Από τη συνάντηση με τον Ρουσόπουλο

0

Σκληρή γλώσσα Ξυνίδη και Τσολακίδη για τον αποκλεισμό τους

Αποδίδουν θετικά σχόλια στον Μητροπολίτη για την υπόθεση της διεκδίκησης Μονής Βατοπεδίου

Την απογοήτευσή τους για την έλλειψη ενημέρωσης στο μείζων θέμα της Μονής Βατοπεδίου και τις διεκδικήσεις του στην περιοχή μας, έπειτα και από την «κρυφή» συνάντηση μεταξύ των φορέων του τόπου και τον Υπουργό κ. Ρουσόπουλο, εκφράζουν με επιστολή τους ο Δήμαρχος Βιστονίδας κ. Βασίλης Τσολακίδης και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης κ. Θανάσης Ξυνίδης.

Με τίτλο «Στους αγώνες πρέπει να έχεις συνέχεια, συνέπεια, αρχές και…κότσια» οι δύο άντρες κάνουν λόγο για παρασκήνιο το οποίο τελικά αποκαλύφθηκε ενώ δεν παραλείπουν να αναφερθούν στον αγώνα τους που θα συνεχιστεί για το καλό του τόπου.

Αναφέρει λοιπόν η επιστολή των δύο:

ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

ΣΥΝΕΠΕΙΑ, ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ .. ..ΚΟΤΣΙΑ

Περιμέναμε και μεις όπως και όλοι οι Ξανθιώτες να υπάρξει μια επίσημη ενημέρωση για το τι έγινε εν τέλει με την συνάντηση των φορέων με τον κ.Ρουσόπουλο στην Aθήνα, για το Bατoπαίδι, τι συζητήθηκε και ποια θέση εξέφρασε ο κ.Υπουργός, εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση.

Με δεδομένο όμως ότι δέκα μέρες μετά κανείς δεν λέει τίποτε, πρέπει να πούμε εμείς που εν τέλει αποκλεισθήκαμε από την συνάντηση.

Πρώτον να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Ούτε παρεξήγηση υπήρξε, ούτε μπέρδεμα, ούτε ακύρωση της ακύρωσης της συνάντησης που οδήγησε στον τυχαίο αποκλεισμό μας από την συζήτηση. Όποιος θέλει να ισχυρισθεί το αντίθετο, ας έρθει να μας το πει δημόσια και θα λάβει την πρέπουσα απόδειξη περί του αντιθέτου. Όμως αυτό πλέον είναι δευτερεύον αν συνεχισθεί η συζήτηση θα μεγαλώσει η ζημία και εν πάσει περιπτώσει δύο ψέματα δεν κάνουν ποτέ μία αλήθεια.

Δεύτερον να διαβεβαιώσουμε ότι δεν πρόκειται ποτέ, και ότι και αν κάνει ο καθένας, να αναιρέσουμε δύο βασικές μας αρχές σε αυτόν τον αγώνα:

1) Να θεωρούμε ότι η αποδοχή των διεκδικήσεων της Μονής Bατoπαιδίου στις εκτάσεις αυτές είναι ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί στον Νομό Ξάνθης. Να θεωρούμε ότι όσοι συνεργάζονται μαζί τους ανοίγουν τις κερκόπορτες στην ανάπτυξη του τόπου μας. Να πιστεύουμε ότι ο αγώνας αυτός δεν πρέπει ποτέ να ανασταλεί γιατί η απειλή θα είναι αδιάκοπη και σε συνεχή αναμονή, από ανθρώπους που έχουν αποδείξει ότι είναι αδίστακτοι.

2) Να διατρανώνoυμε προς κάθε κατεύθυνση ότι οφείλουμε όλοι μας να προστατεύουμε τον Μητροπολίτη μας. Ξέρουμε όλοι ότι αν ο Μητροπολίτης Ξάνθης δεν έδειχνε την ευαισθησία του και δεν έδινε την ηθική του στήριξη στον αγώνα μας τίποτε δεν θα είχε γίνει. Ο σεβασμός στο πρόσωπό του δεν εκφράζεται με λόγια, πρέπει να φροντίζoυμε να μην τον εκθέτουμε με φθηνές μικροκομματικές σκοπιμότητες. Ας του επιτρέψουμε να επιτελέσει το ρόλο του, που είναι να μας κάνει να ξεχνάμε τι κόμμα είμαστε για το καλό της Ξάνθης και των Ξανθιωτών.

Τρίτον να εκφράσουμε την λύπη μας για κάποια πράγματα που δεν έπρεπε να γίνουν. Όχι προσωπική πικρία για τον αποκλεισμό μας από μια συνάντηση «που έγινε και δεν έγινε» αλλά λύπη για έναν απαράδεκτο χειρισμό από τους εκπροσώπους των φορέων που παρέστησαν στην συνάντηση με τον κ.Ρουσόπουλο και που τελείως τυχαία ανήκουν μόνο στον κυβερνητικό Νοεδημοκρατικό πολιτικό χώρο.

Λυπόμαστε λοιπόν γιατί στο συμφέρον μια στενής κομματικής λογικής θυσιάσανε κάτι που είχαμε πετύχει για πρώτη φορά στον τόπο αυτό, σε τόση μεγάλη έκταση, δηλαδή να είμαστε όλοι μαζί, μακριά από κομματικές ταυτότητες και προσωπικά μικροσυμφέροντα.

Λυπόμαστε γιατί δεν είδαμε το ίδιο κουράγιο που δείξαμε .όταν αντιδρούσαμε εμείς σαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ σε υπουργούς της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Και μάλιστα σε μια προεκλογική περίοδο υψηλού πολιτικού κόστους και όχι σήμερα που μετεκλογικά η κυβερνητική παράταξη δεν διακινδυνεύει τίποτε.

Λυπόμαστε γιατί ειδικά σε συναντήσεις με κυβερνητικούς φορείς που δηλώvουν προς όλες τις κατευθύνσεις τις στενές τους σχέσεις και το ενδιαφέρον τους για την Μονή Βατοπαιδίοu θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικοί για να μην κλονίζεται η εμπιστοσύνη όλων μας με ανούσιες συνομωσίες.

Λυπόμαστε τέλος γιατί θα έπρεπε να ξέρουν ότι για τον κοινό αγώνα, αν μας ζητούσαν να μην παρασταθούμε στην συνάντηση εμείς θα το κάναμε. Και σε κάθε περίπτωση η ελάχιστη ειλικρίνεια απαιτούσε έστω μετά να μας γινόταν μία ενημέρωση και όχι να μαθαίνουμε όλα τα γεγονότα από τα μέσα μαζικής επικοινωνίας.

Και μέσα όμως από όλη αυτή την εξέλιξη εμείς λέμε ξεκάθαρα σε όλους: Μην εγκλωβίζεστε σε παρασκήνια. Σε συνομωσία και διαπλοκή δεν μπορείτε να ξεπεράσετε τους αντιπάλους. Κρατήστε τις πράξεις σας στο προσκήνιο, στον ήλιo, στο φως. Εκεί ο βυζαντινισμός δεν ευδοκιμεί.

Πρέπει να πιεσθεί και να πεισθεί πλέον η κυβέρνηση να κάνουν οι Υπoυργoί της αυτό που αναγκάσθηκαν να κάνουν και οι αρμόδιοι Υπoυργoί της προηγούμενης κυβέρνησης. Να ανακαλέσει ο Υφυπουργός Οικονομικών την εκ νέου παραίτησή του Ελληνικού Δημοσίου από τα δικαιώματα στις εκτάσεις αυτές που μόνο παράνομη είναι. Να ελεγχθούν τα στελέχη εκείνα του νομικού συμβουλίου του Κράτους που εμπόδισαν το Δικαστήριο Κομοτηνής να εκδόσει απόφαση. Μια απόφαση που φοβήθηκαν οι μοναχoί, παρόλο που αυτοί προσέφυγαν στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Να αναλάβει ο κ. Παυλόπουλος την υλοποίηση των δεσμεύσεών του σε όλους μας. Να παύσει ο κ. Ρουσόπουλος να ενδιαφέρεται μόνο για την Μονή Βατοπαιδίου και να ενδιαφερθεί για την Θράκη και τον κόσμo της.

Εμείς θα συνεχίσουμε με τον τρόπο μας τον αγώνα και ελπίζουμε πως και όλοι θα συνεχίσουν με την ίδια ζέση που αγωνιζόντουσαν και επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ.

Ο αγώνας που κάνουμε είναι καλός γιατί είναι για το καλό του τόπου.

Ο αγώνας που κάνουμε είναι καλός, γιατί εμείς από το αποτέλεσμά που δεν προσδοκούμε οφέλη ούτε υλικά, ούτε πολιτικά. Αλήθεια τι ειρωνεία να είναι οι μοναχοί που επιδιώκουν την απόκτηση της ύλης.

Και θα είναι νικηφόρος αρκεί σε όλες τις φάσεις να αποδεικνύουμε ότι στον αγώνα έχουμε συνέχεια, συνέπεια, απαράβατες αρχές και το κυριότερο ότι έχουμε…κότσια.

Βασίλης Τσολακίδης

Θανάσης Ξυνίδης

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2004
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έργα εξωραϊσμού στον Οικισμό Δημαρίου

Ο οικισμός είναι Παραδοσιακός. Ποια έργα θα γίνουν Εγκρίθηκε και εντάχθηκε έργο που προτάθ…