Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μ. Τσέπελης: «ΘΛΕ και Ξανθιώτικο Καρναβάλι είναι έννοιες ταυτόσημες»

Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μ. Τσέπελης: «ΘΛΕ και Ξανθιώτικο Καρναβάλι είναι έννοιες ταυτόσημες»

0

«Όλοι θα δουλέψουμε για τον κοινό σκοπό. Να φέρουμε το καλύτερο αποτέλεσμα»


 Παραδοσιακό γλέντι  με νεανικά σχήματα – Πολλά χορευτικά δρώμενα μεταξύ των εκδηλώσεων


 Το πρώτο μεγάλο στοίχημα για την νέα δημοτική αρχή της Ξάνθης είναι σίγουρα η διοργάνωση του κορυφαίου θεσμού του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού των Θρακικών Λαογραφικών γιορτών. Απομένουν μόνο δύο μήνες γι’ αυτό και οι ρυθμοί  προετοιμασίας μπήκαν σε εντατική τροχιά. Έχουν γίνει ήδη δύο ξεχωριστές συνεδριάσεις της Οργανωτικής Επιτροπής με τους Πολιτιστικούς αλλά και τους Λαογραφικούς συλλόγους που καλούνται να καλύψουν και τα δύο σκέλη του θεσμού, τα καρναβαλικά και τα λαογραφικά δρώμενα.

Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μ. Τσέπελης: «Όλοι θα δουλέψουμε για τον κοινό σκοπό. Να φέρουμε το καλύτερο αποτέλεσμα»

Μιλώντας στο «Ε» ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μιχάλης Τσέπελης τόνισε ότι η προσέγγιση της νέας δημοτικής αρχής στον διττό χαρακτήρα του θεσμού βασίζεται στην ισοτιμία και στην ίδια βαρύτητα του Καρναβαλιού με τις ΘΛΕ: «ΘΛΕ και Ξανθιώτικο Καρναβάλι είναι έννοιες ταυτόσημες. Τις αντιμετωπίζουμε με την ίδια βαρύτητα και σημασία. Συναποτελούν και τροφοδοτούν τον κορυφαίο θεσμό της πόλης μας. Γι’ αυτό καλέσαμε και τους πολιτιστικούς και τους λαογραφικούς συλλόγους σε δύο συσκέψεις για να ακούσουμε τις προτάσεις τους. Οι συσκέψεις πραγματοποιήθηκαν σε πολύ καλό κλίμα με εμφανή την καλή διάθεση για συνεργασία. Όλοι θα δουλέψουμε για το κοινό σκοπό. Να φέρουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Είναι γεγονός ότι ο χρόνος προετοιμασίας είναι λίγος, επίσης είμαστε σε μια μεταβατική περίοδο από την κατάργηση του  Κέντρου Πολιτισμού και έχουμε δυσκολίες σ’ αυτό το κομμάτι, ωστόσο θα κάνουμε το καλύτερο. Ήδη οι καλλιτέχνες δουλεύουν τα άρματα και εμείς θέτουμε σε οργανωτική τροχιά τις εκδηλώσεις που αποφασίσαμε».

Παραδοσιακό γλέντι  με νεανικά σχήματα – Πολλά χορευτικά δρώμενα

Ειδικότερα όπως ανέφερε ο κ. Τσέπελης μετά από πρόταση των Λαογραφικών συλλόγων θα διοργανωθεί την Κυριακή 3 Μαρτίου στην κεντρική πλατεία παραδοσιακό γλέντι με νεανικά μουσικά σχήματα που διασκευάζουν παραδοσιακά τραγούδια και έχουν μεγάλη απήχηση και στο νεανικό κοινό. Το δε Σάββατο την  πρώτη μέρα της έναρξης θα διοργανωθούν χοροί από συλλόγους σε διάφορα σημεία της πόλης με κοινό προορισμό την κεντρική πλατεία. Επίσης θα γίνουν κανονικά οι παρελάσεις.


Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

O συγγραφέας Θανάσης Μουσόπουλος διαβάζει ποιήματα του Κώστα Ταβουλτσίδη

Η εκδήλωση αφιερωμένη στην ποίηση του Κώστα Ταβουλτσίδη πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Απρ…