Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ξεκινά η κατασκευή των διοδίων της Μέστης

Ξεκινά η κατασκευή των διοδίων της Μέστης

0
diodia 2

Σε έξι μήνες αναμένεται να ολοκληρωθεί ο σταθμός από τον «Άκτωρα» μαζί με τους σταθμούς Παμβώτιδας, Ευζώνων και Ιεροπηγής

Προχωρά την κατασκευή των διοδίων η Εγνατία Οδός ΑΕ, αλλά δεν προωθεί τα αναλογικά διόδια, όπως προβλέπει η οδηγία της ΕΕ για το 2017

Παρά τις αντιδράσεις που εκφράστηκαν, ειλημμένη είναι η απόφαση και δρομολογείται η λειτουργία σταθμού διοδίων στη Μέστη, εντός έξι μηνών. Πριν μερικές ημέρες υπογράφηκε με την εταιρία «Άκτωρ», που μειοδότησε με έκπτωση 62% (δηλ. 2,8 εκ. ευρώ), η κατασκευή τεσσάρων νέων μετωπικών σταθμών διοδίων στο δίκτυο της Εγνατίας Οδού Α.Ε. και συγκεκριμένα, στην Παμβώτιδα, στους Ευζώνους, στην Ιεροπηγή και τη Μέστη Έβρου.

Δρομολογείται με διαμαρτυρίες, παρατάσεις και καθυστερήσεις η υποβολή προσφορών για τα διόδια σε Αλιάκμονα και Βενέτικο, ωστόσο το ΤΑΙΠΕΔ θεωρεί ότι οι σταθμοί αυτόί δεν θα έχουν μεγάλη αποδοτικότητα (σε έσοδα) και έχει αντιπροτείνει την λειτουργία σταθμών διοδίων σε Σιάτιστα και Αρδάνιο Έβρου.

Η Εγνατία Οδός Α.Ε. λοιπόν, προχωρά στην υλοποίηση της ΚΥΑ του πρώην υπ. Υποδομών Μ. Χρυσοχοΐδη που προέβλεπε την λειτουργία 18 σταθμών διοδίων στον οριζόντιο άξονα και τους τρεις βασικούς καθέτους, αλλά είναι ηλίου φαεινότερο ότι δεν προσαρμόζεται με τη σαφή οδηγία για την εγκατάσταση, από το 2017, αναλογικών σταθμών διοδίων. Σειρά πάντως, έχουν άλλοι τέσσερις νέοι σταθμοί διοδίων σε Ωραιόκαστρο, Στρυμονικό, Καβάλα και Ασπροβάλτα, που βρίσκονται στο στάδιο των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Με αεροσκάφη της AEGEAN φτάνει σήμερα το Άγιο Φως στη Θράκη

Θα φτάσει λίγο μετά τις 21.00   Με προγραμματισμένες αλλά και έκτακτες, ειδικές, πτήσ…