Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Υπό σκέψη για κινητοποιήσεις οι αγρότες της ΑΜΘ

Υπό σκέψη για κινητοποιήσεις οι αγρότες της ΑΜΘ

0

Κάνουν συσκέψεις οι σύλλογοι για να μετρήσουν δυνάμειςΕκπρόσωπος αγροτικών συλλόγων ΑΜΘ, Ν. Δημόπουλος: «Εάν δεν ανταποκριθούν τα μέλη μας δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε κάτι»


Την Τρίτη στην ΕΑΣ η γενική συνέλευση αγροτών Ξάνθης


Σε διαβούλευση βρίσκονται οι αγρότες της περιφέρειας μας για το αν θα μπουν στον χορό των κινητοποιήσεων για να διεκδικήσουν τα αιτήματά τους. Έτσι την περίοδο αυτή μετρούν τις δυνάμεις τους, οι αγροτικοί σύλλογοι της περιφέρειας συγκαλούν συσκέψεις για να αποφασίσουν αν θα συμμετέχουν και ποια μορφή θα έχουν οι κινητοποιήσεις τους.  Ήδη πραγματοποίησαν σε περιφερειακό επίπεδο την πρώτη τους συνάντηση στην Χρυσούπολη της Καβάλας, στην οποία συμμετείχαν αγροτικοί και κτηνοτροφικοί σύλλογοι από όλη την Περιφέρεια.

Εκπρόσωπος αγροτικών συλλόγων ΑΜΘ, Ν. Δημόπουλος: «Εάν δεν ανταποκριθούν τα μέλη μας δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε κάτι»

Όπως μας ανέφερε ο Νίκος Δημόπουλος, πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Καβάλας και εκπρόσωπος όλων των συλλόγων της ΑΜΘ: « Στην σύσκεψη αποφασίστηκε όλοι οι σύλλογοι να κάνουν συσκέψεις και να αποφασίσουμε πως θα κινηθούμε. Θέλουμε να δούμε τι ανταπόκριση υπάρχει από τα μέλη μας. Εάν δεν ανταποκριθούν δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε κάτι.  Έχουμε πολύ σοβαρά προβλήματα και οι γεωργοί και οι  κτηνοτρόφοι και πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να μας ακούσουν. Οι γεωργοί με την νέα ΚΑΠ πήραν τις μισές επιδοτήσεις που έπαιρναν και οι κτηνοτρόφοι είναι αντιμέτωποι με αθρόες ελληνοποιήσεις και απουσία ελέγχων. Η τιμή του γάλακτος πέφτει, πολλοί δεν πληρώνονται από τις εταιρείες. Η πολιτεία δεν μας ακούει. Πρέπει με κάποιο τρόπο να πιέσουμε, να διεκδικήσουμε αλλά αυτό δεν γίνεται αν δεν υπάρχει μαζικότητα. Δεν είμαστε διατιθεμένοι να επαναληφθούν όσα έγιναν το 2016. Τότε που συμμετείχαμε στις κινητοποιήσεις και τελικά άλλοι συνάδελφοί μας στα μπλόκα έτρεχαν να συναντήσουν τον Τσίπρα για να πάρουν το ψίχουλο 1 λεπτού στο πετρέλαιο και να είναι όλοι ικανοποιημένοι. Από τότε δεν ξαναβγήκαμε στους δρόμους», θυμάται ο κ. Δημόπουλος.

 Την Τρίτη στην ΕΑΣ η γενική συνέλευση αγροτών Ξάνθης

Ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Ξάνθης Κώστας Δαλάτσης είχε χθες συνάντηση με μέλη του συλλόγου. Όπως μας ανέφερε αποφασίστηκε γενική συνέλευση την προσεχή Τρίτη το απόγευμα στις 7 μ.μ.  στην αίθουσα της ΕΑΣ Ξάνθης. Στην σύσκεψη θα αποφασιστεί η συμμετοχή και η μορφή των κινητοποιήσεων.


Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όχι λιγότερο από 14 ευρώ το αρνί στο τσιγκέλι του κρεοπωλείου

«Τσιμπημένο» κατά ένα ευρώ τουλάχιστον από πέρυσι – Τρίβουν τα χέρια τους φέτος οι π…