Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Για ποιο λόγο αντιδρούν οι φωτογράφοι για τις νέες ταυτότητες;

Για ποιο λόγο αντιδρούν οι φωτογράφοι για τις νέες ταυτότητες;

0

Στο «Ε» μιλάει η Παρασκευή Φανίδου, Πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών Φωτογράφων Ν. Ξάνθης «Κύκλωψ»

«Όχι στο μονοπώλιο της φωτογράφισης όσον αφορά στις νέες ταυτότητες», τονίζει η ίδια

Την συμμετοχή του στην πανελλήνια απεργιακή κινητοποίηση αποφάσισε το Σωματείο Επαγγελματιών Φωτογράφων Ν. Ξάνθης σήμερα Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου. Επιπλέον θα διεξαχθεί συγκέντρωση στην είσοδο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών για τα σχέδια της κυβέρνησης.

Το «Ε» μίλησε με την Παρασκευή Φανίδου, πρόεδρο του Σωματείου Επαγγελματιών Φωτογράφων Ν. Ξάνθης «Κύκλωψ» ώστε να αποτυπώσουμε τα αιτήματα του επαγγελματικού κλάδου των φωτογράφων απέναντι στην ΚΥΑ για τις νέες ταυτότητες.

Με την νέα ΚΥΑ μειώνεται δραστικά το εισόδημα των φωτογράφων

Η κα Φανίδου υπογραμμίζει ότι «κύριο αίτημα των φωτογράφων είναι να μην γίνεται η φωτογράφιση των πολιτών για τις νέες ταυτότητες εντός των αστυνομικών τμημάτων. Σε πρώτο χρόνο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φωτογράφων είχε έρθει σε συμφωνία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την δημιουργία του myFoto.gov προκειμένου να διασφαλίζεται η ποιότητα και να αποτρέπεται η φοροδιαφυγή και ως κρατικός σχεδιασμός θα επεκτεινόταν και στις νέες ταυτότητες. Αυτό, όπως καταλαβαίνεται, δεν έγινε και αντ’ αυτού το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εγκατέστησε εξοπλισμό μέσα στα αστυνομικά τμήματα με αποτέλεσμα την επιβάρυνση των αστυνομικών αλλά και την μείωση του δικού μας εισοδήματος».

Οι φωτογράφοι λένε ΌΧΙ στο παράβολο των 10 ευρώ για τις νέες ταυτότητες

Η πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών Φωτογράφων Ν. Ξάνθης επισημαίνει ότι «ζητάμε να μην υπάρχει παράβολο για την έκδοση της νέας ταυτότητας. Μέχρι τώρα η ταυτότητα είναι ένα απαραίτητο κρατικό έγγραφο το οποίο είναι δωρεάν καθότι υποχρεωτικό. Τώρα πλέον θα υπάρχει ένα παράβολο της τάξης των 10 ευρώ το οποίο θα επιβαρύνει επιπλέον τους πολίτες. Είμαστε ενάντια σε άλλο ένα εισπρακτικό μέσο.

Όσον αφορά στην προμήθεια του εξοπλισμού των αστυνομικών τμημάτων, η κα Φανίδου τονίζει ότι «τα ερωτήματα είναι πολλά. Πως έγινε αυτή η προμήθεια; Με τι κόστος; Από ποιες εταιρίες; Να ξέρετε ότι δεν έχει γίνει διαγωνισμός για αυτή την προμήθεια. Παρόλες τις επιστολές που έχουμε στείλει, δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση».

Θα υπάρξει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων

«Αν δεν υπάρξει απάντηση από το αρμόδιο υπουργείο, θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις και θα προβούμε σε νέες απεργίες και συγκεντρώσεις. Στις μεγαλουπόλεις γίνεται ήδη αυτό, ήρθε ο καιρός να τους στηρίξουμε και εμείς στην επαρχία και να συνδράμουμε στον αγώνα τους», αναφέρει η Παρασκευή Φανίδου.

Παύλος Μαραγκός
pmaragkos@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δωρεά υλικών και μέσων στο δήμο Ξάνθης για την πυροπροστασία του περιαστικού δάσους

Τίθεται προς έγκριση σήμερα, σε έκτακτη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής   Σήμερα, …