Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Στα σκαριά νέο φωτοβολταϊκό στην Ξάνθη

Στα σκαριά νέο φωτοβολταϊκό στην Ξάνθη

0

Το έργο αφορά στην κατασκευή και λειτουργία ενός φωτοβολταϊκού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 24,89MW στη θέση «ΑΓΕΛΗ» του Τοπείρου

Προχωράει με σταθερό βηματισμό το έργο για νέο φωτοβολταϊκό σταθμό ισχύος 24,89 MW στην Ξάνθη.

Πιο αναλυτικά , σύμφωνα με το ypodomes.gr, το πρότζεκτ εξασφάλισε την έγκριση περιβαλλοντικών όρων (ΑΕΠΟ) από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και συνεχίζει την πορεία του. Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η «ΙΔΕΑ ΦΩΣ 2 ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ».

Το έργο αφορά στην κατασκευή και λειτουργία ενός φωτοβολταϊκού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 24,89MW στη θέση «ΑΓΕΛΗ» της Δ.Ε. Τοπείρου Δήμου Ξάνθης, σύμφωνα με την υπ’ αριθμό 2523/2021 Βεβαίωση παραγωγού από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας

Οι Φ/Β συλλέκτες-πλαίσια συλλέγουν την ηλιακή ενέργεια, με τη μορφή ηλιακού φωτός και την μετατρέπουν σε συνεχές ηλεκτρικό ρεύμα μεταβαλλόμενης τάσεως. Ο εν λόγω σταθμός θα λειτουργεί ως ανεξάρτητη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής και θα είναι συνδεδεμένος με το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας με όλες τις αναγκαίες γραμμές διασύνδεσης και τις απαραίτητες εγκαταστάσεις προστασίας, ελέγχου κλπ.

Τα φωτοβολταϊκά πλαίσια θα αναπτυχθούν σε δύο γήπεδα συνολικής έκτασης 254.848,91τ.μ. και ο υποσταθμός θα κατασκευαστεί σε γήπεδο επιφάνειας 10.901τ.μ.

Για τις ανάγκες του έργου θα κατασκευαστεί νέος υποσταθμός (Υ/Σ) 33/150KV στη θέση «Τοξότες» προκειμένου να συνδεθεί ο φωτοβολταϊκός σταθμός με το ελληνικό Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας. Ο Φ/Β Σταθμός θα συνδεθεί με τον Υ/Σ με δίκτυο Μέσης Τάσης (ΜΤ) που θα αποτελείται από ένα (1) κύκλωμα με καλώδιο ΜΤ, ονομαστικής τάσης 33 kV.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όχι λιγότερο από 14 ευρώ το αρνί στο τσιγκέλι του κρεοπωλείου

«Τσιμπημένο» κατά ένα ευρώ τουλάχιστον από πέρυσι – Τρίβουν τα χέρια τους φέτος οι π…