Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Με το «σταγονόμετρο» ο εμβολιασμός των γιατρών – νοσηλευτών

Με το «σταγονόμετρο» ο εμβολιασμός των γιατρών – νοσηλευτών

0

Ψήνεται στον… πυρετό της νέας γρίπης η χώρα μας με τα κρούσματα να αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο και η λίστα των θανάτων να μεγαλώνει. Δύο θάνατοι ασθενών καταγράφηκαν τις τελευταίες τρεις ημέρες! Επτά άτομα εισήχθησαν στην εντατική το τελευταίο 24ωρο! Οι ειδικοί του ΚΕΛΠΝΟ ανακοίνωσαν ότι βρισκόμαστε στη δίνη του πρώτου κύματος της πανδημίας η οποία θα κορυφωθεί τις επόμενες 5 εβδομάδες.

Τρίτο κρούσμα στην Ξάνθη – Συνωστισμός στα Επείγοντα

Στην Ξάνθη ταυτοποιήθηκε ένα ακόμη κρούσμα του ιού της νέας γρίπης ανεβάζοντας τον αριθμό σε τρία επιβεβαιωμένα  – 17χρονος και 56χρονος που αποθεραπεύτηκαν –   και για έναν υπερήλικα που νοσηλεύεται στην Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου. Στο μεταξύ συνωστισμός παρατηρείται στα Επείγοντα περιστατικά νοσοκομείου κυρίως παιδιών.  Σύμφωνα με υπολογισμούς των γιατρών του νοσοκομείου Ξάνθης,  περίπου 150 περιστατικά κατά μέσο όρο επισκέπτονται καθημερινά τα επείγοντα της παιδιατρικής!

Με το «σταγονόμετρο» ο εμβολιασμός των γιατρών – νοσηλευτών

Συνωστισμός στα Επείγοντα όχι όμως συνωστισμός και στην προσέλευση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στον εμβολιασμό που ξεκίνησε από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου. Η υπεύθυνη του τμήματος Εμβολιασμών στο νοσοκομείο Ξάνθης κα Τσέκη μας πληροφορεί ότι σε σύνολο 600 του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού τις δυο μέρες (Δευτέρα και Τρίτη ) εμβολιάστηκαν μόλις 30.: «Υπάρχει βεβαιωμένα μια επιφυλακτικότητα προφανώς με το θόρυβο που έχει δημιουργηθεί γύρω από τα εμβόλια άλλα θεωρώ ότι καθώς αυξάνονται τα κρούσματα θα αυξάνονται και αυτοί που θα εμβολιάζονται», σημειώνει η κα Τσέκη.

Στο μεταξύ ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών κ. Χατζηδημητρίου ο οποίος έχει ήδη εμβολιαστεί επισημαίνει για μια ακόμη φορά ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και δεν έχει περισσότερες ή λιγότερες παρενέργειες από άλλα εμβόλια και ότι πρέπει να αρθούν οι όποιες επιφυλάξεις όσο το δυνατόν γρηγορότερα πριν μας προλάβει η πανδημία.

Να σημειώσουμε ότι τις επόμενες μέρες αρχίζει ο εμβολιασμός γιατρών – νοσηλευτών και στα Κέντρα Υγείας του νομού ενώ από την προσεχή Δευτέρα ξεκινά ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων οι οποίοι θα φέρουν και ιατρική γνωμάτευση.

 

Μαριάννα Ξανθοπούλου

marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χωρίς πρόβλεψη για Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος το Γ.Ν.Ξ.

Με την αφορμή της &#…