Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Καθοριστικό 4ήμερο για τη Νέα Αριστερά

Καθοριστικό 4ήμερο για τη Νέα Αριστερά

0

Οι επόμενες κινήσεις και τα «ανοίγματα» του χώρου


Ένα 4ήμερο που πιθανότατα θα καθορίσει πολλά για την περαιτέρω πορεία της Νέας Αριστεράς ξεκίνησε χθες, αφού μπαίνει στην τελική ευθεία για την διαμόρφωση ενός πολιτικού φορέα. Αυτού που θα έχει ως κοινοβουλευτική εκπροσώπηση την 11μελή κοινοβουλευτική ομάδα που συστήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου με πρόεδρο τον Αλέξη Χαρίτση.

Η σύσκεψη στελεχών της Νέας Αριστεράς

Χθες και σήμερα στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων πραγματοποιείται σύσκεψη στελεχών από όλη τη χώρα με απώτερο στόχο την διενέργεια Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης στα τέλη Φεβρουαρίου από όπου αναμένεται να προκύψει η τελική οργανωτική συγκρότηση του χώρου. Στην σύσκεψη αυτή θα μετέχουν στελέχη που αποχώρησαν πρόσφατα από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ πάνω από 60 πρώην βουλευτές, συνδικαλιστικά στελέχη, ακαδημαϊκοί, αλλά και προσωπικότητες από τον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ουσιαστικά δηλαδή πρόκειται για τον πυρήνα στελεχών που φιλοδοξεί να αποτελέσει την «καρδιά» του νέου πολιτικού φορέα με ορίζοντα φυσικά τις επικείμενες ευρω-εκλογές του Ιουνίου.

Στις διήμερες εργασίες της συνδιάσκεψης την διαδικασία θα ανοίξει ο πρόεδρος της Κ.Ο Αλέξης Χαρίτσης, ενώ ο Νάσος Ηλιόπουλος αναμένεται να παραθέσει το προτεινόμενο πρόγραμμα για την οργανωτική συγκρότηση του χώρου. Η διαδικασία αυτή θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Δευτέρα σε εκδήλωση στην Καλαμάτα όπου ο Αλέξης Χαρίτσης θα συμμετέχει σε εκδήλωση – συζήτηση του χώρου στην οποία θα μετάσχει και ο καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου Δημήτρης Χριστόπουλος.

Στη Νέα Αριστερά δεν κρύβουν ότι η εκδήλωση αυτή και ιδίως η παρουσία του κοσμήτορος της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών συνιστά ουσιαστικά το «άνοιγμα» της Νέας Αριστεράς και σε πολιτικά πεδία πέραν των αποχωρησάντων από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα την ερχόμενη εβδομάδα έχουν προγραμματιστεί από την Νέα Αριστερά συνελεύσεις φίλων του κόμματος σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Ήδη έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις τέτοιου τύπου στα Γιάννενα, την Φλώρινα, την Κρήτη και την Πελοπόννησο ενώ θα οργανωθούν και άλλες στις υπόλοιπες περιφέρειες. Ήδη άλλωστε από τα τέλη Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε ανάλογη εκδήλωση στην Θεσσαλονίκη.

Στο κίνημα εναντίον των ιδιωτικών πανεπιστημίων

Αυτά ενώ η Νέα Αριστερά δεν φαίνεται να «ποντάρει» μόνον στις οργανωτικές κινήσεις της αλλά και στην ώσμωση με τις κινηματικές διαδικασίες που καταγράφονται στην κοινωνία με αιχμή την δημιουργία μετώπου αντίσταση στην επικείμενη ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης που προωθείται με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Αξίζει να επισημανθεί πως από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε η συγκεκριμένη κυβερνητική πρόθεση η Νέα Αριστερά διαφοροποιήθηκε τόσο από το ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΠΑΣΟΚ τονίζοντας πως τίθεται ζήτημα μετώπου αντίστασης στα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στο χθεσινό της κάλεσμα για συμμετοχή στις φοιτητικές και εκπαιδευτικές κινητοποιήσεις «τασσόμαστε απέναντι στις σκληρές νεοφιλελεύθερες πρακτικές της κυβέρνησης που δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες της εποχής μας. Στεκόμαστε στο πλευρό όλων όσων αντιδρούν και καλούμε σε ένα μέτωπο ανυπακοής όλου του αριστερού και προοδευτικού κόσμου».

Στην πολιτική διάσταση του ζητήματος αναφέρθηκε πρόσφατα ο Αλέξης Χαρίτσης, από την Πάτρα και την εκδήλωση μνήμης για την δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα. Σημειώνοντας πως «όλες οι Αριστερές δυνάμεις, όλες οι Προοδευτικές δυνάμεις οφείλουν να δώσουν αυτή τη μάχη χωρίς αστερίσκους για να μην παραβιαστεί το Σύνταγμα, για να διασφαλιστεί ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης». Τονίζοντας πως «η Νέα Αριστερά είναι δύναμη της σύγχρονης, δημοκρατικής, μαχόμενης Αριστεράς η οποία θέλει να διαμορφώσει νέες συνθήκες κοινωνικής δυναμικής».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αντίδραση και από το ΚΙΕΦ για την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου

Κάνει λόγο και για συγκάλυψη στην υπόθεση του δυστυχήματος των Τεμπών   Ανακοίνωση εξ…