Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Κυριάκος Μητσοτάκης: Μέτρα €4 δισ. για τον εισαγόμενο πληθωρισμό

Κυριάκος Μητσοτάκης: Μέτρα €4 δισ. για τον εισαγόμενο πληθωρισμό

0

Θα ενεργοποιηθούν 300.000 στρέμματα που είναι σε αγρανάπαυση

Την πρόσθετη στήριξη των παραγωγών για λιπάσματα και ζωοτροφές, αλλά και την καλλιέργεια σε 300.000 στρέμματα που είναι σε αγρανάπαυση προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες σε ηλιέλαιο, ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο χθεσινό (29/3) Υπουργικό Συμβούλιο.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι τα μέτρα κατά του εισαγόμενου πληθωρισμού αγγίζουν πια σχεδόν τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ και συνεχίζονται σε τέσσερις κατευθύνσεις.

Όπως είπε, πέραν των τεσσάρων μέτρων που ανακοινώθηκαν πριν από μερικές ημέρες για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων «θα προστεθούν και άλλες για την επάρκεια της αγοράς, για κάποιες εισαγωγές από εμπόλεμα κράτη, οι οποίες τώρα θα πρέπει να αναζητηθούν αλλού ή να παραχθούν και εδώ, όπως για παράδειγμα με την καλλιέργεια ηλίανθων για το ηλιέλαιο, το οποίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε μεγάλη ζήτηση».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαβεβαίωσε, επίσης, ότι «πρώτον, έχουμε απόλυτη επάρκεια στην αγορά και δεύτερον, οι έλεγχοι στην αγορά θα είναι εντατικοί ώστε να αποτραπεί κάθε φαινόμενο αισχροκέρδειας» υπενθυμίζοντας ότι «τα πρώτα πρόστιμα έχουν πέσει και όπως γνωρίζετε είναι “τσουχτερά”».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αντίδραση και από το ΚΙΕΦ για την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου

Κάνει λόγο και για συγκάλυψη στην υπόθεση του δυστυχήματος των Τεμπών   Ανακοίνωση εξ…