Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Παζάρι την Τετάρτη με άδεια από την…σημαία!

Παζάρι την Τετάρτη με άδεια από την…σημαία!

0

Ενημέρωσαν τον δήμο προφορικά την Παρασκευή οι μικροπωλητές αλλά δεν πήραν άδεια για έκτακτο Παζάρι


Παρόλα αυτά έστησαν τους πάγκους γράφοντας στα …παλιά τους τα παπούτσια την απόφαση του δήμου – Αναφορά από τον Εμπορικό σύλλογο Ξάνθης: «Ζητήσαμε να τηρηθεί η νομιμότητα»


Ωσάν να ήταν Σάββατο λειτούργησε χθες Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου η Λαϊκή αγορά στο χώρο του Παζαριού Ξάνθης. Οι μικροπωλητές εμπορικών ειδών ένδυσης, υπόδησης και λευκών ειδών και όχι όμως παραγωγοί αγροτικών ειδών, έστησαν κανονικά τους πάγκους τους και ο κόσμος που ενημερώθηκε από στόμα σε στόμα ότι πρόκειται να λειτουργήσει παζάρι μεσοβδομαδιάτικα άρχισε κανονικά να προσέρχεται και να ψωνίζει. Και δεν θα υπήρχε κανένα ζήτημα αν ουσιαστικά δεν επρόκειτο για μια παράνομη λειτουργία χωρίς άδεια από τον αρμόδιο φορέα που είναι ο δήμος αλλά άδεια από την …σημαία!



Ενημέρωσαν τον δήμο προφορικά την Παρασκευή αλλά δεν πήραν άδεια για έκτακτο Παζάρι

Ειδικότερα όπως πληροφορηθήκαμε αρμοδίως από τον δήμο Ξάνθης υπήρχε προφορικό αίτημα την περασμένη Παρασκευή από τον πρόεδρο του σωματείου μικροπωλητών λαϊκής αγοράς για λειτουργία του παζαριού την Τετάρτη (χθες) χωρίς κάποια αιτιολογία καθόσον το παζάρι του Σαββάτου λειτούργησε κανονικά. Να θυμίσουμε ότι λειτούργησε έκτακτο παζάρι την προπερασμένη Τετάρτη κατόπιν άδειας από τον δήμο, επειδή λόγω κακοκαιρίας αναβλήθηκε το καθιερωμένο παζάρι του προπερασμένου Σαββάτου. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ενημέρωσε τον πρόεδρο ότι δεν μπορεί να χορηγηθεί άδεια για νέα έκτακτη λαϊκή αγορά καθόσον απαιτείται και απόφαση δημοτικού συμβουλίου ή να συντρέχουν λόγοι για να χορηγηθεί άδεια με απόφαση δημάρχου για έκτακτη λειτουργία όπως ορίζεται από τον Κανονισμό λειτουργίας. Έτσι το αίτημα απορρίφθηκε.

Ωστόσο αυτό δεν φάνηκε να πτοεί τους μικροπωλητές που έστησαν τελικά τους πάγκους τους, χωρίς άδεια, αδιαφορώντας για την παρανομία που διαπράττουν και τις επιπτώσεις της.

Εμπορικός σύλλογος Ξάνθης: «Ζητήσαμε να τηρηθεί η νομιμότητα»

Έτσι ο Εμπορικός Σύλλογος Ξάνθης ως έχων έννομο συμφέρον υπέβαλλε Αναφορά προς την Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης διαμαρτυρόμενος για την έκτακτη λειτουργία του παζαριού και χωρίς άδεια από τον δήμο ζητώντας παρέμβαση. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Νίκος Γρηγοριάδης, ο σύλλογος είναι υποχρεωμένος να προασπίσει τα συμφέροντα των μελών του που υφίστανται αθέμιτο ανταγωνισμό και την ώρα που η αγορά της Ξάνθης είναι άδεια το παζάρι που άνοιξε έκτακτα και χωρίς άδεια είναι γεμάτο: «Έχουμε να ανταγωνιστούμε κάθε μέρα και ένα παζάρι μέσα στον νομό μας. Τώρα έχουμε και τα έκτακτα και χωρίς άδεια. Ζητήσαμε να τηρηθεί η νομιμότητα», σημείωσε ο κ. Γρηγοριάδης.

Αναζητήσαμε τον πρόεδρο του σωματείου μικροπωλητών ωστόσο δεν ανταποκρίθηκε στα επίμονα τηλεφωνήματά μας.

Στα παλιά τους τα παπούτσια…η απόφαση του δήμου

Να σημειώσουμε ότι αυτό που προξενεί αλγεινή εντύπωση είναι ότι κάποιοι γράφουν στα …παλιά τους τα παπούτσια τις αποφάσεις του δήμου και αδιαφορούν αν είναι παράνομοι ή όχι θέτοντας σε προτεραιότητα τα προσωπικά τους συμφέροντα, εκμεταλλευόμενοι ίσως το μεταίχμιο διοίκησης από την νέα δημοτική αρχή. Αυτό ως μήνυμα είναι πολύ επικίνδυνο για μια ευνομούμενη κοινωνία και είναι απριόρι καταδικαστέο όπως και ότι πρέπει να γνωρίζουν ότι ο δήμος έχει συνέχεια.!


Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όχι λιγότερο από 14 ευρώ το αρνί στο τσιγκέλι του κρεοπωλείου

«Τσιμπημένο» κατά ένα ευρώ τουλάχιστον από πέρυσι – Τρίβουν τα χέρια τους φέτος οι π…