Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Χρ. Τοψίδης: «Όραμα μας είναι να γίνουμε μια σύγχρονη Περιφέρεια που λαμβάνει τεκμηριωμένες αποφάσεις βάση αξιόπιστων δεδομένων»

Χρ. Τοψίδης: «Όραμα μας είναι να γίνουμε μια σύγχρονη Περιφέρεια που λαμβάνει τεκμηριωμένες αποφάσεις βάση αξιόπιστων δεδομένων»

0

Ο περιφερειάρχης ΑΜΘ άνοιξε με ομιλία του το 2ο East Macedonia Thrace Forum


Την έναρξη των εργασιών του 2ου East Macedonia Thrace Forum που διοργανώνεται στην Αλεξανδρούπολη, χαιρέτισε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χριστόδουλος Τοψίδης.

Ο κ. Τοψίδης, περιέγραψε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, δίνοντας έμφαση στη συντονισμένη προσπάθεια που γίνεται, ώστε να αξιοποιηθούν όλες οι οικονομικές και αναπτυξιακές δυνατότητες της Περιφέρειας.

Χαρακτηριστικά είπε ότι «το διήμερο του Φόρουμ είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να συζητήσουμε όχι απλά την αναπτυξιακή προοπτική της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αλλά πλέον τον αναπτυξιακό προγραμματισμό μας».

Ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε τόσο τους συμμετέχοντες, όσο όμως και τους διοργανωτές του Forum και σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «[…] Εστιάζουμε στη δημιουργία ερευνητικών κέντρων που θα φέρουν την Περιφέρεια μας στο επίκεντρο του επιστημονικού ενδιαφέροντος, θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον νέων επιστημόνων και θα παρέχουν δεδομένα προς αξιοποίηση όχι μόνο από την επιστημονική κοινότητα, αλλά από την κοινωνία συνολικά. Όραμα μας είναι να γίνουμε μια σύγχρονη Περιφέρεια που λαμβάνει τεκμηριωμένες αποφάσεις βάση αξιόπιστων δεδομένων. Αυτή είναι η καρδιά του σχεδιασμού μας. Δίνουμε στον τόπο μας εκείνα τα χαρακτηριστικά, που τον καθιστούν σημείο αναφοράς για την Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη».

O ίδιος συμπλήρωσε ότι «Τα τελευταία χρόνια, γνωρίζει σημαντική άνθιση ο τουριστικός κλάδος. Οι μετρήσεις των διελεύσεων από τους μεθοριακούς σταθμούς καταδεικνύουν ότι η επισκεψιμότητα της Περιφέρειας μας αυξάνεται συνεχώς και σε αυτό το σημείο ακριβώς πρέπει να παρέμβουμε ώστε να δώσουμε μεγαλύτερη ώθηση στο αυξανόμενο τουριστικό ρεύμα, αλλά και περισσότερες επιλογές στον τουρίστα- επισκέπτη. Πρώτα απ’ όλα πρέπει να βελτιώσουμε τις πύλες εισόδου στην Περιφέρειας μας, αρχίζοντας από το Τελωνείο των Κήπων, που δέχεται πολύ μεγάλο όγκο τουριστικής, αλλά και εμπορικής κίνησης. Ήδη έχουμε κάνει επαφές με τα αρμόδια υπουργεία και ο σχεδιασμός προχωράει με ικανοποιητικό ρυθμό».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αντίδραση και από το ΚΙΕΦ για την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου

Κάνει λόγο και για συγκάλυψη στην υπόθεση του δυστυχήματος των Τεμπών   Ανακοίνωση εξ…