Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα 130 ευρώ για τους «Αδέσποτους Φίλους Ξάνθης» συγκέντρωσαν τα παιδιά του 5ου νηπιαγωγείου

130 ευρώ για τους «Αδέσποτους Φίλους Ξάνθης» συγκέντρωσαν τα παιδιά του 5ου νηπιαγωγείου

0

Στο πλαίσιο δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης έφτιαξαν μπισκοτάκια


«Παρατηρώ πως είναι έμφυτο στα παιδιά να αγαπούν τα ζώα και είναι ακόμα πιο εύκολο να διδαχθούν», σημειώνει στο «Ε» η Μαριάννα Μαϊδανόγλου, γραμματέας του Συλλόγου


Τα παιδιά του 5ου νηπιαγωγείου Ξάνθης έδειξαν έμπρακτα την αγάπη τους για τα ζώα μέσα από μια δράση που μαρτυρά πως παρά την μικρή τους ηλικίας γνωρίζουν βασικές έννοιες αναφορικά με τα ζώα, είναι κοντά τους και μάλιστα είναι πρόθυμα να ενημερωθούν και να τα βοηθήσουν με οποιονδήποτε τρόπο μπορούν.

Αυτό έκαναν, λοιπόν…

Η γραμματέας των «Αδέσποτων Φίλων Ξάνθης», Μαριάννα Μαϊδανόγλου μεταφέρει στο «Ε» τις εντυπώσεις της μετά την επαφή της με τα παιδιά, μιας και βρέθηκε στο 5ο νηπιαγωγείο με σκοπό να ενημερώσει τα παιδιά στο πλαίσιο των φιλοζωικών δράσεων στις οποίες συμμετέχει το σχολείο.

«Για να βοηθήσουν το έργο μας έφτιαξαν τα ίδια μπισκότα με τις δασκάλες και έβαλαν και ταμπελάκια με διάφορα συνθήματα με θέμα τα ζώα. Έπειτα, τα πούλησαν στους γονείς. Οι γονείς, βέβαια είναι αυτοί που βοήθησαν οικονομικά», όπως τονίζει στο «Ε».

«Ήταν μία δράση που τα χαροποίησε πολύ. Διαπίστωσα για την ακρίβεια ότι είχαν πολύ μεγάλη επίγνωση. Γενικά παρατηρώ πως είναι έμφυτο στα παιδιά να αγαπούν τα ζώα και είναι ακόμα πιο εύκολο να διδαχθούν. Επίσης, είναι εντυπωσιακό πως αντιλαμβάνονται έννοιες όπως υιοθεσία, κακοποίηση και εγκατάλειψη. Με λίγα λόγια, γνωρίζουν πώς πρέπει να φέρονται στα ζώα», υπογραμμίζει επιπροσθέτως.

Καταληκτικά, υποστηρίζει ότι η θετική ανταπόκριση δεν παύει να είναι κάτι πολύ ενθαρρυντικό.

«Άλλωστε, ήταν πολύ ήσυχα, έδειχναν ότι τους ενδιαφέρει το θέμα. Έκαναν πατουσίτσες στα χεράκια τους και μας πρόσφεραν ένα αυτοσχέδιο δώρο», επισημαίνει η Μαριάννα Μαϊδανόγλου.


Με μεγάλη αφοσίωση και αυξημένη συμμετοχή τα παιδιά ανταποκρίθηκαν σε όσα τους είπε και μοιράστηκε μαζί τους η εκπρόσωπος του Συλλόγου

Η ανάρτηση του Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Ζωοφιλικού Συλλόγου-«Αδέσποτοι Φίλοι Ξάνθης»

«5ο Νηπιαγωγείο Ξάνθης

Έφτιαξαν κουλουράκια, τα πούλησαν και μάζεψαν 130ευ για τα σκυλάκια μας

Στην εποχή του ότι να’ ναι, μια σπουδαία πράξη είναι μια ευχάριστη είδηση, ιδιαίτερα όταν οι πρωταγωνιστές είναι τόσο μικρά παιδιά.

Φιλοζωική ενημέρωση σήμερα στο 5ο νηπιαγωγείο Ξάνθης από την Μαριάννα Μαϊδανόγλου.

Τα παιδιά μαζί με τις δασκάλες τους έφτιαξαν κουλουράκια ,οι γονείς των παιδιών τα αγόρασαν και συγκεντρώθηκε το ποσόν των 130ευρώ για τα αδεσποτάκια μας.

Ευχαριστούμε αυτά τα υπέροχα παιδιά ,τους γονείς και τους δασκάλους τους!

Συγχαρητήρια!!»

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας: Στις 13 Μαΐου ξεκινά η εφαρμογή του προγράμματος «Προλαμβάνω»

Σε λίγες μέρες, 13 Μαΐου θα ξεκινήσουν τα sms στις γυναίκες για την πρόληψη του καρκίνου τ…