Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Κοπή Βασιλόπιτας για τους παραγωγούς του Ράδιο Ξάνθη 93.5

Κοπή Βασιλόπιτας για τους παραγωγούς του Ράδιο Ξάνθη 93.5

0
radio xanthi paragogoi

Το πολιτιστικό ραδιόφωνο της ΦΕΞ υποδέχθηκε το νέο έτος με μουσική

Οι 27 ραδιοφωνικοί παραγωγοί και ηχολήπτες του Ράδιο Ξάνθη συντροφεύουν εθελοντικά με υψηλού επιπέδου μουσικές επιλογές

Την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 20:00 στο Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης πραγματοποιήθηκε η κοπή βασιλόπιτας του Ράδιο Ξάνθη 93.5. Το Ράδιο Ξάνθη δημιουργήθηκε από τη ΦΕΞ το 1988 και είναι ένα από τα πρώτα ραδιόφωνα στην πόλη μας. Αποτελεί το μοναδικό πολιτιστικό ραδιόφωνο της περιοχής που λειτουργεί με βάση τον εθελοντισμό και αποκλειστικά με ζωντανές εκπομπές, είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και στεγάζεται στο Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης.

Το Ράδιο Ξάνθη χαρακτηρίστηκε πολιτιστικό ραδιόφωνο από το ΕΣΡ, λειτουργεί με σύγχρονο ψηφιακό εξοπλισμό και εκπέμπει στην ευρύτερη περιοχή του νομού Ξάνθης, καθώς και σε όλο τον κόσμο μέσα από το διαδίκτυο. Ο παλαιός εξοπλισμός του ραδιοφώνου αποτελεί μέρος της έκθεσης στο Λαογραφικό Μουσείο.

Κύριος σκοπός του είναι η προβολή των πολιτιστικών και καλλιτεχνικών δρώμενων της Ξάνθης και δεν λειτουργεί ανταγωνιστικά με τα υπόλοιπα ραδιόφωνα της περιοχής, μιας και δεν μεταδίδει διαφημίσεις με οικονομικό όφελος. Όλοι οι παραγωγοί του ραδιοφώνου είναι εθελοντές (χωρίς κάποια αμοιβή), που αγαπούν τη μουσική και την τέχνη, ενώ με γέφυρα το ραδιόφωνο, μοναδικό τους μέλημα είναι να προσφέρουν με τον δικό τους τρόπο στον πολιτισμό.

Ένα νεανικό, πλούσιο σε ύλη πολιτιστικό ραδιόφωνο

Οι εκπομπές που μεταδίδονται είναι όλες ζωντανές και ποικίλης ύλης, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα θεματολογιών ελληνικής και ξένης μουσικής. Καθημερινά θα ακούσει κανείς εκπομπές τόσο εκπαιδευτικές όσο και ενημερωτικές-ψυχαγωγικές. Η έντεχνη ελληνική μουσική, το λαϊκό και το παραδοσιακό τραγούδι, οι θρύλοι και τα παραμύθια, η αρχαία μουσική, αλλά και η ροκ, η τζαζ, η swing, η soul, η house, το tango κ.ά. συνοδεύουν αξιόλογες τοποθετήσεις, συνεντεύξεις, απόψεις και σχόλια που βελτιώνουν τη ζωή και την καθημερινότητα της πόλης. Ο κάθε παραγωγός αφήνει το προσωπικό του στίγμα επιμελούμενος την εκπομπή του, ενώ παράλληλα προάγει τα πολιτιστικά και καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης μας.

Η κοπή της βασιλόπιτας έγινε από τον υπεύθυνο του Ράδιο Ξάνθη 93,5, Δημήτρη Σαββάκο, παρουσία απάντων των 27 παραγωγών και ηχοληπτών, ο οποίος ευχήθηκε σε όλους Καλή Χρονιά και Χρόνια Πολλά με υγεία, δημιουργία και συνεχή αγάπη και πίστη για τον εθελοντισμό. Ο τυχερός της κοπής ήταν ο παραγωγός της εκπομπής Music therapy, Θοδωρής Ψαράς.

Αναστασία Χατζοπούλου, ραδιοφωνική παραγωγός Ράδιο Ξάνθη 93.5

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Αριστοτέλης, ο μέγας βιολόγος της Αρχαιότητας» στο Π.Ε.Σ. «Η Τέχνη του Ζην»

Σήμερα Παρασκευή 29 Μαρτίου στις 20:00 Ανοιχτή διάλεξη προς το κοινό με τον διδάσκοντα του…