Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση του κάμπινγκ Μυρωδάτου

Ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση του κάμπινγκ Μυρωδάτου

0
campig myrodatou

Εκδόθηκε η απόφαση της Επιτροπής του άρθρου 152

Ακυρώνει την απόφαση της Αποκεντρωμένης. Δικαιώνει τον δήμο Αβδήρων και τον πλειοδότη. Ικανοποίηση Τσιτιρίδη

Δικαιώνει τον δήμο Αβδήρων και τον πλειοδότη της δημοπρασίας για την μίσθωση του κάμπινγκ στην παραλία Μυρωδάτου, η Επιτροπή του Άρθρου 152 στην οποία και προσέφυγαν κατά της Απόφασης της Αποκεντρωμένης που ακύρωνε την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου που απέρριψε την ένσταση του μειοδότη και κατακύρωσε την δημοπρασία στον πλειοδότη Μεμέτ Εφέντη Ισμέτ και στον Βούλγαρο συνεταίρο του.

Εκδόθηκε η απόφαση της Επιτροπής του άρθρου 152 για το κάμπινγκ Μυρωδάτου

Να σημειώσουμε ότι ο δήμος και ο πλειοδότης κατέθεσαν την προσφυγή στην Επιτροπή στις 5 και 6 Δεκεμβρίου 2016 και η απόφαση της Επιτροπής εκδόθηκε στις 12 Ιανουαρίου 2017. Από την πλευρά του επιλαχόντος, ο οποίος- υπενθυμίζουμε – δικαιώθηκε από την Αποκεντρωμένη, τέθηκε ως προβληματισμός η παρέλευση των 30 ημερών όπως ορίζει ο νόμος, ωστόσο δεν δόθηκε συνέχεια καθότι ο νόμος ορίζει 30 εργάσιμες ημέρες και ως εκ τούτου δεν τίθεται θέμα προσβολής της απόφασης.

Ικανοποίηση Τσιτιρίδη

Την ικανοποίησή του εξέφρασε στο «Ε» ο δήμαρχος Αβδήρων κ. Γιώργος Τσιτιρίδης κυρίως από το γεγονός ότι έτσι απεμπλέκεται από δικαστικές διεκδικήσεις το ζήτημα του κάμπινγκ και πλέον είναι ανοιχτός ο δρόμος για τον πλειοδότη να προχωρήσει στην υλοποίηση της επένδυσης και κυρίως να προλάβει να λειτουργήσει έστω και σε περιορισμένη κλίμακα στην νέα καλοκαιρινή σαιζόν. Να σημειώσουμε ότι η διαδικασία που ακολουθεί περιλαμβάνει την πρόσκληση προς τον πλειοδότη για την υπογραφή της συμβολαιακής πράξης και την καταβολή της εγγύησης που ανέρχεται στα 32.000 ευρώ όσο και το ετήσιο μίσθωμα που θα καταβάλει ο πλειοδότης σε δύο ισόποσες εξαμηνιαίες δόσεις. Μετά την υπογραφή των συμβολαίων θα καταργηθεί και το αναλογικό μίσθωμα της πρώτης δόσης. Ο κ. Τσιτιρίδης εκτιμά πως μέσα στον Φεβρουάριο θα υπογραφεί το συμβόλαιο. Να σημειώσουμε πως σύμφωνα με τα σχέδια του επενδυτή θα τοποθετηθούν ξύλινες κατασκευές στο κάμπινγκ και τροχόσπιτα ενώ θα χρησιμοποιηθεί μέρος της παραλίας όπου θα λειτουργήσει beach bar.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε ψηφιακή πλατφόρμα καλούνται να καταχωρίσουν οι δήμοι τα έργα πυροπροστασίας

Με κοινή υπουργική απόφαση καθορίζεται η διαδικασία καταγραφής των εκτελεσθέντων έργων πυρ…