης, για να καταλήξει ότι αυτή η μάχη είναι  δύσκολη και αποφασιστική, είναι απόφαση ευθύνης και ότι ο κόσμος της ΝΔ. να μην παρασυρθεί από  τις …σειρήνες του ΠΑΣΟΚ που υπόσχεται τα πάντα στους πάντες αλλά τον Κώστα Καραμανλή που αποτελεί εγγύηση για έξοδο από την κρίση.

Ο κ. Μωραϊτης παρουσίασε με αλφαβητική σειρά τους υποψήφιους βουλευτές του ψηφοδελτίου της Ν.Δ. οι οποίοι και απηύθυναν ολιγόλεπτο χαιρετισμό.

Η κα Ανδρέου με εμφανή συγκινησιακή φόρτιση είπε ότι αν και συστρατεύτηκε την τελευταία στιγμή δίνει τη μάχη και κάλεσε να τη στηρίξουν.

Ο κ. Κοντός τόνισε ότι «σ’ αυτές τις εκλογές  συγκρούονται δύο διαφορετικές πολιτικές αντιλήψεις, ο κόσμος του χθες που υπόσχεται σ’ όλους  όλα και ο κόσμος της ΝΔ, ο δικός μας κόσμος του οράματος της ευθύνης και της εντιμότητας». Απηύθυνε δε κάλεσμα για αγώνα και εντατικοποίηση των προσπαθειών όλων. Πολύ ενωτικά μίλησε ο κ. Μποδούρ, ο οποίος ως εκπρόσωπος της μειονότητας είπε: «Δεν εξαργύρωσα την υποψηφιότητα, δεν  αναζήτησα καθοδηγητές, Θέλω να δώσω στη μειονότητα φωνή ξεκάθαρη, μακριά από δεσμεύσεις και αγκυλώσεις χωρίς να παίζω σε διπλά ταμπλό»! Στο ίδιο μήκος κύματος και ο νέος πολιτευόμενος κ. Σταμάτης Σταματιάδης που κάλεσε σε συστράτευση για την νίκη. Η υποψήφια βουλευτής κα Ζεϊμπεκ Αϊσέλ δεν παρέστη «λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων», τη δικαιολόγησε  ο κ. Μωραϊτης, σύμφωνα όμως με πληροφορίες του «Ε» βρισκόταν στην Τουρκία.

Ευριπίδης Στυλιανίδης VS Παπανδρέου και Καρατζαφέρη

Τέλος ο κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης μέσα από τη σύγκριση  προσωπικότητας Καραμανλή  – Παπανδρέου προσπάθησε να καταδείξει την υπεροχή του κ. Καραμανλή, την υπευθυνότητά του σε αντίθεση με την ανευθυνότητα λόγων και έργων του κ. Παπανδρέου για τον οποίο είπε ότι τον στηρίζουν δημοσιογραφικοί μηχανισμοί. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον αγωγό του Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη τονίζοντας ότι είναι τεράστιο λάθος να παίζει το ΠΑΣΟΚ με θέματα εθνικής και οικονομικής σημασίας για τη Θράκη και για όλη την Ελλάδα ενώ επιτέθηκε και στον κ. Καρατζαφέρη για την επιλογή του να είναι υποψήφιος στην Ροδόπη τονίζοντας ότι είναι καιροσκοπική και λαϊκιστική η κίνησή του και ότι μ’ αυτό τον τρόπο δυναμιτίζει τα θεμέλια της ισονομίας και της ισοπολιτείας στην μειονότητα :«Ο κ. Καρατζαφέρης προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την απογοήτευση των «γαλάζιων» για να μπορέσει να επωφεληθεί με δημοκοπικό και λαϊκίστικο τρόπο, αναμοχλεύοντας παλιά πάθη, τα οποία με πολύ κόπο έχουμε καταφέρει να ησυχάσουμε, για να αποκομίσει εκλογικά οφέλη».Ζήτησε δε μια απάντηση από τον κ. Καρατζαφέρη ο οποίος μιλά σήμερα στην Κομοτηνή για όλα αυτά.

 

Μαριάννα Ξανθοπούλου

marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Αντιλογίας Δόμος», ένα εργαστήρι ιδεών

Λόγος – Αντίλογος&nb…