Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Ανοίγει τις πύλες της δικτυακής εποχής

Ανοίγει τις πύλες της δικτυακής εποχής

0

Ανοίγει τις πύλες της διαδικτυακής εποχής ο Δήμος Σταυρούπολης με στόχο να προωθήσει την τουριστική του ανάπτυξη αλλά και να καλύψει την υστέρησή του σε ευρωζωνική κάλυψη με την ένταξη και υλοποίηση τριών προγραμμάτων στα πλαίσια του προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας».
Τρία προγράμματα ευρυζωνικότητας για το Δήμο Σταυρούπολης
Συγκεκριμένα τα προγράμματα αφορούν: «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΗΜΕΙΩΝ ΑΣΥΡΜΑΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ( Public Hot Spot) ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ.» Πρόκειται για ένα έργο που εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας» και χρηματοδοτείται με το ποσό των 50.000,00 ευρώ, από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ( ΕΤΠΑ) κατά 80% και Εθνικούς Πόρους κατά 20%.
Ειδικότερα με το έργο αυτό θα εγκατασταθούν συστήματα ασύρματης πρόσβασης WiFi στο διαδίκτυο ( INTERNET) ( Public Hot Spot ) σε κατάλληλα σημεία του οικισμού Σταυρούπολης, Τα σημεία αυτά θα χρησιμοποιούνται ως σημεία δωρεάν πρόσβασης στο INTERNET από τους δημότες και επισκέπτες του Δήμου με τις προσωπικές τους φορητές συσκευές.
Επίσης με το έργο: «ΠΑΡΟΧΗ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕΣΩ ΑΣΥΡΜΑΤΩΝ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ » θα εγκατασταθούν συστήματα ασύρματης πρόσβασης WiFi στο διαδίκτυο ( INTERNET) Hotspots σε κεντρικά σημεία των οικισμών Γέρακα, Δαφνώνα, Νεοχωρίου , Κομνηνών, Πασχαλιάς. Άνω και Κάτω Καρυοφύτου. Τα σημεία αυτά θα χρησιμοποιούνται ως σημεία δωρεάν πρόσβασης στο INTERNET από τους δημότες και επισκέπτες του Δήμου με τις προσωπικές τους φορητές συσκευές.
Η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου αποτελεί ουσιαστικό μοχλό για την παροχή αποτελεσματικότερων και καλύτερης ποιότητας πληροφοριών και εκσυγχρονισμένων διαδραστικών υπηρεσιών για την μείωση του χρόνου αναμονής των κατοίκων και επισκεπτών, την καλύτερη και ταχύτερη ενημέρωση τους και την βελτίωση της διαφάνειας και της υπευθυνότητας των υπηρεσιών.
Η ύπαρξη των σημείων ασύρματης πρόσβασης αναμένεται.
α) να αυξήσει το ενδιαφέρον των πολιτών για τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Δήμου.
β) να αποτελέσει σημείο πληροφόρησης των χρηστών με φορητές συσκευές, ενώ εκτιμάται ότι θα έχει και ιδιαίτερη χρησιμότητα ως εργαλείο πληροφόρησης των πολιτών, σε συνδυασμό με τα κατάλληλα εργαλεία λογισμικού, για μελλοντικά έργα π.χ. ενημέρωση για τηλεματικές εφαρμογές, ενημέρωση για κίνηση στους δρόμους, έργα, κλπ.
Το έργο εντάσσεται χρηματοδοτείται με το ποσό των 347.480,00 ευρώ, από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ( ΕΤΠΑ) κατά 80% και Εθνικούς Πόρους κατά 20%.
Το τρίτο έργο αφορά: «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΟΠΙΚΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ». Ο Δήμος Σταυρούπολης σε συνεργασία με την ΤΕΔΚ Ν. ΞΑΝΘΗΣ εγκατέστησε Σύστημα Ευζωνικού Δικτύου Τοπικής Πρόσβασης για δωρεάν παροχή υπηρεσιών internet και τηλεφωνίας σε κτίρια δημοσίου συμφέροντος όπως Δημαρχείο, Δημοτική Βιβλιοθήκη, ΚΕΠ, Δημοτική Επιχείρηση , Γυμνάσιο / Λύκειο, Δημοτικό Σχολειό, Κέντρο Υγείας, Πυροσβεστική, Δασαρχείο και Λαογραφικό Μουσείο.
Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα « Κοινωνία της Πληροφορίας », Μέτρο 4.3 «Προηγμένες Τηλεματικές Υπηρεσίες για τον πολίτη και τις Επιχειρήσεις», Δράση «Ανάπτυξη Συμπληρωματικών Ευρυζωνικών Υποδομών σε λιγότερο ανεπτυγμένες περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας» και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ( ΕΤΠΑ) κατά 80% και Εθνικούς Πόρους κατά 20%.
Ο Δήμαρχος Σταυρούπολης κ. Γιώργος Καρασακαλίδης σημείωσε ότι τα έργα αυτά έχουν τρεις κατευθύνσεις. Να προσφέρουν γρήγορη και φτηνή δικτύωση στους δημότες του δήμου και τους επισκέπτες, στις επιχειρήσεις και στους χώρους ευρύτερου ενδιαφέροντος του νομού. Υπογράμμισε δε ότι έγινε μια επίπονη προσπάθεια προκειμένου να μπει ο δήμος Σταυρούπολης στην ψηφιακή εποχή και όλη αυτή στοχεύει άμεσα στην ενίσχυση της τουριστικής ελκυστικότητας του δήμου αλλά και στη γεφύρωση του χάσματος της υστέρησης σε ευρυζωνική κάλυψη που υπήρχε στο δήμο. Ο κ. Καρασακαλίδης τέλος σημείωσε ότι πρόκειται να υλοποιηθούν και άλλες δράσεις Κοινωνικής εταιρικής ευθύνης με ιδιώτες.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Θα προσληφθούν 8 εργάτες με δίμηνη σύμβαση από το δήμο Ξάνθης

Η Δημοτική Επιχε^…