Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγροτικά Αναδασμός Ερασμίου: 32.000 στρέμματα για 1.000 δικαιούχους

Αναδασμός Ερασμίου: 32.000 στρέμματα για 1.000 δικαιούχους

0

Αναρτήθηκαν σήμερα οι οριστικοί πίνακες  – 10 μέρες για ενστάσεις

 

Θα αργήσει η παράδοση των τίτλων ιδιοκτησιών

 

Τα νέα κτήματά τους έχουν τη δυνατότητα να δουν σήμερα οι κτηματίες του Ερασμίου στους οριστικοποιημένους πίνακες του αναδασμού όπως καταρτίστηκαν από την Επιτροπή Αναδασμού που πλέον ολοκληρώνει το έργο της στο αγρόκτημα Ερασμίου. Ένα έργο δύσκολο και χρονοβόρο λόγω των ιδιαιτεροτήτων αυτού του αναδασμού που μετρά 30 χρόνια προσπάθειας για την ολοκλήρωσή του!

32.000 στρέμματα ο αναδασμό στο Εράσμιο – 950 – 1000 οι αιτήσεις δικαιούχων

Έτσι σήμερα 14 Ιουνίου 2023 ημέρα Τετάρτη και ώρα 9:00 παρόντος του αντιπεριφερειάρχη κ. Κώστα Κουρτίδη, των μελών της επιτροπής  Αναδασμού, του αναδόχου και των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων θα γίνει η ανάρτηση του διαγράμματος του αναδασμού του Ερασμίου με τον κτηματολογικό πίνακα. Όπως μας εξήγησε ο κ. Κουρτίδης οι κάτοικοι θα έχουν την δυνατότητα να δουν την θέση της ιδιοκτησία τους. Ο αναδασμός αφορά κατανομή 32.000 στρεμμάτων και έχουν γίνει 950 – 1.000 αιτήσεις από αντίστοιχους δικαιούχους. Ο κ. Κουρτίδης χαρακτήρισε σημαντικό και μεγαλόπνοο το έργο του αναδασμού με αναπτυξιακό χαρακτήρα για τον πρωτογενή τομέα, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του  που ένα τέτοιο έργο ολοκληρώνεται επί των ημερών του: «Η Περιφέρεια Α.Μ.Θ. υλοποιεί το σημαντικό αυτό έργο του Πρωτογενούς τομέα», υπογράμμισε.

10 μέρες για ενστάσεις

Όσοι δικαιούχοι έχουν οποιεσδήποτε ενστάσεις επί της χωροταξίας έχουν την δυνατότητα να υποβάλλουν ενστάσεις εντός  του διαστήματος των 10 ημερών από σήμερα. Η Επιτροπή Αναδασμού αφού τις εξετάσει και αξιολογήσει θα αναρτήσει πλέον τις αποφάσεις της και στην συνέχεια τα κτήματα θα παραδοθούν στους δικαιούχους. Έτσι από την νέα καλλιεργητική περίοδο που ξεκινά τον Οκτώβριο – Νοέμβριο οι αγρότες του Ερασμίου θα καλλιεργήσουν στα νέα τους χωράφια μειώνοντας σημαντικό το κόστος καθόσον δεν θα είναι αναγκασμένοι να τρέχουν από στρέμμα σε στρέμμα για να οργώσουν αλλά θα τα έχουν όλα μαζί συγκεντρωμένα.

Θα αργήσει η παράδοση των τίτλων ιδιοκτησιών

Η τελευταία φάση περιλαμβάνει την απόδοση των τίτλων ιδιοκτησίας για να γίνει η εγγραφή τους στο Κτηματολόγιο. Αυτό θα γίνει από την Διεύθυνση Γεωργίας της Π. Ε. Ξάνθης. Μια χρονοβόρα πολύπλοκη διαδικασία με αρκετή γραφειοκρατία καθώς απαιτεί ΦΕΚ και υπογραφές υπουργών. Μια διαδικασία που ωστόσο όπως επεσήμανε ο κ. Κουρτίδης δεν δημιουργεί προβλήματα στους αγρότες γιατί δεν επηρεάζει τα δικαιώματά τους ούτε τις επιδοτήσεις που παίρνουν.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αγροτικά
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όχι λιγότερο από 14 ευρώ το αρνί στο τσιγκέλι του κρεοπωλείου

«Τσιμπημένο» κατά ένα ευρώ τουλάχιστον από πέρυσι – Τρίβουν τα χέρια τους φέτος οι π…