Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Εκδηλώσεις για την 102η επέτειο γενοκτονίας των Αρμενίων

Εκδηλώσεις για την 102η επέτειο γενοκτονίας των Αρμενίων

0
armenian genocide

Κυριακή και Δευτέρα 24 Απριλίου στην Ξάνθη

Η 24 Απριλίου 2017 είναι η 102η επέτειος της πρώτης Γενοκτονίας του 20ου αιώνα που διαπράχθηκε από την Τουρκική κυβέρνηση των Νεότουρκων σε βάρος του Αρμενικού λαού που κατοικούσε στην επικράτεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Όπως λοιπόν κάθε χρόνο έτσι και φέτος, που συμπληρώνονται 30 χρόνια από την αναγνώριση της γενοκτονίας από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Δημοκρατία της Αρμενίας, αλλά και όλες οι Αρμενικές Οργανώσεις που δρουν στην διασπορά, θα τιμήσουν την μνήμη των 1.500.000 αθώων θυμάτων. Για την περιοχή μας έχουν προγραμματιστεί οι εξής εκδηλώσεις:

ΚΥΡΙΑΚΗ 23.4.2017

Κεντρική πολιτική εκδήλωση που συνδιοργανώνουν: Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδας, το Διακοινοτικό Συμβούλιο των Αρμενικών Κοινοτήτων Αν . Μακεδονίας – Θράκης

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης (Καπναποθήκη Π), ώρα 11:00. Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης είναι ο Ευρωβουλευτής κ. ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ, με θέμα: ” Η σημασία της Γενοκτονίας των Αρμενίων σήμερα. Η Ευρωπαϊκή Διάσταση.”  

ΔΕΥΤΕΡΑ 24.4.2017

Εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνει ο Αρμενικός Σταυρός Ελέους Ξάνθης στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου της Αρμενικής Κοινότητας Ξάνθης (Αγ.Ελευθερίου 54) από τις 9:30 έως τις 13:30.

Κατάθεση Στεφάνου στο Μνημείο Θυμάτων που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο της Αρμενικής Εκκλησίας Ξάνθης (Αγ.Ελευθερίου 54) στις 19:00, με διοργάνωση της Αρμενικής Κοινότητας Ξάνθης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Με αεροσκάφη της AEGEAN φτάνει σήμερα το Άγιο Φως στη Θράκη

Θα φτάσει λίγο μετά τις 21.00   Με προγραμματισμένες αλλά και έκτακτες, ειδικές, πτήσ…