Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 «Οι έλληνες πολίτες χριστιανοί ή μουσουλμάνοι δεν χρειάζονται προστάτες» 

«Οι έλληνες πολίτες χριστιανοί ή μουσουλμάνοι δεν χρειάζονται προστάτες» 

0

Στο στόχαστρο της τουρκόφωνης εφημερίδας της Κομοτηνής «Μπιρλίκ», βρίσκεται ο γ. γραμματέας της περιφέρειας κ. Δημήτρης Σταμάτης. Σύμφωνα με άρθρο της 9ης Ιουλίου για το οποίο υπάρχει διάχυτη φημολογία ότι πίσω βρίσκεται ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. Ροδόπης κ. Ιλχάν Αχμέτ, ζητείται η άμεση απόσυρση των καθηκόντων του κ. Σταμάτη!  

Ερωτηθείς για το θέμα τόνισε: «Πρόκειται περί παρανόησης. Ο τέως βουλευτή κ. Ιλχάν δεν έχει καμιά σχέση με τον ιδιοκτήτη της εφημερίδας Μπιρλίκ αντίθετα και ο ίδιος ο τέως βουλευτής βρίσκεται στο στόχαστρο και αποτελεί θύμα επιθέσεων της εν λόγω εφημερίδας. Επίσης αυτό που είναι γνωστό στη Ροδόπη είναι οι άριστες προσωπικές σχέσεις φιλίας και συνεργασίας με τον τέως βουλευτή κ. Ιλχάν.

Σταμάτης: «Οι έλληνες πολίτες χριστιανοί ή μουσουλμάνοι δεν χρειάζονται προστάτες» 

Αναφορικά όμως με που αποσκοπεί όλη αυτή η «επίθεση» ο κ. Σταμάτης σημείωσε: «Το ίδιο το δημοσίευμα της  εφημερίδας  και αυτός που το έγραψε δεν τους θεωρώ τόσο σημαντικούς για ν’ απαντήσω. Θέλω να στείλω ένα μήνυμα. Στη Θράκη Χριστιανοί και μουσουλμάνοι συμβιώνουν ειρηνικά και όλοι μαζί προσπαθούμε να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο αύριο για μας και τα παιδιά μας. Παρεμβάσεις άλλων δεν έχουν θέση. Παρεμβάσεις που έχουν στόχο τον γενικό γραμματέα την ώρα που κάνει αυτό που επιβάλλει ο νόμος και η κοινή λογική δηλαδή να αγκαλιάζει εξίσου χριστιανούς και μουσουλμάνους είναι υποβολιμαίες και σκοπεύουν στη διαμόρφωση ενός κλίματος αναταραχής, φόβου και καχυποψίας. Είναι ευτυχές το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μουσουλμάνων της Θράκης γνωρίζει και την αγάπη μου και την εκτίμησή μου και τους αγώνες που έχω κάνει με έργα όχι με λόγια για να βελτιώνονται καθημερινά οι συνθήκες ιδιαίτερα των πιο απομακρυσμένων περιοχών. Αυτό φαίνεται ότι ενοχλεί κάποιους που θέλουν να το παίζουν προστάτες. Δεν χρειάζονται προστάτες οι έλληνες πολίτες είτε είναι χριστιανοί είτε μουσουλμάνοι. Τους προστατεύει η ελληνική πολιτεία, το σύνταγμα και οι ελληνικοί νόμοι».

 Μαριάννα Ξανθοπούλου

Marianaxan@.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Άρχισε η «μάχη» των πρυτανικών εκλογών

Ξαναθυμήθηκε το […