Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2004 ΙΔΕΕΣ ΠΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

ΙΔΕΕΣ ΠΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

0

Θέλετε να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας στο χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν και ζητάτε μια γρήγορη εύκολη και οικονομική λύση; Ακολουθήστε τα βήματά μου αρκεί να μην σας λείπει η διάθεση για δημιουργία. Ας σκηνοθετήσουμε λοιπόν την βραδιά.

Τι θα χρειαστούμε: Λευκό τραπεζoμάντιλο. Κόκκινο ύφασμα σταθερό, φάρδους 1.40 εκατ. να μην ξεφτάει. (π.χ. τσόχα. Για 6 καθίσματα θα χρειαστείτε 1,40-1,50 μέτρα. Υπολογίστε για κάθε κάθισμα της τραπεζαρίας σας 0,35 εκατ. + 0,35 εκατ. ακόμη). Πετσέτες κόκκινες. Αν δεν έχετε, χρησιμοποιήστε αυτές που συνοδεύουν το τραπεζoμάντιλo ή προτιμήστε κόκκινες χαρτοπετσέτες μεγάλες πολυτελείας. Καρό κορδέλα μέχρι 0,1 εκατ. φάρδος για να δέσουμε τις πετσέτες σε ρολό, υπολογίστε 0,50 εκατ. για κάθε πετσέτα. Κλαδάκια μικρά έλατου ή γκυ, και μπαλίτσες μικρές Xριστουγεννιάτικες μία για κάθε καλεσμένο. Χαρτόνι κόκκινο χειροτεχνίας 1 φύλλο 0,60Χ 0,40 εκατ.

l)Κόψτε την τσόχα σε 3 λωρίδες των 0,35 εκατ. (αν έχετε 6 καθίσματα) παράλληλες με την πλευρά του 1,40 φάρδους όπως φαίνεται στο σχεδιάγραμμα 1. Και πάλι κάθε λωρίδα στη μέση και θα έχετε 2 κομμάτια 0,70ΧΟ,35 εκατ. Κόψτε τόσα κομμάτια όσες είναι οι καρέκλες που θα πλαισιώσουν το τραπέζι (η αγορά του υφάσματoς να είναι ανάλογη).

Αυτά είναι τα ριχταράκια, που θα στολίσουν τις πλάτες των καθισμάτων σας. Για να ανοίξετε την τρύπα με το αστέρι, διπλώστε το κάθε κομμάτι υφάσματoς στο 1/3 και κόψτε στην τσάκιση που δημιουργείται το χνάρι του άστρου όπως δείχνει το σχεδιάγραμμα 2. Στολίστε τις πλάτες των καθισμάτων έτσι ώστε τα αστέρια να φαίνονται στην μπροστινή μεριά της πλάτης.

2)Περίσσεψαν 0,35 εκατ. του υφάσματoς. Κόψτε με τον ίδιο τρόπο λωρίδες των 0,05 εκατ. μέχρι να τελειώσει όλο. Στρώστε τις λωρίδες επάνω από το λευκό τραπεζομάντιλο όπως δείχνει το σχεδ/μα .3. Ράψτε στα τελειώματα των λωρίδων τα αστέρια που αφαιρέσατε από τα ριχτάρια.

3)Κόψτε το χαρτόνι σε μικρότερες καρτούλες σε διαστάσεις 0,Ο5ΧΟ,10 εκατ. Ανοίξτε με τον διακορευτή στη μια μεριά -όχι πολύ άκρη- μια τρύπα και περάστε ανάμεσα την καρό κορδέλα. Γράψτε επάνω σε κάθε κάρτα το όνομα του κάθε καλεσμένου.

4 )Τυλίξτε κάθε πετσέτα σε ρολό δέστε γύρω της την κορδέλα με την κάρτα αφού στερεώσετε και την μπαλίτσα και τα κλαδάκια του έλατου.

5)Βάλτε όλα τα πιάτα, που θα χρησιμοποιηθούν το ένα πάνω στο άλλο και τοποθετείστε μέσα το ρολό της πετσέτας. Τακτοποιήστε και το υπόλοιπο σερβίτσιο που θα χρειαστείτε και στολίστε το κέντρο του τραπεζιού με κεράκια και χριστουγεννιάτικες μπάλες.

Αν το σερβίτσιο που θα μεταχειριστείτε δεν είναι λευκό και επικρατούν σ’ αυτό άλλα χρώματα (π.χ. μπλέ), φροντίστε το ύφασμα και οι πετσέτες αντί κόκκινες να έχουν το επικρατέστερο χρώμα (π. χ. μπλέ και χρυσό ή μπλέ και ασημί).

Σας εύχομαι να περάσετε υπέροχα. Καλή επιτυχία! Και χρόνια σας πολλά

Αθανασιάδου Ελένη

Μορφολόγος διακοσμήτρια

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2004
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Επιτέλους άρχισε να ξυπνάει ο ΟΤΕ

Έστω αργά, έστω με τεράστια καθυστέρηση, ο ΟΤΕ είδε και κατάλαβε ότι δεν μπορεί να συγκρατ…