Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Μητσοτάκης: Δεν θα πάμε στις ευρωεκλογές χαλαρά

Μητσοτάκης: Δεν θα πάμε στις ευρωεκλογές χαλαρά

0

«Συστημένη απάντηση» για το ψήφισμα που καταγγέλλει το κράτος δικαίου στην Ελλάδα ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης


Την επιχείρηση συσπείρωσης της Νέας Δημοκρατίας εν όψει ευρωεκλογών ξεκίνησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην κοπή της πίτας του Οργανωτικού του κυβερνώντος κόμματος.

Ο κ. Μητσοτάκης όρισε ως «αντίπαλο» τη χαλαρή ψήφο. Κάλεσε τους αγρότες να ψηφίσουν ξανά ΝΔ για να διαπραγματευτεί τη νέα ΚΑΠ. Ζήτησε μάλιστα από τους νεοδημοκράτες να στείλουν στην κάλπη των ευρωεκλογών «συστημένη απάντηση» για το ψήφισμα που καταγγέλλει το κράτος δικαίου στην Ελλάδα. Ψήφισμα το οποίο, σύμφωνα με την κυβέρνηση, αποτελεί επίθεση κατά της χώρας για προεκλογικές σκοπιμότητες.

Ο πρωθυπουργός ειδικότερα καταρχήν υπενθύμισε εν όψει ευρωεκλογών τα 36 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης και ότι οι πόροι της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής για την επόμενη προγραμματική περίοδο δεν θα μειωθούν για τους Έλληνες αγρότες.

«Και καθώς έχουμε μπροστά μας και την άφιξη των αγροτών στην πρωτεύουσα, θέλω να επαναλάβω, για ακόμα μία φορά, ότι αυτή η κυβέρνηση είχε ανοιχτά και τα αυτιά της και τις πόρτες της στα δίκαια αιτήματα των αγροτών και εμείς ήμασταν αυτοί που εξασφαλίσαμε τη μόνιμη επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο και που δώσαμε τιμές ηλεκτρικού ρεύματος στους αγρότες μας πολύ χαμηλότερες από αυτές που ενδεχομένως και οι ίδιοι να περίμεναν», ανέφερε.

Ο κ. Μητσοτάκης στη συνέχεια διερωτήθηκε με νόημα: «Όταν θα έρθει η ώρα να διαπραγματευτούμε τις αλλαγές στην Κοινή Αγροτική Πολιτική -ας το σκεφτούμε αυτό πάλι ενόψει ευρωεκλογών-, αναρωτιέμαι: ποια παράταξη θέλετε να είναι δυνατή με δυνατή εκπροσώπηση στο Ευρωκοινοβούλιο; Η ΝΔ, η δοκιμασμένη παράταξη της Ευρώπης, που ξέρει να διαπραγματεύεται και να κερδίζει προς όφελος των Ελλήνων, ή κάποιοι άλλοι, των οποίων τα ευρωπαϊκά διαπιστευτήρια στην καλύτερη περίπτωση επιεικώς αμφισβητούνται;».

Υποστήριξε ότι οι ευρωεκλογές αυτές έχουν ξεχωριστή σημασία και αναφερόμενος στα περί χαλαρής ψήφου διαμαρτυρίας τόνισε: «Δεν νοείται η μεγάλη μας παράταξη να πάει σε εθνική κάλπη χαλαρά. Θα πάμε συντεταγμένα, θα πάμε για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Θα πάμε να μιλήσουμε για την Ευρώπη στην Ελλάδα, αλλά κυρίως θα πάμε να μιλήσουμε για την Ελλάδα στην Ευρώπη».

Ποιοι θα λάβουν συστημένη απάντηση στις ευρωκάλπες

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη συνέχεια στο ψήφισμα για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα.

Υποστήριξε ότι η βράβευση της χώρας από τον Economist αμφισβητεί «αυτούς οι οποίοι στο Ευρωκοινοβούλιο, με σκοπό μόνο να πλήξουν τη ΝΔ, έρχονται και συκοφαντούν, όχι τη ΝΔ, τη χώρα -προσέξτε- και βάζουν την υπογραφή τους πίσω από ψηφίσματα τα οποία ζητούν τι; Να κοπούν ευρωπαϊκοί πόροι από την Ελλάδα επειδή δήθεν υπάρχουν προβλήματα στο κράτος δικαίου».

Δήλωσε μάλιστα: «Την απάντηση κρατήστε την. Θα τη στείλουμε συστημένη στις 9 Ιουνίου δίνοντας στη ΝΔ μια μεγάλη εκλογική νίκη».

Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τα στελέχη της ΝΔ να δώσουν τη μάχη των ευρωεκλογών συντεταγμένα και να αξιοποιήσουν και το «όπλο» – όπως είπε – της επιστολικής ψήφου, υπενθυμίζοντας ότι μπορούν να ψηφίσουν επιστολικά και οι εντός επικρατείας ψηφοφόροι.

«Το στοίχημα αυτών των ευρωεκλογών είναι ίσως περισσότερο παρά ποτέ στοίχημα συμμετοχής. Πρέπει να πείσουμε τους πολίτες ότι δεν είναι μία κάλπη αδιάφορη, σίγουρα δεν είναι μία κάλπη διαμαρτυρίας. Ότι αυτό το οποίο είναι το ζητούμενο έχει πολύ μεγάλη σημασία», είπε επίσης ο πρωθυπουργός.

Αναφέρθηκε τέλος στο συνέδριο της ΝΔ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί σε δύο μήνες, τον Απρίλιο. «Θα είναι ένα συνέδριο απολογισμού της ευρωπαϊκής μας πορείας, θα είναι ένα συνέδριο γιορτής, θα είναι όμως και ένα συνέδριο πανελλαδικής επιστράτευσης του κομματικού μας μηχανισμού, των παλαιών αγωνιστών της ΝΔ, των νέων φίλων της παράταξής μας, όλων αυτών που συνενώθηκαν και δημιούργησαν αυτό το πλατύ ποτάμι του προοδευτικού εκσυγχρονισμού», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Περιφέρεια ΑΜΘ ίδρυσε την Επιτροπή Ισότητας Π.Α.Μ.Θ.

Πρόεδρος της επιτροπής θα διατελέσει η Βασιλική Παυλακάκη Την Πέμπτη 25 Απριλίου πραγματοπ…