Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση 12 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια μας κι ούτε ένας υπουργός!

12 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια μας κι ούτε ένας υπουργός!

0
kyvernisi-tsipra-anasx

Δηλώσεις Γιαννακίδη: «Δεν νομίζω ότι διεκδικήσαμε κάτι παραπάνω…»

Κ. Γκιουλέκας για τον ανασχηματισμό: «Μοίρασε λοιπόν αφειδώς θέσεις … δεν έχει μείνει κανένας ανικανοποίητος»

Η τήρηση των ισορροπιών εντός, εκτός και επί τα αυτά είναι το μήνυμα του ανασχηματισμού που επεχείρησε ο πρωθυπουργού. Αυτό μαρτυρούν οι επιλογές του σε πρόσωπα που εξυπηρετούν αυτόν τον στόχο και στο πλαίσιο αυτό τοποθετείται η προσπάθεια να αμβλυνθούν οι αντιθέσεις τόσο της κυβέρνησης με την κοινωνία και τους φορείς της, αλλά και στο να διατηρήσει ισχυρούς δεσμούς με τον κυβερνητικό εταίρο τους ΑΝΕΛ. Έτσι εξηγείται η καθαίρεση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη που συγκρούστηκε με την Εκκλησιαστική Ιεραρχία στην προσπάθειά του να αλλάξει το μάθημα των Θρησκευτικών αλλά και η αναβάθμιση των ΑΝΕΛ με περισσότερες συμμετοχές στο κυβερνητικό σχήμα. Στο ίδιο πλαίσιο τοποθετείται και η μετακίνηση του κ. Σκουρλέτη από το υπουργείο Ενέργειας στο υπουργείο Εσωτερικών εξαιτίας της αντίδρασής του στην ιδιωτικοποίηση του 17% της ΔΕΗ. Στο δια ταύτα ο ανασχηματισμό εμπεριέχει το μήνυμα του πρωθυπουργού είναι: ‘Προχωρώ στην υλοποίηση όλων των μεταρρυθμίσεων και μέτρων περικοπών’ , ως ένα μήνυμα και προς τους δανειστές ότι είναι αποφασισμένος να τηρήσει τα υπεσχημένα.

Καμιά υπουργοποίηση βουλευτών της περιφέρειάς μας – Δηλώσεις Γιαννακίδη και Γκιουλέκα για τον ανασχηματισμό

Στο νέο κυβερνητικό σχήμα όπως και στο προηγούμενο δεν υπάρχει εκπροσώπηση της περιφέρειάς μας με κάποιον από τους 12 βουλευτές που εξέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ να συμμετέχει σε κάποιο υπουργείο. Κληθείς να σχολιάσει ο βουλευτής Ξάνθης κ. Γιαννακίδης τόνισε ότι δεν διεκδικήθηκε και δεν είναι αυτό το ζητούμενο

Στάθης Γιαννακίδης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης: «Δεν νομίζω ότι διεκδικήσαμε κάτι παραπάνω γιατί αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να ασχοληθούμε και με την περιφέρεια και με τον νομό μας. Όλες μας οι δυνάμεις ιδιαίτερα μετά το συνέδριο θα κατευθυνθούν στην προσπάθεια ανασυγκρότησης και του κόμματος προκειμένου να φτιαχτεί ένα κόμμα που θα ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες και θα δίνει απαντήσεις στα καθημερινά προβλήματα της κοινωνίας. Έχουμε πάρα πολλά να κάνουμε, πάρα πολλά να ολοκληρώσουμε που είναι σε εκκρεμότητα από την προηγουμένη κυβέρνηση. Θεωρώ πως σε ορισμένους τομείς έχουμε ως ένα μεγάλο βαθμό προνομιακή και συναντίληψη με υπουργούς για ζητήματα της Θράκης και ευελπιστούμε σε ορατά αποτελέσματα το επόμενο διάστημα ».

Στον ανασχηματισμό αναφέρθηκε σε δηλώσεις του και ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Γκιουλέκας, που επισκέφτηκε την Ξάνθη το Σάββατο: «Ο ανασχηματισμός που ανακοινώθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα θεωρώ ότι είναι μία κίνηση πανικού. Ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να συμβιβάσει τα ασυμβίβαστα, αν το θέλετε να γεφυρώσει τα χάσματα μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στους συνεργάτες του στην κυβέρνηση, τους ΑΝΕΛ. Μοίρασε λοιπόν αφειδώς θέσεις, είδα ότι δεν έχει μείνει κανένας ανικανοποίητος, σε κάποια υπουργεία ξεχάσαμε πόσοι Υπουργοί, αναπληρωτές και υφυπουργοί υπάρχουν. Προσπάθησα να διαβάσω δύο και τρεις φορές τον πίνακα για να καταλάβω τι έκανε και θεωρώ ότι το να αλλάζεις ανθρώπους και να τους πηγαίνεις από το ένα Υπουργείο στο άλλο δεν σημαίνει τίποτα και πάνω απ’ όλα αυτό δεν μπορεί να είναι εγγύηση για το ότι κάτι θα αλλάξει στην πατρίδα μας. Είκοσι μήνες κυβερνούν οι άνθρωποι αυτοί, είκοσι μήνες δείχνουν την ανικανότητα τους, δεν καταλαβαίνω γιατί αν κάποιος δεν κατάφερε να παράγει έργο σε ένα Υπουργείο μετακινούμενος σε ένα άλλο, εκεί θα μπορέσει να φέρει την επιτυχία. Σε κάθε περίπτωση εμείς είμαστε εδώ, είμαστε έτοιμοι, θα τους κρίνουμε αλλά δεν περιμένουμε και τίποτα περισσότερο απ’ αυτή την Κυβέρνηση απ’ ότι έχει δώσει μέχρι σήμερα. Γι’ αυτό για εμάς η μόνη λύση είναι ότι ο τόπος πρέπει να οδηγηθεί σε εκλογές».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η δομή στήριξης για κακοποιημένες γυναίκες στο σχεδιασμό της επιτροπής ισότητας της Π.Α.Μ.Θ.

Η ιδρυτική συνάντηση της επιτροπής πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 με την παρ…