Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Εκδήλωση μνήμης και τιμής από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καβάλας και τη ΓΣΕΕ για τα 100 χρόνια εργατικών αγώνων στην Καβάλα

Εκδήλωση μνήμης και τιμής από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καβάλας και τη ΓΣΕΕ για τα 100 χρόνια εργατικών αγώνων στην Καβάλα

0

Τιμήθηκε ο Δήμος Καβάλας για τη διαχρονική προσφορά του στους εργαζόμενους της πόλης

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, τιμήθηκε το πρωί της Κυριακής 7 Μαΐου 2023, κατά τη διάρκεια επετειακής εκδήλωσης από τη διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καβάλας, για τη διαχρονική στήριξη του Δήμου Καβάλας στους εργαζόμενους της πόλης. Τιμητικές πλακέτες έλαβαν επίσης ο Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος και ο Πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας Καβάλας, Ξενοφών Κροκίδης, διότι οι φορείς που εκπροσωπούν, συνέδραμαν στη δημιουργία ανθρώπινων συνθηκών ζωής, οργάνωσαν συσσίτια διατροφής και προσέφεραν τις υπηρεσίες τους όταν η φυματίωση “θέριζε” τους καπνεργάτες, τα πρώτα δύσκολα χρόνια μετά την έλευση των προσφύγων στην Καβάλα.

Ακολούθησε η ειδική βράβευση του Αντιπροέδρου της ΓΣΕΕ, Δημήτρη Ταχματζίδη, ο οποίος εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της Συνομοσπονδίας, Γιάννη Παναγόπουλο (απουσίαζε για λόγους υγείας) και των διατελεσάντων Προέδρων και Γενικών Γραμματέων του Ε.Υ.Κ. για τη συμμετοχή τους στο Συνδυκαλιστικό Κίνημα του Νομού.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε το λεύκωμα του ΙΝ.Ε. της ΓΣΕΕ, για την ιστορική διαδρομή του Εργατικού Κέντρου Καβάλας.

Η προβολή των κατακτήσεων του εργατικού κινήματος στην Καβάλα και των ουσιαστικών παρεμβάσεων της Εκκλησίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης και του ιατρικού κόσμου της περιοχής, ξεκίνησε μ’ έναν συγκινητικό θεατρικό μονόλογο της Έφης Πριμικυρλίδου.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Περιφέρεια ΑΜΘ ίδρυσε την Επιτροπή Ισότητας Π.Α.Μ.Θ.

Πρόεδρος της επιτροπής θα διατελέσει η Βασιλική Παυλακάκη Την Πέμπτη 25 Απριλίου πραγματοπ…