Περί …δήμου σκιάς

0

«Ιδίων γεύσεις» και κατ’ ιδίαν συζητήσεις …προσέφεραν ο κ. Χρίστος Πούλιος επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πολίτες για την Αλλαγή» που μετά την 1/1/2007 καταλαμβάνει τον θεσμικό ρόλο της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Ξάνθης και η σύζυγός του Χριστίνα στους εκπροσώπους των τοπικών μέσων μαζικής ενημέρωσης. Μια κίνηση που χαιρετίστηκε από τοπικούς εκδότες και δημοσιογράφους του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, αφού εκφράστηκε με την παρουσία τους αλλά και με την έκδηλα ζεστή ατμόσφαιρα στο εστιατόριο «Ιδίων Γεύσεις» την Πέμπτη το απόγευμα. Το καλό τσίπουρο, το κρασί και οι νόστιμοι μεζέδες «πυροδότησαν» εποικοδομητικές συζητήσεις τόσο για την προεκλογική παρουσία του κ. Πούλιου όσο και την παρουσία του εφ’ ώ ετάχθη από τους συμπολίτες μας.

Ο ίδιος εξέφρασε με πηγαίο τρόπο τις ευχαριστίες του για την θετική αντιμετώπιση που έτυχε η προσπάθειά του από την πλειοψηφία των Μ.Μ.Ε., για το πολιτισμένο επίπεδο που κρατήθηκε στον προεκλογικό αγώνα, ευελπιστώντας στη συνέχιση της συνεργασίας και στην καλόπιστη κριτική και αναγνωρίζοντας άμεσα τη συμβολή τους στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης, στον έλεγχο της εκάστοτε εξουσίας και στην εν γένει προσφορά τους στην ενημέρωση και στην ανάδειξη θεμάτων που αφορούν και καθορίζουν το κοινωνικό γίγνεσθαι. Επίσης επεσήμανε ότι θα είναι αρωγός σε κάθε πρωτοβουλία που θα προέρχεται από το χώρο των ΜΜΕ και θα συμβάλλει στην επίλυση προβλημάτων της καθημερινότητας μα και στην πρόοδο και την ευημερία των συνδημοτών μας.

Σκιώδης αντιπολίτευση ανά θεματικό αντικείμενο

Παράλληλα έδωσε το στίγμα της αντιπολιτευτικής του γραμμής που έχει ως άξονα το …στενό μαρκάρισμα και την αντιπολίτευση… παρά πόδας  και θεματικής με φορέα υλοποίησης την σκιώδη αντιπολίτευση ανά θεματικό αντικείμενο ενασχόλησης του δήμου Ξάνθης όπως: ανάπτυξη – απασχόληση, περιβάλλον – ποιότητα ζωής, κοινωνική πολιτική, παιδεία – πολιτισμός, μεταφορές – Κυκλοφοριακό, παζάρι Ξάνθης, νέα γενιά – αθλητισμός, νέες τεχνολογίες, καθημερινότητα – εξυπηρέτηση πολιτών, μετανάστες παλιννοστούντες, διαχείριση τρεχόντων θεμάτων – διαχείριση κρίσεων, οικονομική – διαχειριστική επιτροπή. Στόχος αυτού του αντιπολιτευτικού τρόπου είναι η αποτελεσματικότερη άσκηση μιας εποικοδομητικής αντιπολίτευσης που θα στηρίζεται σε τεκμηριωμένες θέσεις και προτάσεις που θα έχουν δεξαμενή άντλησης μια ευρύτερη κοινωνική βάση και συνεπώς θα αποτελούν έκφρασή της: «θα έχουμε επεξεργασμένες θέσεις και τεκμηριωμένες απόψεις. Θα ελέγχουμε τη δημοτική αρχή μα και θα συμβάλλουμε με τις προτάσεις μας για την καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης των συμπολιτών μας. Θα διαφωνούμε και θα καταψηφίζουμε τις αγκυλωμένες λογικές διακρίσεων και δημιουργίας μηχανισμών – ιδιαίτερα σε ορισμένες «αμαρτωλές» δημοτικές επιχειρήσεις μα και θα προσπαθούμε για την εξυγίανσή τους και την επικράτηση λογικών ισοπολιτείας»

Η σκιώδης αντιπολίτευση θα απαρτίζεται από μέλη των επιτροπών της δημοτικής παράταξης και της δημοτικής κίνησης που διαμόρφωσαν του ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ αλλά και κάθε ενεργό πολίτη που επιθυμεί να δραστηριοποιηθεί και να πλαισιώσει της επιτροπές αυτές που τις χαρακτήρισε ομάδες δουλειάς και ελέγχου της δημοτικής αρχής.

Για το σκοπό αυτό ήδη όπως μας ανακοίνωσε δημιουργήθηκε και εξοπλίστηκε το Γραφείο δημοτικής παράταξης που θα στελεχωθεί εντός Ιανουαρίου αλλά και προγραμματίστηκε μέσα στον Φεβρουάριο την έναρξη λειτουργίας χώρου που θα είναι το στέκι της Δημοτικής Κίνησης.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ένας δήμος ανθρωποκεντρικός

Έργα που γίνοντα_…