Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Καλάθι του Νοικοκυριού: Επίσημη παράταση μέχρι το τέλος του 2023

Καλάθι του Νοικοκυριού: Επίσημη παράταση μέχρι το τέλος του 2023

0

Παραμένουν ψηλά οι τιμές των τροφίμων

Μέχρι το τέλος του 2023 παρατείνεται το μέτρο του Καλαθιού του Νοικοκυριού, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Ανάπτυξης την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται σε αυτή, η πρωτοβουλία «Καλάθι του νοικοκυριού» θα συνεχιστεί μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2023.

Παράλληλα, θα επεκταθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2023 το μέτρο του μέγιστου περιθωρίου κέρδους για τις επιχειρήσεις που εμπορεύονται βασικά καταναλωτικά προϊόντα και καύσιμα προκειμένου να αντιμετωπιστούν φαινόμενα αθέμιτης κερδοφορίας εις βάρος των καταναλωτών, καταλήγει η ανακοίνωση.

Το «σήμα» για τη συνέχιση των μέτρων το έδωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησης, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «μέλημα μας θα είναι η δρομολόγηση οικονομικής ανακούφισης των πολιτών, η εξακολούθηση της αντιμετώπισης του επίμονου προβλήματος της ακρίβειας ειδικά στα τρόφιμα».

Η συνέχιση των μέτρων κατά της ακρίβειας κρίνεται επιβεβλημένη, καθώς παρά την αποκλιμάκωση του πληθωρισμού οι τιμές τροφίμων συνεχίζουν να αυξάνεται με διψήφιους ρυθμούς σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Πόσο μάλλον όταν δεν αναμένεται σημαντική αποκλιμάκωση των τιμών στα ράφια των σούπερ μάρκετ με τους ειδικούς της αγοράς να εκτιμούν πως οι ανατιμήσεις δύσκολα θα σταματήσουν πριν το τελευταίο τρίμηνο του έτους

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εφορία: Στην «παγίδα» των τεκμηρίων πάνω από 1,5 εκατ. φορολογούμενοι

Ένα στα δύο νοικοκυριά δηλώνουν ετήσια εισοδήματα κάτω από 10.000 ευρώ Ένας στους τέσσερις…