Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ «ΟΧΙ» με αιχμές από το Εθνικό Αστεροσκοπείο σε Μητσοτάκη

«ΟΧΙ» με αιχμές από το Εθνικό Αστεροσκοπείο σε Μητσοτάκη

0

Με μια γεμάτη νόημα ανάρτηση στο facebook, ο διευθυντής και πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΑΑ απορρίπτει την αδιανόητη δήλωση Μητσοτάκη περί ένταξης της ΕΜΥ και το Εθνικού Αστεροσκοπείου στην Πολιτική Προστασία

Πλήθος ερωτημάτων και αντιδράσεων προκάλεσε μια αποστροφή του λόγου του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη ΔΕΘ, με την οποία προανήγγειλε ότι η ΕΜΥ και το Εθνικό Αστεροσκοπείο θα ενταχθούν στην Πολιτική Προστασία, με πρόσχημα την… αποτελεσματικότερη διαχείριση έκτακτων καταστάσεων.

Πέρα από τη σφοδρή κριτική που ήρθε από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι λίγοι εκείνοι που είδαν με πολύ κακό μάτι την κίνηση αυτή, καθώς, εδώ και αρκετές ημέρες είναι σε εξέλιξη ακόμη μια προσπάθεια απαξίωσης των Ανεξάρτητων Αρχών (τουλάχιστον εκείνων που δεν ελέγχονται από το Μαξίμου). Είναι, εξάλλου, πολύ νωπές οι αιχμές του Κυριάκου Μητσοτάκη (και γαλάζιων στελεχών) προς το Εθνικό Αστεροσκοπείο με αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου.

Στις νέες αδιανόητες δηλώσεις του πρωθυπουργού απάντησε (όπως είχε συμβεί και στις αρχές Σεπτέμβρη) το ΕΑΑ μέσω του διευθυντή και προέδρου του. Ο Μανώλης Πλειώνης, με μια ανάρτηση στη σελίδα Facebook του Αστεροσκοπείου, λέει «όχι» στην πρόταση/επιθυμία του Κ. Μητσοτάκη υπογραμμίζοντας ότι απαιτείται συστράτευση όλων των αρμοδίων, αλλά «ο καθένας από το δικό του μετερίζι» για να συμπληρώσει ότι σε διαφορετική περίπτωση «είναι πιθανό να οδηγηθούμε πάλι σε αναποτελεσματικότητα, ανεξάρτητα από τις προθέσεις».

Ο κ. Πλειώνης, μάλιστα, προσθέτει με νόημα «θα ήταν κοινοτοπία να αναφέρω την κατάκτηση του Δυτικού Πολιτισμού ότι η επιστήμη και η ερευνητική διαδικασία απαιτεί ελεύθερο ακαδημαϊκό περιβάλλον για να πραγματωθεί» και επισημαίνει ότι θα επιδιώξει άμεσα συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αντίδραση και από το ΚΙΕΦ για την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου

Κάνει λόγο και για συγκάλυψη στην υπόθεση του δυστυχήματος των Τεμπών   Ανακοίνωση εξ…